Forum Föräldraskap - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Elvaåring tamponger?

  Tis 10 nov 2015 12:22 Läst 6967 gånger Totalt 196 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (mia) - Visa alla inlägg
  Anonym (mia)
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 12:22

  Kör anonymt för dotterns skull. Min dotter är 11,5 år och har haft mens ett halvår. Hon tycker det är jobbigt, binda kliar och det räcker inte att hon byter ofta, tvättar sig (utan tvål) i duschen varje morgon och ibland även på kvällen (när hon själv bedömer). Hon sköter det jättefint, fast jag innerst inne önskar hon sluppit ett par år till. I helgen tog hon upp att hon googlat och man kan ha tampong redan från första mens. och många i hennes ålder har mens alltså borde hon få använda tampong.

  Argumenten är det inget fel på och jag har egentligen inget motargument. Jag bad att få tänka lite på saken. Vill inte säga nej utan vettiga skäl, min känsla säger bara väldigt... nej. för tidigt, rädd att det ska göra ont på henne tror jag. Jag vet inte. Behöve rhelt enkelt input av er andra, oavsett ja eller nej, vad tänker ni?

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 12:36 #5

  nej vi pratar inte förbjuda eller inte förbjuda. jag vill bara höra tankar, kanske är jag lite för snävsynt, men förbjuda? Nej vi har ett pågående samtal, inget annat.

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 12:46 #9

  bra tips o tankar, tack. ska höra med henne, och köpa hem. 

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 12:50 #10

  anonym ja:
  Jag vet inte riktigt om jag uttryckte mig knasigt men jo vi pratar om många saker, det betyder inte att det blir en grej eller att jag ska ta beslut ÅT min dotter. det är mer en dialog. Och ibland pausar vi den då någon av oss vill fundera lite, det här är inget undantag. Jag tror inte det blir mer laddat av det, snarare känns det som något mitt barn uppskattar. Om det däremot handlade om att jag skulle förbjuda/tillåta så förstår jag att samtalet inte vore vidare trivsamt.

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 13:14 #17

  ok förstår. ja jag vill känslomässigt säga nej men förstår ju att det inte är min sak och behövde input. därav bra med era tankar. kommer gå o shoppa till tösen i em.

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 10 nov 2015 13:16 #19

  det är därför jag är anonym, för att inte lämna ut dottern, men det är kanske dumt ändå. ibland behöver dock en förälder, i alla fall jag, få rådgöra med någon, och då tyckte jag det här var bättre än tt typ prata med en väninna, det vore att lämna ut...

 • Anonym (mia) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 13 nov 2015 21:01 #182

  ursäkta, jag hade ingen aning om att tråden levde vidare, är inte in på familjeliv så ofta. Jag har läst en del av allt som sagts men orkar faktiskt inte gå igenom alla kommentarer då få verkar handla om min frågeställning, ber om ursäkt om jag därmed missar något seriöst svar. Jag hör att det finns åsikter om huruvida man får ställa en sådan fråga på familjeliv. Om det är brott mot dotterns integritet. Om det är brist på förmåga att själv fatta egna beslut. Om det är för intimt ställd fråga. Jag förstår att vi alla tänker olika. Jag tar allt som oftast egna beslut (läs:alltid) men ibland vill jag inhämta lite fler perspektiv, det var bara det som det handlade om. Jag fick bra tankar/respons här redan första timmarna och tackar för det!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll