• Äldre 10 Nov 12:32
    11683 visningar
    196 svar
    196
    11683

    Elvaåring tamponger?

    Men vad skadar det att låta flickan prova? Binda fungerar ju uppenbarligen dåligt, så då måste något annat testas. Gör det ont märker hon väl det, och slutar använda det.

    Alternativet menskopp finns ju också. Jag får ont av tampong men menskopp fungerar fint. Behöver inte tömmas så ofta heller, så man slipper krångla på jobbet/skolan.

  • Äldre 10 Nov 13:43
    #33

    Om jag tänker mig själv i puberteten skulle jag dö av skam ifall min mamma diskuterat min mens och klåda i underlivet med en vännina. Betydligt mycket bättre då med en anonym fråga på nätet, där det är fullständigt omöjligt att veta vilken 11-årig flicka det handlar om.

  • Äldre 11 Nov 08:24

    Med risk för att vara ot: Vissa kan inte använda tampong, det går helt enkelt inte att sätta den så att det inte gör ont. Jag använde tampong i många år men efter jag födde barn går det inte. Det gör svinont. Även minsta storleken. Det är inte formen som är problemet, det är strukturen. Antagligen är mina slemhinnor känsligare nu. Menskopp funkar fint, men den är ju slät.

  • Äldre 11 Nov 09:11
    Anonym (Mjo) skrev 2015-11-11 08:58:01 följande:

    Kanske ska ge menskopp en chans.. Hur stor är en sån? Har inte ens kollat upp alternativet pga namnet, haha.. Kopp, låter ju så mycket större än tampong! Men som du säger, det är strukturen! Jag som blöder så lite blir ju snustorr av en tampong, och jag har redan lite känsliga slemhinnor..


    Finns olika storlekar. Är man ung och inte har fött barn ska man ha en liten, är man äldre eller har fött ska man ha en större. Jag har största sorten. Den är mycket större än en tampong, men mindre än en snopp. Kostar ett par hundra men funkar den kan den användas i 5-10 år.
Svar på tråden Elvaåring tamponger?