• odie

  Vi som står i kö för spermiedonation

  Hyacint skrev 2016-02-14 22:48:16 följande:

  Hej på er!

  Hoppar in här och hoppas på lite stöd och råd.

  Vi har precis varit på sista samtalet i vår fertilitetsutredning och fått reda på att min sambo inte har några spermier alls och att jag har väldigt få ägg. Vilket vara mycket värre än vad jag/vi trodde. 

  Jag var ju naiv och tänkte att det inte var något fel på mig eftersom jag varit gravid i ett tidigare förhållande (slutade i mf). Och min sambo, visste vi att det låg i släkten men vi trodde att det skulle finnas några små spermier att ta ifrån. Men icke, så det verkar som att det blir spermiedonation.

  Nu har vi fått remiss till en androlog för att göra ytterliggare tester på sambon och så har vi blivit ställda i IVF kö. Vet inte alls vad jag kan förvänta mig i detta läge och känslorna är bara ett himla virrvarr. Är så himla orolig att vi kommer få stå i kö i flera år och att jag kommer få genomlida en massa hemska gynundersökningar och misslyckanden!! Känner mig så otroligt ledsen och frustrerad. Är det någon som kan relatera och komma med lite stöd? Känns verkligen som att det behövs nu..


  Jag beklagar de tråkiga nyheterna! När det kommer till gynundersökningar och behandling är det självklart individuellt men jag vande mig ganska snabbt och det mesta gjorde mindre ont än jag trodde i Ivf behandlingen. Självklart kan det bli fler besvikelser men för att ge dig hopp nådde vi vårt plus efter första Ivf behandlingen. När det gäller att lilltjejen i magen är till via donerade spermier tänker vi inte längre på det, vi älskar henne något enormt. Är i v. 21. Vi gjorde ivf i Örebro landsting och här var kön på donerade spermier under 6 månader så är det för lång i ditt kan du kolla upp möjligheten att åka någon annanstans! Lycka till!
 • odie
  Kezza skrev 2016-02-15 16:40:19 följande:

  Vad ställde kuratorn för typ av frågor? Vill hen kolla så att ni är lämpliga som föräldrar? Jag är så sjukt nervös för att det ska vara ett svårt samtal och att man inte ska bli godkänd och få ta emot donerad sperma.


  Kuratorn frågar om relationen, familjeförhållanden och vilken syn man har på donation.. Kuratorn sa att väldigt få fall blir underkända då samtalet är mer av en förberedelse på att ta emot donerad sperma då det psykiskt blir annorlunda än då det är egen sperma.
 • odie
  Charlie310 skrev 2016-02-15 16:54:18 följande:

  Nu har vi fått våran insemination. Testdag om ca 2 veckor. Låt nu dessa dagar gå fort och att turen är med oss :)


  Håller tummarna!
 • odie
  erda skrev 2016-02-20 10:29:47 följande:

  Vi får ta och slå en signal dig och höra vad dom säger.

  Alla får väl ett antal försök från landstinget eller? Är det skillnad på insemination och IVF, alltså att man har ett visst antal för båda totalt eller är det var för sig?

  Vad har utredningen innefattat förutom biopsier, är det många "steg"?


  Vi fick också tre ivf eller 6 inseminationsförsök. Efter biopsi, fick vi kuratorsamtal, gynundersökning på mig, sedan ivf informationssamtal och efter det ivf. Allt som allt 5 månader med semesterperioden inräknat!
 • odie
  Hannis83 skrev 2016-02-27 23:03:01 följande:

  Hoppar in här jag också :) Ett år, nio månader och 15 dagar stod vi i kön för spermiedonation. Den tredje september förra året fick vi äntligen det magiska samtalet om att vi var framme kön och nästan sex månader senare gjorde vi vårt första insemination vilket var i fredags. Nu håller vi tummar och tår för att allt ska gå vägen så vi slipper vänta ännu mer :)


  Håller tummarna! :) vilket landsting tillhör du med så lång kö? Hoppas att det blir en bebis till hösten för er! :)
 • odie
  Hyacint skrev 2016-03-03 12:18:32 följande:

  Jag hoppas att jag också "vänjer" mig vid gynundersökningar, men jag har extrema problem med att göra dom och får världens ångest när jag ska göra dom, jag blir nästan..deprimerad?

  Men vad härligt att det gick på första försöket med er lilltjej :) Jag hoppas verkligen på samma tur när det blir vår tur! 


  Vad jobbigt, hoppas att det går över! Inte kul att känna så varje gång! Håller tummarna för er!
 • odie
  Hannis83 skrev 2016-03-30 21:24:13 följande:

  Liten uppdatering :) Första försöket tog sig inte. Tråkigt men samtidigt så förväntade jag mig inte så mycket med tanke på att det just var första. Efter en väldigt seeeegväxt liten blåsa blev det i alla fall en glad gubbe på ägglossningstickan igår, en spruta i magen och idag åkte jag in för vårt andra försök. Har en väldigt bra känsla den här gången så nu håller jag både tummar och tår att det tar sig :)


  Lycka till! Håller tummarna för er!
 • odie
  Hannis83 skrev 2016-04-16 09:22:13 följande:

  En liten uppdatering :) Efter fem år och nästan åtta månader fick äntligen se hur ett pliss ser ut på stickan! Kan inte riktigt tro att det är sant, känns väldigt konstigt men också helt underbart. Nu hoppas vi bara att lilla knytet vill stanna kvar ända vägen fram.

  På tal om symptom så kan jag nu lägga till några till som jag trodde var något annat innan. Var så säker på att jag hade fått magkatarr men nu börjar jag fundera på om det inte är graviditeten då jag vid vissa tillfällen mått lite små illa till och från men också extra känslig mot dofter. Härom veckan blev jag också så jäkla förbannad och irriterad över en småsak på jobbet, det var precis som att vända på en hand, vilket jag i vanliga fall hade struntat i fullständigt, tänkte att det var tidig pms :) Trött som satan har jag också varit men med tanke på allt som sker på jobbet, hemma, inseminationerna, valpen och att jag lite smått var på väg tillbaka in i väggen så har tröttheten nästan blivit som en vardag. Det sista är också att jag de senaste två veckorna varje dag har vaknat ca en timme tidigare än när jag behövt gå upp, inte undra på att man heller har varit trött. I torsdags började även brösten kännas lite annorlunda :)

  Ringde i alla fall till Sahlgrenska i torsdagsför att berätta och har nu fått det första ultraljudetinbokat :) Spännande!!!


  Stort grattis! Förstår verkligen dina känslor just nu! Efter åtta år fick vi vårt första plus.. Var ett nervvrak tills de första 12 veckorna gått, nu ligger jag här och känner hennes sparkar i v. 30! Håller tummarna för att allt ska gå bra för er! Ännu ett stort grattis! :)
 • odie
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-05-22 21:11:17 följande:

  en uppdatering! Jag har PLUSSAT! Efter 3 år av längtan..! Andra inseminationsförsöket gick vägen... Jag hoppas innerligt att hen stannar kvar där inne.

  Känner inga konstiga symptom förutom det vanliga mensliknande med molande värk och ömmabröst. Killen säger att mitt humör har ändrats och ja det kanske stämmer...

  Lycka till alla ni andra som fortfarande försöker!


  Stort grattis till er!! Håller tummarna för att hen vill stanna och att ni äntligen får bli föräldrar!
 • odie
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-06-02 07:48:54 följande:

  Hur känns det? Har ni passerat v.12? Har ni berättat det för någon? Vi går uppe i Umeå :)

  Nu är det bara 11 dagar kvar till ultraljudet... Jag tänkte ta ett till graviditetstest snart bara för att se om det har stegrat något. Jag fick utslag på BIM -7 första gången så ibland undrar om det kanske är två där inne ;)

  Har ni tänkt något mer att det är donerad spermie? Vi har inte tänkt alls på det faktiskt, det känns verkligen som "vårat" barn och naturligt... Man kanske kommer att tänka mer på det när barnet är lite äldre och inte liknar ena föräldern så mkt i utseende...

   


  Vi är nu i v. 36 så snart dags för Bf, de första 15 veckorna var jag deprimerad över att det var donator som blev det enda sättet, men efter rul glömde jag av det helt.. Min man pussar och pratar med magen, kallar henne för pappas lilla tjej och hon gillar redan pappas musik mer än min.. Hon känns som 100 % min mans barn, är ju inte genetiken som gör någon till pappa! Längtar så tills vi får träffa henne! :) Håller tummarna för er på ultraljudet nu! Spännande och se om det är en eller två, friska bebisar!
 • odie
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-06-14 08:58:03 följande:
  Vad härligt att han visar sin kärlek så pass mkt.Det är precis det man vill! <3

  Vi var på ultraljud igår och såg en liten räka (v.7+5) och vi fick höra hjärtat slå med all världensfart <3

  Det känns så overkligt pånåttvis... hen är hela 1 cm lång haha så sjukt overkligt!

  Snart dags för er! Vad mysigt! Kram
  Åh fantastiskt, förstår din känsla! Overkligheten tycker jag har följt med hela graviditeten, kan inte fatta att det faktiskt är ett barn därinne trots sparkar och ultraljud, sedan att hon är vår är också helt ofattbart och fantastiskt! 

  Grattis till er lilla "räka"!
 • odie
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-08-08 13:40:39 följande:

  hur går det med graviditeten? Har hon kommit?

  Jag är i vecka 16 idag... Känns sjukt konstigt! Jag är lycklig trots graviditets krämporna... men det är mer än välkommet! Jag kände fosterrörelser redan i v.13. 1-2cm ovanför blygdbenet. Barnmorskan menade på att det var fostret och inte gaser då vi inte har tarmar så långt ner i skrevet  haha! Fick även första mjölken (om man klämde så klart) i vecka 14... Helt fantastiskt! :) Hur var det för er?Hur går det för er? Hur känns det? :)


  Vad härligt! Kände inte rörelser fören v. 19 men då kände jag utanpå direkt! Vår lilla tjej kom den 16 juni så på torsdag blir hon åtta veckor, så overkligt och jösses vad hon är värd allt vi gått igenom, hon är helt underbar! Vad skönt att du ändå kommit ganska långt i graviditeten, vill ni ta reda på kön?
 • odie
  Alltannatvarupptaget skrev 2016-08-09 08:16:02 följande:

  wow grattis!!!  Måste vara helt fantastiskt underbart!

  Vi väntar fortfarande på ultraljudstid men vi vill gärna veta vad det är för kön. Det spelar ingen roll egentligen men det är mest nyfikenheten som vill stillas  Ja det känns skönt att ha passerat v.12 men man är såklart väldigt orolig för att något ska vara fel men när jag känner sprattlet varje kväll så känns det hyffsat bra iaf :)

  Har ni visat upp henne för familjen? Var ni öppna med att ni hade donerat?  


  Hon har blivit ordentligt uppvisad, de flesta vet om det bland familj och vänner eftersom vi inte vill att det ska vara något vi skäms över!

  Lycka till med ultraljudet! <3
 • odie
  Charlie310 skrev 2016-09-05 13:47:05 följande:

  Har gjort 4 inseminationer på ivfklinilen i Falun. Inget har gått vägen. Har nu blivit förflyttad till ivf kliniken i Umeå eftersom dom i Falun inte gör ivf med donerade spermier... Ringde idag och fick höra att väntetiden är på minst 1 år. Hamnade ju såklart längst bak i kön.. Någon som har erfarenhet av ivf i Finland eller Danmark ? Eller som har någon annan idé. Känns som jag inte har lust att vänta ett år när man inte gjort annan än att vänta dom senaste 3 åren:(


  Väntetiden i Örebro var mindre än tre månader förra året, kolla där?
 • odie
  MariaC skrev 2016-10-25 21:53:13 följande:
  3 månader bara? Låter fantastiskt! Ringer dem imon =)
  Gör det, vet ju inte hur det ser ut nu men vi ställdes i kö (då vi blev godkända för spermiedonation) i Maj-15 (semesterperiod så inget hände under sommaren) Augusti-15 skulle vi satt igång men mensen kom inte så vi fick sätta igång 23/9-15 och nu i juni föddes vår dotter! Önskar er all lycka till och att det ska gå vägen för er! 
 • odie
  MariaC skrev 2016-10-28 21:09:45 följande:

  Tack så mycket! Min sambo ringde till Örebro och det var 6 månaders väntetid, va nog lite längre för oss eftersom vi bor i Västra Götaland. Men 6 mån känns ok!

  Ni blev gravida på första försöket alltså? Så underbart!!


  Japp, första försöket, trodde knappt att det var sant! De sa 6 månader till oss med men gick betydligt fortare!
 • odie
  MariaC skrev 2016-10-31 12:05:10 följande:

  Gott att höra! De sa 3-4 mån för första besöket hos läkare och sedan allt som allt 6 månader till insemination. Sen verkar det som vi kan göra ultraljud på hemmaplan. Vi har bestämt oss för Örebro nu så ska skicka remiss etc så fort det går.

  Hoppas det tar sig för oss också direkt =)


  Då var det ju kort tid! :) Vi gjorde IVF för att höja chanserna! Härligt, snart är ni ju där! :) håller tummarna för er! Örebro fertilitetsenhet är jättebra!
Svar på tråden Vi som står i kö för spermiedonation