• BuoBä

    Bättre att flytta utomlands än att försöka lösa bostadssituationen här?

    Resonemanget "vi kan inte köpa bostad i Stockholms innerstad så då flyttar vi utomlands" låter väldigt drastiskt. Lite naivt också.

    Klart ni ska flytta om det är det ni allra helst vill, men ni bör kanske tänka igenom det praktiska ett par gånger till.

    Det är inte jättelätt att få ett kvalificerat jobb i ett annat land när man inte har erfarenheter eller kontakter, och dessutom examen från ett (i det landet) okänt universitet. Klart det går, men det kan ta tid.

    Hyresbostäder är ett okänt begrepp i många andra länder så det är oftast att hyra i andra hand eller att köpa som gäller i vilket fall. Sen har många länder en större och bättre reglerad andrahandsuthyrning iofs, men ofta måste man ha en deposition på flera månadshyror.

    Storstäder utomlands är dessutom ofta väldigt mycket större än Stockholm. Det kan bli långa pendlingstider inom samma stad.

    En ytterligare aspekt är att ni inte kommer ha något som helst nätverk till att börja med, vilket kan vara väldigt jobbigt när man har små barn.

    Alla har varit i er situation, att vara unga och på väg att etablera sig. Det går inta att få allt genast. Man får kompromissa med storlek på bostad, läge, ort, pendlingstid, jobb etc, tills man kommit in på banan och kan välja och vraka mer.

Svar på tråden Bättre att flytta utomlands än att försöka lösa bostadssituationen här?