• Hannis83

    Vi som står i kö för spermiedonation

    Hoppar in här jag också :) Ett år, nio månader och 15 dagar stod vi i kön för spermiedonation. Den tredje september förra året fick vi äntligen det magiska samtalet om att vi var framme kön och nästan sex månader senare gjorde vi vårt första insemination vilket var i fredags. Nu håller vi tummar och tår för att allt ska gå vägen så vi slipper vänta ännu mer :)

  • Hannis83
    odie skrev 2016-02-28 06:42:38 följande:
    Håller tummarna! :) vilket landsting tillhör du med så lång kö? Hoppas att det blir en bebis till hösten för er! :)
    :) Vi tillhör Sahlgrenska. Egentligen skulle vi gjort vårt första försök i november men labb missade med ett blodprov, sedan var det julledighet och när januari kom så uteblev den månadens mens. Men nu är vi igång vilket vi är väldigt glada över :) Känns lite skrattretande om man tänker lite på tidsperspektivet med att vänta så länge och sedan tog själva inseminationen ungefär 2-3 minuter. Men så är det när det inte finns tillräckligt med resurser.
  • Hannis83

    [quote=76400303][quote-nick]Mrs EJS skrev 2016-03-03 11:01:51 följande:[/quote-nick]

    Så spännande!

    Jag har ätit pergotime nu och väntar på att få ett positivt svar på ägglossningstestet. Så länge inte provet blir positivt på lördag så kommer vi insemineras, kliniken har stängt på söndagar. 

    [/

    Då håller jag tummarna!! Vilket landsting tillhör ni?

  • Hannis83

    Liten uppdatering :) Första försöket tog sig inte. Tråkigt men samtidigt så förväntade jag mig inte så mycket med tanke på att det just var första. Efter en väldigt seeeegväxt liten blåsa blev det i alla fall en glad gubbe på ägglossningstickan igår, en spruta i magen och idag åkte jag in för vårt andra försök. Har en väldigt bra känsla den här gången så nu håller jag både tummar och tår att det tar sig :)

  • Hannis83
    Alltannatvarupptaget skrev 2016-03-31 10:38:46 följande:
    Håller tummarna att det går vägen den här gången! :)

    Jag väntar på ägglossningen ska kicka igång så jag får komma på insemination... :) Så det är verkligen nära nu!
    Ska ha ägglossning nästa vecka om allt går som det ska...

    Har du fått gått på några tabletter eller annat? 
    Va spännande och härligt att det äntligen närmar sig! Jag gick på Letrozol dag 3-7, första gången växte en av blåsorna väldigt bra medan denna gången gick det väldigt segt :) 
  • Hannis83

    Hej alla!!

    Hur går det för er?? Än så länge flyter allt på här men shit vad dessa två veckor har varit sega, testdag i morgon :)

  • Hannis83

    [quote=76529758][quote-nick]Alltannatvarupptaget skrev 2016-04-13 07:52:11 följande:[/quote-nick]Hej!

    Vi väntar på testdagen som är om knappt en vecka... kunde inte hålla mig och gjorde ett test efter 5 dagar men det var ju tok för tidigt så det blev ju naturligtvis negativt... :(

    Har du känt något annorlunda i kroppen? Jag har bara samma symptom som jag får innan mens... Fast något jag har reflekterat över är att det ilar på samma sida som jag ägglossade ifrån..Får hoppas att det betyder nått positivt... :)

    Håller tummarna för er skull![/

    Håller tummarna för er!!! Så otroligt segt att vänta även om det "bara" är två veckor :)

    Var ju som sagt testdag idag och givetvis hade jag glömt att köpa ett gravtest! Var så säker på att jag hade ett kvar men kom på i efterhand att jag använt det förra gången :/ Det positiva är däremot att mensen ännu inte har kommit. Än så länge har jag inte känt något speciellt... Lite små mensvärk och en och annan stickning. Tyckte i och för sig att hundmaten luktade lite extra illa för någon dag sedan men det behöver ju inte betyda något :)

  • Hannis83

    En liten uppdatering :) Efter fem år och nästan åtta månader fick äntligen se hur ett pliss ser ut på stickan! Kan inte riktigt tro att det är sant, känns väldigt konstigt men också helt underbart. Nu hoppas vi bara att lilla knytet vill stanna kvar ända vägen fram.

