Inlägg från: Anonym (Ångestfylld) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ångestfylld)

    Vår inneboende tar oss för givet

    seriösanvändare skrev 2015-11-09 11:51:36 följande:

    Det är tyvärr detta som ofta händer när man öppnar sitt hem till någon i nöd för att vara snäll. Personen kommer i värsta fall aldrig på fötter och man blir utnyttjad. Om hon bara betalar en mindre summa varje månad, lever hon ju gott på er. Jag förstår att hon inte vill flytta. Detta har blivit fel från början. Ni skulle sagt att hon kan bo i er gäststuga tillfälligt (t ex högst en månad eller högst tre månader), men sen hade hon fått flytta. Men ni lät henne "bestämma" hur lång tid det skulle ta. Självklart kan ni bli av med henne även nu, men räkna med att det kan ta lite tid.


    Ja vår hjälp har nog fått motsatt effekt tror jag :/

  • Anonym (Ångestfylld)
    seriösanvändare skrev 2015-11-09 11:58:30 följande:

    Japp, poängen är att ni skulle tidsbegränsat boendet från början. Sagt: "vi kan och vill hjälpa dig, men bara tillfälligt." Då hade hon haft större press på sig att hitta en annan lösning, även om hon säkert hade försökt förhala sin flytt.
    Ja det är en läxa vi har lärt oss av detta. Vi trodde ju inte att det skulle behövas när man hjälper en vän i nöd så att säga.
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (Haha) skrev 2015-11-09 12:33:09 följande:

    Hon måste väl få ha 3 månaders uppsägningstid som alla andra som måste flytta ellerhur? Du kan ju knappast begära att hon ska dra på stört.


    Jag har vart upprepade gånger i denna tråden, även i ts, tydlig med att vi INTE kommer att sätta henne på bar backe.
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (Jadu.) skrev 2015-11-09 12:12:50 följande:

    Är hon folkbokförd på er adress? Isåfl gäller sambolagen. Så ta det försiktigt och tänk på att ni inte får slänga ut henne. Brorsan var nyss i ett sådant läge med en inneboende, men det löste sig genom att han skrev ett kontrakt på tre månader som han fick den inneboende att skriva under. Gör samma med henne? Jag är 25 och har lyckats få nya boenden under kortare tid än så men jag hyrde andra hand i stockholm och var van att flytta runt, vilket hon inte verkar vara, så ge henne tre månader på sig. Lyckas hon inte hitta något/engagerar sig inte under de tre månaderna får hon skylla sig själv. Lite press brukar dessutom hjälpa! Ett tips till är ju att vara tydlig med att ni inte vill ha henne hos er mer. Det kanske känns elakt, men varför skulle hon vilja stanna hos folk som inte vill ha henne där? Borde ge henne en spark i baken.


    Nej, hon är inte folkbokförd på vår adress. Hon står skriven hos en vän i en annan kommun. Då gäller väl ändå inte sambolagen?
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (Jadu.) skrev 2015-11-09 13:04:11 följande:
    Nej det gör den inte :) Och jag ser att det är många som säger att sambolagen inte gäller, trodde inte vi heller, dessvärre gör den det. Men är hon inte folkbokförd hos dig är det inga konstigheter. Men sätt dig ner med henne och säg hur det är? Va tydlig och kom fram till ett visst antal månader hon har på sig att hitta nytt och skriv papper på detta som båda har kopia på. Jobbar hon?
    OM hon nu på något lagligt sätt har rätt till sambolag eller inneboendelag, så kommer hon inte hävda sin rätt eftersom hon får socialbidrag från en annan kommun. Hon skulle bli återbetalningsskyldig om dom får reda på att hon bor någon annanstans.
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (Jadu.) skrev 2015-11-09 13:06:58 följande:

    Och kom ihåg att det inte är ditt fel/ansvar om hon inte har boende när tiden är slut. Du gör henne en stor tjänst genom att visa hur 'livet' fungerar. Lite motgångar är bra, man lär sig att ta tag i och lösa saker själv!


    Ja det har du helt rätt i!
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (Jadu.) skrev 2015-11-09 13:45:13 följande:

    Eh orkar inte med folk som inte tänker till. Ts - jag hoppas jag kunnat ge dig några råd som hjälper med det faktiska problemet och att allt löser sig till det bästa både för er och tjejen :) Grattis till barnet!


    Jo det känner jag att vi fått, tack så mycket :) 
  • Anonym (Ångestfylld)
    Lavish skrev 2015-11-09 13:57:59 följande:

    Givetvis kan ni kräva att hon flyttar, men ni kan ju inte bara slänga ut henne idag för att du fick ett hormonanfall? Hon kan väl få bo kvar tills pojkvännen åkt?


    Du har uppenbarligen inte läst tråden, vilket märks på ditt dryga svar. 


    Vi vill INTE kasta ut henne och det är många fler omständigheter än hormoner som spelar roll i detta läget.

  • Anonym (Ångestfylld)
    Ego Lovers skrev 2015-11-09 17:36:03 följande:

    Har hyresgästen bott mer än nio månader råder tre månaders uppsägningstid från månadsskiftet då uppsägningen skrevs så skriver ni om uppsägningen idag gäller den inte förrän fr.o.m. 1 december och hon ska då vara ute senaste 28 Februari men 2016 är väl skottår så den 29 Februari blir dagen hon ska ha överlåtit stugan till er.


    Men hon är ingen hyresgäst, utan situationen är mer lik "en kompis som slaggar på soffan" som har gått över styr. Men som jag tillade i ts så har vi fått många bra råd i tråden och kommer att använda dom :)
  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (AM) skrev 2015-11-09 17:45:03 följande:
    Detta låter som en bra lösning!

    Kom ihåg bara att vara konsekventa mot henne att det är det datum som ni sätter som sista utflyttningsdatum som gäller.
  • Anonym (Ångestfylld)

    En uppdatering till alla nyfikna ;) 


    VI fann ett rum för henne att hyra och utan tjafs och bråka så flyttar hon innan jul :)


    Tack för er hjälp! 

  • Anonym (Ångestfylld)
    Anonym (AM) skrev 2015-11-11 16:16:29 följande:
    Vad härligt att höra att det löser sig!

    Du verkar vara en omtänksam person.
    Tack så mkt :D
Svar på tråden Vår inneboende tar oss för givet