Inlägg från: Anonym (lagar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lagar)

    Vår inneboende tar oss för givet

    Det är klart att hon får ha besök. Sen kan ni inte bara säga upp henne och tro att hon ska flytta direkt.

  • Anonym (lagar)
    Anonym (Ångestfylld) skrev 2015-11-09 11:19:07 följande:

    Vi har inget kontrakt skrivet utan vi öppnade vårt hem åt henne som vän och hon betalar en symbolisk summa varje månad, men ingen hyra. 


    Eftersom vi känner att det har gått så långtid och vi vill inte ha en inneboende något mer så skulle ett kontrakt och månadshyra bara förlänga situationen. 


    Avtal kan även vara muntliga.
  • Anonym (lagar)
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-09 11:21:55 följande:

    Har hon inget kontrakt kan ni slänga ut henne, men det låter som att ni har varit fruktansvärt otydliga. Var det en tillfällig lösning skulle hon inte fått stanna kvar så länge och så symbolisk kan inte summan vara då du själv skriver att hon fått bo kvar pga din och din sambos dåliga ekonomi.


    Muntliga avtal är lika giltiga som skriftliga. Minst 3 månaders uppsägningstid har hon rätt till.
  • Anonym (lagar)
    Fröken Apelsin skrev 2015-11-09 11:31:00 följande:
    Det är svårt att bevisa dessutom lär inte ts vilja ta det här vidare då hon med största sannorlikhet inte har betalat skatt på hyran, dvs hon åker dit själv. En vräkning på laglig väg är dessutom en lång och utdragen process.
    Ts har ingen laglig rätt att slänga ut henne. Som du skriver så är det en fälla för Ts så hon gör bäst i att ge vännen 3 månaders uppsägningstid.
  • Anonym (lagar)
    Anonym (Jurist 2) skrev 2015-11-09 23:02:18 följande:
    Hur mycket har du kvar av dina studier? Det är ju bra om man läst längre än JIKen innan man utger sig för att vara jurist.
    Med risk för att göra dig besviken så kan vem som helst som anser sig kunna något inom juridik kalla sig för jurist. Det borde ändras.
Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet