• Ego Lovers

    Vår inneboende tar oss för givet

    Har hyresgästen bott mer än nio månader råder tre månaders uppsägningstid från månadsskiftet då uppsägningen skrevs så skriver ni om uppsägningen idag gäller den inte förrän fr.o.m. 1 december och hon ska då vara ute senaste 28 Februari men 2016 är väl skottår så den 29 Februari blir dagen hon ska ha överlåtit stugan till er.

  • Ego Lovers
    Alexandra1990 skrev 2015-11-09 14:33:12 följande:
    Var lite i samma sits en gång i tiden men löste det genom att bli inneboende igen haha men kollade ändå med soc. Socialtjänsten har ingen skyldighet att ordna boende (KAN se olika ut i olika kommuner, vissa har lägenheter andra inte), därimot finns något som heter tak över huvudet garanti vilken innebär att de ordnar plats på härbärgen osv, i bästa fall vandrarhem. Jag tillhörde skapnäck/farsta då. Men undrar också lite om hennes bidrag från soc.. för att få pengar för hyra krävs det att man har ett kontrakt samt att de, iallafall på "min tid" (2009 tror jag det va) gjorde ett hem besök. Är det så att hon idag bara tar ut övriga bidragsbiten och inte till hyra?
    Socialtjänsten kan inhysa henne på lägenhetshotell som är vanligt att socialen tillhandahåller för de som behöver akut boende men där inhyser de även människor som många gånger står socialt utanför samhället med drogproblematik. Min kompis kille bodde på ett sådant i Göteborg och det var mer eller mindre en knarkarkvart men han hade inget val.
  • Ego Lovers
    Anonym (Ångestfylld) skrev 2015-11-09 19:26:45 följande:
    Men hon är ingen hyresgäst, utan situationen är mer lik "en kompis som slaggar på soffan" som har gått över styr. Men som jag tillade i ts så har vi fått många bra råd i tråden och kommer att använda dom :)
    En inneboende/hyresgäst är detsamma. Alltid uppsägningstid så de har möjlighet att finna ny bostad och inte blir satt på bar backe. Blir de hemlösa efter de tre månaderna anses det inte vara värdens fel då man gett dom skälig tid att finna nytt boende.
Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet