Inlägg från: Alltannatvarupptaget |Visa alla inlägg
 • Alltannatvarupptaget

  Vi som står i kö för spermiedonation

  AnaC skrev 2016-01-21 19:04:19 följande:
  Det tog sig på första försöket:D jag är så jäkla glad! Helt galet! Håller tummarna för er alla! Lite speciellt test med bara två streck men det är positivt;D annars kommer bara kontrollstrecket!
  GRATTIS!!!

  Nästa vecka har vi tid för kuratorsamtal... ska bli spännande!
  Jag har varit och tagit blodprover och mitt prolaktin-värde ligger lite förhöjt så jag har fått pravidel utskrivet... Någon annan som har haft det? :)

  Det känns så långt borta men ändå så nära...  Vi kommer börja med insemination tar det sig inte så får vi gå vidare med ICIS...


 • Alltannatvarupptaget

  Nu har vi varit på kurator-samtalet... Det gick bra! Inga konstigheter... tog 1.5h ungefär.

  Vi har även varit på äggledar-koll och det var väl mindre trevligt... Dom sprutade in kontrastvätska (?!) i livmodern och äggledarna för att se om det är öppet passage. Vilket det inte var. I någon av ledarna... Gråter 

  Det är verkligen motgång efter motgång nu... Så nu ska jag gå igenom samma procedur igen vid ett senare tillfälle för att se om det var tillfälligt att äggledarna hade krampat ihop eller om det ´verkligen är blockerat... Om det är det så blir det IVF med donerade spermier...

  Själva proceduren var HEMSK. Låg där och tänkte "Huuuur ska jag klara av en förlossning om det här 'lilla' gör så här j*'vla ont.."

  Ett baby-step i taget...

 • Alltannatvarupptaget

  Någon som vet vad det är för kötid i Uppsala för att få donderade spermier?

  Börjar bli trött på att vänta.. känner mig otålig... Jag vill att det ska hände nuuu... Oskyldig 

 • Alltannatvarupptaget
  Kezza skrev 2016-02-15 16:40:19 följande:
  Vad ställde kuratorn för typ av frågor? Vill hen kolla så att ni är lämpliga som föräldrar? Jag är så sjukt nervös för att det ska vara ett svårt samtal och att man inte ska bli godkänd och få ta emot donerad sperma.
  Precis som Odie sa :) Man får berätta hur man själv ser på det. Det som våran kurator tryckte mkt på det var att man hade skyldighet att tala om för barnet vid moget ålder att "halva" är donerad... eller hur man ska utrycka det.. Barnens rättighet att få veta deras genetiska ursprung. Hjärta
  Charlie310 skrev 2016-02-15 16:54:18 följande:
  Nu har vi fått våran insemination. Testdag om ca 2 veckor. Låt nu dessa dagar gå fort och att turen är med oss :)

  Jag håller tummarna!!!! Hjärta{#emotions_dlg.flower}
 • Alltannatvarupptaget
  Mrs EJS skrev 2016-02-22 01:00:20 följande:

  Hej!

  Vi har stått i kö snart två år. Nu har de lovat att vi ska få hjälp i vår.
  Vi får 3 inseminationer och 2 IVF-försök av landstinget.


  Nu blir jag orolig... TVÅ ÅR?!
  Berätta gärna om eran resa... Vart har ni sökt hjälp osv...

  Jag kommer bryta ihop om vi måste vänta två år till för att komma fram i kön.... Vi har varit under utredning sedan 2014 och sent i höstas fick vi definitivt besked att vi inte kommer kunna få barn med egna spermier...
   

 • Alltannatvarupptaget
  Mrs EJS skrev 2016-02-22 15:07:54 följande:

  Två är är ingenting. Vi har vetat om sen vi träffades att vi mest troligt behöver hjälp från klinik för min man har en medfödd skada. Vi har försökt få barn nu i 6år, min vikt har varit det stora problemet. 
  Vi tillhör Västerbottens landsting. På IVF-kliniken i Umeå är de professionella, jag har bara mött en sur sköterska i telefon. 


  Om du har någon vän/släkting/bekant som är villig att donera går det att komma fram i kön. Då är det bara 6 månaders väntetid. Ni behöver inte använda den sperman utan det går att byta så ni får från en som matchar er.


