• Anonym (SGI)

    Bättre att flytta utomlands än att försöka lösa bostadssituationen här?

    Anonym (Maja) skrev 2015-11-06 20:03:47 följande:
    Jag tror att du missförstod. Jag skrev att jag tjänar 23 000 /mån idag, men att jag är gravid och kommer att föda samtidigt som killen blivit klar med studierna och kan börja jobba. Men jag har inte hunnit komma upp i SGI-baserad FP då. 
    Hur länge har du hunnit arbeta? 
  • Anonym (SGI)
    Anonym (Maja) skrev 2015-11-06 20:22:16 följande:
    När barnet kommer så har jag bara hunnit jobba i 7 månader. Jag blev nollad pga sjukskrivning tidigare när jag var arbetslös (fick en sjukdom som läkarna inte började behandla förrän rätt sent eftersom det tog dem väldigt lång tid att upptäcka vad det var). Dessutom studerade jag ganska länge. 

    Jag är absolut inte WT eller så, utan jag har högskoleutbildning och är en ordentlig person. Det är som sagt bara omständigheterna som har gjort det såhär. 
    Anonym (gogo) skrev 2015-11-06 20:10:31 följande:

    Ja flytta utomlands. det skulle jag gjort om jag inte redan hade bostäder här.

    alternativt testa att flytta ur den stora staden till en mindre stad eller kanske till en by? det är bättre för barnet också, slipper ni astma, allergier, hysteri och stress.


    En mindre stad eller by skulle dessvärre inte funka när min pojkvän ska börja jobba eftersom det inte finns jobb för honom på mindre orter (dyrt att pendla dessutom). Men utomlands tror jag kan vara nåt. 
    SGI:n är väl skyddad vid sjukskrivning? 
  • Anonym (SGI)
    Anonym (Maja) skrev 2015-11-06 21:17:20 följande:
    Endast om man har ett arbete att vara sjukskriven ifrån och kan vara inskriven på AF under tiden. Det var detta som hände mig, att AF ansåg att jag inte fick vara inskriven mer än en viss  tid eftersom jag inte var aktiv arbetssökande där så då plockade de bort mig från sina register och jag blev nollad. 
    Är man sjukskriven från sitt arbete är man ju inte inskriven på Arbetsförmedlingen. Eller vad menar du med första meningen? 
Svar på tråden Bättre att flytta utomlands än att försöka lösa bostadssituationen här?