Inlägg från: Noralinnea |Visa alla inlägg
  • Noralinnea

    Vad läser ni just nu?

    Nandez skrev 2018-07-11 14:51:18 följande:

    Läsa är ett måste för mig.


    Aniiee skrev 2018-07-11 15:02:39 följande:

    Mig med. Klarar inte av att inte läsa minst någon timme om dagen. Läser mycket med öronen.


    Alltså ni anar inte hur mycket jag avundas er. När jag var yngre (fram till 15 års ålder, är idag 30 år) hade jag då och då läsperioder när jag läste mycket men sedan jag började få återkommande depressioner har jag knappt läst nånting. Det är typ min högsta önskan: att en dag kunna läsa böcker, tidningen och forskning. Har inte dyslexi utan verkar som mina hjärna blivit förstörd pga alla depressioner.

    Obs skrev inte detta för att få bekräftelse utan ville bara påminna er om att det är en fantastisk gåva och nåd att kunna läsa :)
  • Noralinnea
    Nandez skrev 2018-07-11 16:55:58 följande:

    Vad tråkigt att höra, hoppas att du kommer att kunna läsa så småningom. Hoppas att du kommer att må bättre.


    Tack så mycket! Det hoppas jag också :)
  • Noralinnea
    Aniiee skrev 2018-07-11 20:23:44 följande:

    Har du testat att läsa ljudböcker? Jag vet inte alls om det är sant men har hört att ljudböcker kan hjälpa även i en depression.


    Har testat. Kan i vissa perioder lyssna på radio och blir så glad då. Men att höra en bok har jag för dålig koncentrationsförmåga till. Försvinner iväg i tankarna och missar vad som händer. Kan oftast inte se på tv heller eftersom det kräver att jag orkar följa med i handlingen.

    Men annars bra tips för jag har också hört att ljudböcker kan passa också människor med depression eller koncentrationssvårigheter.
  • Noralinnea
    Erla skrev 2018-07-11 20:57:05 följande:

    Funderar på om kanske kortare och enkla ljudböcker är något för dig :) finns massor av bra ljudböcker att låna på bibblan och utbudet på förkortade böcker ökar hela tiden :) ska kolla upp vad det heter, just de ljudböckerna jag menar. De är i alla fall utformade för de som har koncentrationssvårigheter.

    Hoppas du snart mår bättre.


    Vad omtänksamt av dig. Det vore ju jättebra om det skulle fungera.

    Tack så mycket :)
Svar på tråden Vad läser ni just nu?