   


  Då har ni inte gått via Uppsala då antar jag... Vi kan inte köra med insemination då mina äggledare förmodligen är "trasiga"... Ligger kvar för utredning fortfarande på den punkten. Sjukt enerverande.. :(

  Hade mina ledare varit friska hade vi fått komma fram för insemination direkt.. Det är dock IVF som tar tid för vi inte får göra det här...
 • Alltannatvarupptaget

  Lite glädjande besked! Det verkar iaf som om att det finns hopp kring mina äggledare trots allt! :D
  Den ena är trång och den andra är öppen... Vid första undersökningen spände jag mig så mkt så att det kan ha varit en orsak till att båda krampade sig så man inte fick igenom någon kontrastvätska... men nu gick det och det här öppnar upp för mindre kötid så vi ska få vår första läkartid för vidare steg redan nästa vecka!

  Jag är superglad! {#emotions_dlg.flower}

 • Alltannatvarupptaget
  Kvinna84a skrev 2016-03-10 08:34:04 följande:
  Hej! Har en fråga..
  Hur lång tid tar det innan man hittar en donator som matchar och hur lång kö är det med allt?
  Min sambo har få spermier och genomgår just nu en hormonbehandling. Skulle hans produktion öka får vi göra ett tredje ivf försök (två misslyckade tidigare). Om vi misslyckas tredje försöket eller om han inte svarar på behandlingen är donator vårt nästa steg.
  Jag har mycket blandade känslor kring det men otåligheten är värst..väntan på svar.
  Om det är privat vårdgivare så går det på engång (förutsatt att det är insemination, iaf där vi går). Om det är landstinget (IVF/insemination) så kan det dröja typ minst 6 månader. Som jag har förstått det. Jag är dock inte säker på hur det fungerar med Landstinget... :)

  Det verkar som iaf din sambo HAR spermier.. då kan man ju göra IVF(icis)... men det kanske ni har provat redan utan resultat... 

  Jag kan trösta med att säga att du inte är ensam om att känna otålighet... vi har väntat sedan vi fick  besked för 2.5 årsen med diverse behandlingar och prover... Så vi väntar än och hoppas att IÅR (hoppas!) att det blir våran tur... :)

  Kram
 • Alltannatvarupptaget
  Kvinna84a skrev 2016-03-11 08:37:51 följande:
  Tack för svar! Ja vi har gjort två ivf försök , från landstinget som misslyckades. Vi har ett försök kvar men kliniken vill inte göra ett till före vi ser om hans spermieproduktion blir bättre efter behandling. Om han inte svarar på behandlingen blir det donator.

  Hur vet man om man gör insemination eller ivf med donator?

  Vart är ni i processen nu? Låter som ni gått igenom mycket.
  Kram
  Det låter konstigt... IVF betyder två olika sätt att befrukta ett ägg.. 1)  man befruktar ägget genom en microinjektion. Man skjuter in spermien in i ägget och sedan för tillbaka det i kroppen. 2) Standard = man plockar ägg och låter spermier befrukta äggen själva utan hjälp även här utanför kroppen. :) Vilket har ni gjort? Det första alternativet räcker det med att dom hittar en spermie egentligen så jag förstår inte varför dom vill att ni ska gå vidare med donation när han har egna spermier... Ge inte upp! Vilken klinik går ni hos?

  Ang donation: Man kan antingen göra insemination eller IVF. Vilken metod man använder beror på om dina äggledare är öppna. Är dom öppna kan man börja med Insemination för då kan spermierna simma upp och möta ägget påvägen. Är äggledarna stängda får man IVF, då plockar dom ut äggen och befruktar utanför kroppen och stoppar tillbaka i livmodern. För att kunna avgöra om du har öppna äggledare så måste du göra en kontrastultrajuds-undersökning, det betyder att man med hjälp av kontrastvätska och ultraljud kan se om vätska rinner igenom dina äggledare för att se om det finns passage eller inte.

  Vi har precis fått konstaterat att jag har EN öppen äggledare så vi kommer att prova insemination först. Så vi står i stadiet att få träffa läkaren som ska utföra detta. Sen är det nog inte långt kvar till första försöket... Äntligen! Vi har väntat i nästan 3 år snart för att få barn... :)
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation