• Alexandra1990

    Vår inneboende tar oss för givet

    Anonym (J) skrev 2015-11-09 14:10:41 följande:

    Eftersom hon får socialbidrag, var har hon uppgett att hon bott då? De ger väl inte bidrag om man lever i en annan kommun? Hon får helt enkelt gå till socialen och säga att hon är hemlös så kan socialen hjälpa med boende. De kommer inte låta henne leva hemlös och hon är inte ditt ansvar. Om hon inte har kommit någonstans på 1,5 år så kommer hon aldrig göra det. Nu hoppas jag att jag inte läst tråden fel.


    Var lite i samma sits en gång i tiden men löste det genom att bli inneboende igen haha men kollade ändå med soc. Socialtjänsten har ingen skyldighet att ordna boende (KAN se olika ut i olika kommuner, vissa har lägenheter andra inte), därimot finns något som heter tak över huvudet garanti vilken innebär att de ordnar plats på härbärgen osv, i bästa fall vandrarhem. Jag tillhörde skapnäck/farsta då. Men undrar också lite om hennes bidrag från soc.. för att få pengar för hyra krävs det att man har ett kontrakt samt att de, iallafall på "min tid" (2009 tror jag det va) gjorde ett hem besök. Är det så att hon idag bara tar ut övriga bidragsbiten och inte till hyra?
  • Alexandra1990
    Ego Lovers skrev 2015-11-09 17:41:45 följande:

    Socialtjänsten kan inhysa henne på lägenhetshotell som är vanligt att socialen tillhandahåller för de som behöver akut boende men där inhyser de även människor som många gånger står socialt utanför samhället med drogproblematik. Min kompis kille bodde på ett sådant i Göteborg och det var mer eller mindre en knarkarkvart men han hade inget val.


    Precis vad jag skrev. Tak över huvud garantin, men inget boende ( alltså egen lägenhet eller dyl.).
  • Alexandra1990

    Härligt ts :) Blir lite förvånad hur folk tänker dock... nått inlägg om att stänga av elen i hennes utrymme, neka tillträde till toa/kök....? Ts har ju varit tydlig från början med att det är en VÄN och hon inte tänker kasta ut henne på gatan osv... beter sig folk verkligen så mot vänner :-S Hade ju varit skillnad om ts skrivit att de ptatat med henne och hon vägrat och de typ är fiender... men men. Blev bara förvånad.

Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet