• Stårsc­han
  Äldre 2 nov 15:04
  10995 visningar
  115 svar
  115
  10995

  Tror inte på att han inte har nå känslor

  Skippa sexet och var vänner istället? Man kan ha många olika typer av känslor för folk. Om han säger att han bara ser er som kk så menar han nog det - att han tycker om dig, och tycker om att ha sex med dig, men att du inte är den han vill dela sin framtid med. Jag tror att du riskerar att bli väldigt sårad om du försöker klänga dig fast vid denne man, eftersom han förmodligen kommer att dumpa dig så fort något "bättre" dyker upp.

 • Stårsc­han
  Äldre 2 nov 15:37
  #3

  OK. Så vad tycker du själv verkar lämpligt att göra? Orkar du fortsätta leva i det ni har nu? Det funkar ju bra för honom, så han ser nog ingen anledning att bryta mönstret.

  Vad vill du ska hända? Tycker du att det är dags att ni flyttar ihop? Att ni firar jul ihop? Är han beredd att offra något annat för att kunna ha kvar dig i sitt liv? Händer det att han tackar nej till att göra saker med andra för att istället kunna vara med dig?

 • Stårsc­han
  Äldre 2 nov 16:18
  #6
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-02 15:50:19 följande:
  Han har åldersnoja med, skiljer 13 år mellan oss. Har berätta att han skulle tycka att de va pinsamt att säga att han är tillsammans med en 25åring. Då har han ju iallafall tänkt tanken på ett förhållande
  Ah. En viktig pusselbit. Han är en medelålders familjefar som kanske känner att han redan har de barn han har tänkt skaffa, medan han räknar med att din biologiska klocka tickar och att du förr eller senare kommer att vilja ha barn. Om han redan nu vet att han absolut inte ska bli pappa igen så är det inte så konstigt om han inte ser någon framtid för er, utan räknar med att släppa dig till någon annan som du kan bilda familj med.

  Har ni ens pratat om detta? Att det kan vara en anledning till att han håller dig på avstånd? Det är ju i så fall lite orättvist att kalla det åldersnoja, om det i själva verket är rätt så genomtänkt.
 • Stårsc­han
  Äldre 3 nov 09:18
  #11
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-02 20:29:58 följande:
  Ja de är precis här jag tror skon klämmer mycket. Han vet ju att jag vill ha barn, hus och hela familjelivet. Och han har ju precis lämnat de. Vi har inte pratat om de på djupet, han sa nåt i somras att han känner sig för gammal för fler barn men han lät inte bestämd att de va hugget i sten. Han har sagt att han nog har nån 40årskris, vilket jag också har sagt till han. Tycker att han är otroligt töntig (sagt de med till han), han tänker så mycket på va alla andra tycker men tror knappast att nån skulle bry sig då jag är en mogen 25åring.

  Jag har hoppats på att åldersnoja ska släppa, vilket den har gjort massa. I början hade han problem med att bara handla pizza tillsammans, men han upptäckte väl att ingen höjde ögonbrynen och nu gör vi ju mycket och är som vilket par som helst offentligt. Vet inte va jag kan göra för att han ska släppa de helt? Man märker ju ingen ålderskillnad när vi umgås, vi har ganska lika liv och intressen (har inga egna barn, men massa runt mig i vardagen ändå)
  Tycker du att han är otroligt töntig för att han är i en annan livsfas än du? För det är ju det det handlar om, i praktiken.

  Det som i dagligt tal kallas 40-årskris brukar snarare handla om ett vägskäl, där man hr avverkat småbarnsåren, och plötsligt får mer tid över att själv ägna sig åt den person man vill vara. Det är ingen tillfällighet att många tar upp MC-åkande, Vasaloppsåkande eller skaffar häst i 40-årsåldern, utan det beror ofta helt enkelt på att det först då finns tid och möjlighet. Kanske kan man rentav satsa på en hobby tillsammans med de lite större barnen?

  Missförstå mig inte. Småbarnstiden är väldigt mysig, men samtidigt inte något som alla är beredda att gå igenom flera gånger i livet. En del har inga som helst problem med det, utan trivs allra bäst med småttingar omkring sig, medan andra trivs bättre i rollen som förälder åt äldre barn. Var period har sin charm.
 • Stårsc­han
  Äldre 6 nov 09:10
  #29

  Men är det alltid du som kommer krypande tillbaka efter att ni har gjort slut? Eller kommer han och tjatar på dig om att komma tillbaka också?

 • Stårsc­han
  Äldre 6 nov 09:43
  #32
  Påven Johanna skrev 2015-11-06 09:36:44 följande:
  Det här verkar vara en ledtråd:

  "Jag har sagt upp kontakten flera gånger men de hålls inte (båda hållens fel)."

  Eftersom ts bara är "ett håll" så torde väl hennes KK vara det andra "hållet" som det talas om då. 
  Så sant. En mycket talande ledtråd som jag hade glömt. My bad.
 • Stårsc­han
  Äldre 9 nov 08:47
  #46

  Du famlar efter halmstrån som en drunknande!. Haka inte upp dig på att han skrev "om". Förmodligen sitter han inte och väger orden på guldvåg när ni messar (istället för att faktiskt prata med varandra...), utan tar förmodligen de ord som poppar upp som förslag och som inte verkar helt dumma.

  Hans inställning att bestämma sig för en sak och sedan hålla sig till den tyder på att han är på en helt annan mognadsgrad. De flesta skulle uppskatta det och se det som ett tecken på att han är en person som är trygg i sig själv och vet vad han vill - och som dessutom har varit ärlig angående det redan från början. Det är inte korkat att stå för vad man vill. Och när man är medelålders har man lite bättre perspektiv och har lättare för att se långtidskonsekvenserna av vad man gör.

 • Stårsc­han
  Äldre 9 nov 12:44
  #64
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-09 11:46:29 följande:
  Nej jag vet att de inte skulle ge mig hopp, va inte så jag tog de. Om han är konflikträdd borde han väl ha tagit de på sms? Jag gör de inte svårt att avsluta, men jag har gjort de svårt för han att fortsätta ha den där kravlöst relationen han ville ha. Har varit jobbigt på och ärlig med va jag vill, dryg kan jag erkänna. Men han har inte velat avsluta, de tog han upp nu. Då höll jag med och ville komma direkt för att få slut på de. Men de ville han ju inte heller.
  Men han tog det ju per sms, och så tjatade du dig till att ni skulle träffas, trots att han skrev att ni skulle avsluta...
 • Stårsc­han
  Äldre 9 nov 15:24
  #87
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-09 15:16:57 följande:
  Ja de tror jag också att jag gör. Vad exakt tjänar jag på att spela cool?
  1. Att du kan gå vidare och satsa på någon ny istället för att slösa bort flera år av ditt liv på någon som ändå inte är intresserad av att bilda familj med dig.
  2. Självrespekt.
 • Stårsc­han
  Äldre 9 nov 15:45
  #93
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-09 15:43:11 följande:
  Tycker inte jag behöver spela cool för de. Men ja jag borde gå vidare
  Nej, spela cool behöver du förstås inte, men du kan undvika att vara efterhängsen. Jag förstår att det är skitjobbigt och att du behöver analysera och gråta ut, men jag skulle rekommendera att du gör det tillsammans med en vän istället för med honom.
 • Stårsc­han
  Äldre 11 nov 20:04
  Anonym (förtvivlad) skrev 2015-11-11 17:13:58 följande:
  Han sa väl inte så mycket. Va tyst nån sekund som han tänkte men sen rulla samtalet vidare.

  Jag vet inte. Jag vill känna att vi verkligen har pratat om de. Jag är väl bara korkad..
  Om du vill prata om det så måste du ju också vara stark nog att ta upp frågan och sedan fortsätta diskussionen tills du tycker att du är klar, eller tills han inte vill längre. Det funkar inte att "träffas personligen för att prata ut" om man sedan undviker ämnet. Du är absolut inte korkad, men otroligt konflikträdd. Och det är du inte ensam om.
Svar på tråden Tror inte på att han inte har nå känslor
Logga in
Bli medlem