    På tal om symptom så kan jag nu lägga till några till som jag trodde var något annat innan. Var så säker på att jag hade fått magkatarr men nu börjar jag fundera på om det inte är graviditeten då jag vid vissa tillfällen mått lite små illa till och från men också extra känslig mot dofter. Härom veckan blev jag också så jäkla förbannad och irriterad över en småsak på jobbet, det var precis som att vända på en hand, vilket jag i vanliga fall hade struntat i fullständigt, tänkte att det var tidig pms :) Trött som satan har jag också varit men med tanke på allt som sker på jobbet, hemma, inseminationerna, valpen och att jag lite smått var på väg tillbaka in i väggen så har tröttheten nästan blivit som en vardag. Det sista är också att jag de senaste två veckorna varje dag har vaknat ca en timme tidigare än när jag behövt gå upp, inte undra på att man heller har varit trött. I torsdags började även brösten kännas lite annorlunda :)

    Ringde i alla fall till Sahlgrenska i torsdagsför att berätta och har nu fått det första ultraljudetinbokat :) Spännande!!!

  • Hannis83
    odie skrev 2016-04-16 12:18:35 följande:

    Stort grattis! Förstår verkligen dina känslor just nu! Efter åtta år fick vi vårt första plus.. Var ett nervvrak tills de första 12 veckorna gått, nu ligger jag här och känner hennes sparkar i v. 30! Håller tummarna för att allt ska gå bra för er! Ännu ett stort grattis! :)


    Tack så jättemycket!!! En häftig känsla det här måste jag säga :)
  • Hannis83
    Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-22 21:11:17 följande:

    en uppdatering! Jag har PLUSSAT! Efter 3 år av längtan..! Andra inseminationsförsöket gick vägen... Jag hoppas innerligt att hen stannar kvar där inne.

    Känner inga konstiga symptom förutom det vanliga mensliknande med molande värk och ömmabröst. Killen säger att mitt humör har ändrats och ja det kanske stämmer...

    Lycka till alla ni andra som fortfarande försöker!


    Åååå va roligt!! Grattis!!! Håller alla tummar och tår jag har för er :)
  • Hannis83
    Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-25 10:58:59 följande:

    Tack!!! Detsamma! Vi har fått ultraljudstid i mitten av juni. När ska ni iväg pådeT?

    När har du beräknad förlossning?

    Så spännande allt detta!

    Kram!


    Vi var på ultraljud i tisdags förra veckan :) Måste säga att det är det häftigaste som jag har varit med om i hela mitt liv!! Hade inte så stora förhoppningar om att kunna se något men man såg verkligen allt! Huvudet, kroppen, armarna, benen och det pulserade lilla hjärtat :) Är beräknad den 21 december så i morgon går jag in i vecka elva. När beräknas eran?
  • Hannis83
    Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-26 07:54:54 följande:

    Oj vad häftigt! Vi har fått ett ultraljudskontroll v.7 (är i v.5 nu) jag antar att man inte ser så mkt då... Kanske som en liten räka... Jag hoppas bara att det finns något där :)

    vi har inte fått någon officiell dag än då vi inte har varit på någon kontroll men jag har räknat ut att det är i slutet av januari.

    Fick ni inte gå på tidigare ultraljud? Vart gjorde ni inseminationen?


    Så spännande!! Vet att jag tyckte att väntan från att jag ringde fram till ultraljudet var såååå lång. Jag hade ju sett plusset på stickan och hade både de ena och andra symptomen men tanken på att jag bara inbillade mig fanns hela tiden i bakhuvudet. Så att få se att det fanns ett litet knyt inne i magen var så otroligt härligt. Det blev så mycket mer verkliget :) Än är ju inte risken över
  • Hannis83
    Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-26 07:54:54 följande:

    Oj vad häftigt! Vi har fått ett ultraljudskontroll v.7 (är i v.5 nu) jag antar att man inte ser så mkt då... Kanske som en liten räka... Jag hoppas bara att det finns något där :)

    vi har inte fått någon officiell dag än då vi inte har varit på någon kontroll men jag har räknat ut att det är i slutet av januari.

    Fick ni inte gå på tidigare ultraljud? Vart gjorde ni inseminationen?


    Jäkla skicka knapp :)

    ... Än är ju den största risken inte över men vi tar en dag i taget.

    Vi fick inget tidigare ultraljud än det vi gjorde i vecka nio. Vi har gjort allt på Sahlgrenska och trycket är ju väldigt stort där så de har ju inte så många tider heller. Vart går ni?
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation