• Anonym (gymma­ren)
    Äldre 26 Oct 11:58
    16488 visningar
    125 svar
    125
    16488

    Könsneutralt omklädningsrum

    På mitt jobb finns ett litet gym där omklädnings/duschrum är könsneutralt. Har själv inte varit där ännu o vet inte om jag vågar faktiskt!?

    Vad tycker ni om könsneutrala omklädnings/duschrum? Har ni provat någon gång?

  • Svar på tråden Könsneutralt omklädningsrum
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 12:12
    #3
    Anonym (Nej) skrev 2015-10-26 12:00:54 följande:

    Jag hoppas det finns uppdelade omklädningsrum också. Om inte hade jag INTE gått dit.


    Nej nej, bara ett omklädningsrum och duschrum (vet inte om de har duschbås dock). Känns som företaget jag jobbar på försöker hålla en så "jämställd" profil som möjligt...
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 12:16
    #5
    Gunilla1957 skrev 2015-10-26 12:10:29 följande:

    Jag tycker det räcker med ett för män och ett för kvinnor. Det har ju fungerat genom hela historien så det måste räcka nu också.


    Jaså har man haft det förr i tiden? Trodde det alltid varit en viss uppdelning mellan män och kvinnor. Kankse inte på stenåldern då men under den moderna tiden. 
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 12:32
    #10
    Gunilla1957 skrev 2015-10-26 12:17:39 följande:
    Fast nu läste du mig fel. ;) Jag skrev ju ett för män, och ett för kvinnor. Alltså två.
    Ja det gjorde jag ju. Så lätt hänt det är! Glad
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 12:37
    #11
    Anonym (hm) skrev 2015-10-26 12:21:16 följande:
    Könsneutrala omklädningsrum och duschrum har inte mycket med jämställdhet att göra, och finns det bara det att tillgå blir det inte särskilt "jämställt".

    Det finns antagligen ingen som har kontroll på att människors integritet blir respekterad i omklädningsrummet, liksom de som upplever ett generellt obehag inför tanken att byta om med "motsatta" könet blir exkluderade. Alternativet till könsuppdelade omklädningsrum borde vara ett som är öppet för alla, och ett där det finns möjlighet att byta om i ensamhet. Jag skulle ta upp detta med facket om jag var du.
    Ja på jobbet ska det jämnt sägas hen, det är som det inte finns några kön. Så antar att de vill gå i "hen-linjen". Det är faktiskt inga på jobbet som yttrat sig något om att det är könsneutralt, och många använder det, men vi är förvisso mest kvinnor på företaget.
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 13:00
    #14
    Anonym (hm) skrev 2015-10-26 12:51:56 följande:
    Det där låter ju jätteknepigt. Hen är ett jättebra ord om man använder det rätt, men det har ju väldigt lite med omklädningsrum att göra, eller med verkliga människor. De flesta människor betraktar ändå sig själva som han eller hon.
    Jag vet inte säkert om det könslösa omklädningsrummet är kopplat till "hen", men det var den kopplingen jag gjorde för de säger då aldrig hon eller han på jobbet utan jämnt hen.
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 17:43
    #18
    Aniiee skrev 2015-10-26 13:45:14 följande:
    Stopp och belägg här. Det finns visst tvekönade människor. Kallas för intersexuella. Läs på lite.

    TS: Personligen skiter jag fullständigt i vilket, jag går till det omklädningsrum jag vill, och finns det bara ett så finns det bara ett. MEN. Jag är mysko.... För andras skull ser jag helst att det är uppdelat på något sätt (olika rum, olika tider, whatever) så alla kan "vara med".
    Jag håller med. Bätre med uppdelat så att alla får vara med ja. Dumt när de har så på ett jobb/företag där det är en förmån att få gymma "gratis" men med nackedelen med gemensamt omklädningsrum. Men förstår att det förstås är billigare att ha det så. Knepigt blir det i bilket fall.
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 17:44
    #19
    Anonym (hm) skrev 2015-10-26 15:54:02 följande:
    Fler än du tror föds med tvetydigt kön... men de flesta brukar tvångskorrigeras innan de själva är stora nog att säga till. Samhället har väldigt svårt att acceptera att det finns människor som inte passar in i vår vanliga kategorisering, tyvärr.
    Hur gör de som är tvåkönade när det handlar om uppdelade omklädningsrum osv?
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 19:59
    #30
    Aniiee skrev 2015-10-26 19:16:38 följande:
    Any time. Jag har en tredje könskörtel (det som blir äggstockar/testiklar). Den började utvecklas mot testikel, men den stannade av, så det är mest en liten köttsäck

    Jag bry mig inte .om man säger han eller hon, eller den för den delen. Eller xie eller hän (båda könsneutrala). Jag vet faktiskt inte vad jag har emot hen...... kanske för att det missbrukats till döds.
    Anonym (hm) skrev 2015-10-26 18:47:44 följande:
    Och vad gör din hjärna "manlig" förresten? Jag är t ex kvinna både biologiskt och mentalt, heterosexuell, och tror inte att jag har någonting "extra", men jag upplever min hjärna som könlös.

    Förlåt TS, nu ska jag sluta vara OT.
    Hjärnor ser ju olika ut, och är dessutom plastiska (växer om, kopplar om, och har sig under livet), men rent generellt handlar det om signalsubstanser och arkitektur. En "manlig" hjärna har fler kopplingar i varje hjärnhalva, medan "kvinnliga" har fler kopplingar mellan hjärnhalvorna (därav "myten" (som visat sig vara sanning) att kvinnor är bättre på att göra flera saker samtidigt än män, generellt). "Manliga" hjärnor har mindre grå substans, "kvinnliga" har mindre vit hjärnsubstans och mindre cerebrospinal vätska. Med mera, med mera, med mera. 

    Med allt detta sagt att "manliga" och "kvinnliga" hjärnor är olika. Inte olika bra!

    Science, bitches! Solig
    Så intressant! Går ifrån ämnet lite nu.... Men det att män och kvinnor har olika kopplingar i hjärnan har jag hört talas om. Men har man kommit fram till om kvinnor och män FÖDS med olika kopplingar mellan hjärnorna, eller om dessa (som du skriver) kopplar om baserat på de sociala normerna och miljön under uppväxten?
  • Anonym (gymma­ren) Trådstartaren
    Äldre 26 Oct 20:03
    #31
    Anonym (H) skrev 2015-10-26 19:44:41 följande:
    Det beror på vad det är för jobb och hur van man är att se nakna kroppar tycker jag.

    Jag har bytt om med män på jobbet men man är van och ingen bryr sig.
    Varför beror det på vad för jobb det är? Detta är ett frivilligt gym som finns på företaget. 

    Själv är jag inte van med att byta om bland män, fast antalet män på företaget är inte så många så jag lär stöta på fler kvinnor där. Kanske jag testar o går in, kollar läget lite först Drömmer
Svar på tråden Könsneutralt omklädningsrum