Inlägg från: Anonym (Jadu.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jadu.)

    Vår inneboende tar oss för givet

    Är hon folkbokförd på er adress? Isåfl gäller sambolagen. Så ta det försiktigt och tänk på att ni inte får slänga ut henne. Brorsan var nyss i ett sådant läge med en inneboende, men det löste sig genom att han skrev ett kontrakt på tre månader som han fick den inneboende att skriva under. Gör samma med henne? Jag är 25 och har lyckats få nya boenden under kortare tid än så men jag hyrde andra hand i stockholm och var van att flytta runt, vilket hon inte verkar vara, så ge henne tre månader på sig. Lyckas hon inte hitta något/engagerar sig inte under de tre månaderna får hon skylla sig själv. Lite press brukar dessutom hjälpa! Ett tips till är ju att vara tydlig med att ni inte vill ha henne hos er mer. Det kanske känns elakt, men varför skulle hon vilja stanna hos folk som inte vill ha henne där? Borde ge henne en spark i baken.

  • Anonym (Jadu.)
    Gunilla1957 skrev 2015-11-09 12:32:27 följande:

    Hon är inte ens folkbokförd i samma kommun.

    Sambolagen gäller verkligen inte då de inte är ett par med delad ekonomi, delat sovrum etc.


    Då tycker jag att du ska ta och googla sambo lagen och läsa på innan du fortsätter diskussionen, för den gäller nämnligen om man varit folkbokförd på samma adress mer än 3 månader. Det som krävs är att man betalat hyra, bott där osv och kan uppvisa detta. Är hon inte bokförd där är det inget problem dock.
  • Anonym (Jadu.)
    Gunilla1957 skrev 2015-11-09 12:49:05 följande:

    Om man är sambos ja! TS och hennes inneboende är inte sambos. TS är gift. De har en inneboende. Sambolagen gäller inte!


    Igen - läs på.
  • Anonym (Jadu.)
    Anonym (Ångestfylld) skrev 2015-11-09 12:57:19 följande:

    Nej, hon är inte folkbokförd på vår adress. Hon står skriven hos en vän i en annan kommun. Då gäller väl ändå inte sambolagen?


    Nej det gör den inte :) Och jag ser att det är många som säger att sambolagen inte gäller, trodde inte vi heller, dessvärre gör den det. Men är hon inte folkbokförd hos dig är det inga konstigheter. Men sätt dig ner med henne och säg hur det är? Va tydlig och kom fram till ett visst antal månader hon har på sig att hitta nytt och skriv papper på detta som båda har kopia på. Jobbar hon?
  • Anonym (Jadu.)

    Och kom ihåg att det inte är ditt fel/ansvar om hon inte har boende när tiden är slut. Du gör henne en stor tjänst genom att visa hur 'livet' fungerar. Lite motgångar är bra, man lär sig att ta tag i och lösa saker själv!

  • Anonym (Jadu.)
    Anonym (Ångestfylld) skrev 2015-11-09 13:10:13 följande:

    Ja det har du helt rätt i!


    :) ha inte ångest för det. Vill du få det att se ännu bättre ut så säger du att ni tänkte skriva en månads uppsägning, men att du tycker om henne och vill henne väl och därför valde att skriva 3 så hon får en större chans att ordna upp det. Förklara för henne att med barnet på g så behöver ni vara ensamma som familj och att det inte längre passar er att ha inneboende. Vill du henne väl så blanda inte in kronofogden osv som någon skrivit, att bli "utslängd" under press kan vara svårt nog att hantera utan ett brev från kronofogden, en sån sak hade iallafall fått mig att avsky er. Få henne att känna att ni fortfarande bryr er om ni gör det men att det helt enkelt inte fungerar längre. Och är hon sån som inte tar tag i saker så uppmuntra henne, fråga om hon hittat något intressant. Tipsa henne om blocket och andra sidor. Så länge det finns en öppen dialog brukar det gå bra.
  • Anonym (Jadu.)
    Anonym (ojoj) skrev 2015-11-09 13:20:36 följande:

    Vad menar du att sambolagen skulle ha för betydelse i fallet med en inneboende?  En inneboende är inte en sambo.


    En inneboende är inte sambo, korrekt. Men hur bevisa det utan inneboendekontrakt?

    min bror hade en kille som inneboende. Han är inte gay. När han slängde ut honom blev han tokig och hotade att stjäla brorsans hund. Min bror bytte då lås, men ställde ner killens saker i förrådet som killen hade tillgång till. Killen gick till tingsrätten och i röran därefter fick vi informationen att sambolagen gällde. Min bror fick till slut rätt då det fanns flera som kunde vittna på att han hotat att stjäla hunden osv osv osv.

    Det är viktigt att ha papper på allt för att inte hamna i sånna här röror.

    Detta problem är inte ens aktuellt i ts fall, så kom istället med förslag till ts!
  • Anonym (Jadu.)

    Eh orkar inte med folk som inte tänker till. Ts - jag hoppas jag kunnat ge dig några råd som hjälper med det faktiska problemet och att allt löser sig till det bästa både för er och tjejen :) Grattis till barnet!

Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet