• Äldre 10 Nov 14:15
    11873 visningar
    196 svar
    196
    11873

    Elvaåring tamponger?

    ninasord skrev 2015-11-10 14:00:54 följande:
    Använder du själv trosa eller tampong?
    Bara undrar.
    När jag har mens så använder jag trosor som vanligt ja, trosor är bra att använda om man som mig använder bindor i huvudsak under mensen, då har man något att fästa bindan i. 

    Men man kan ju iofs vara utan trosor under mensen med och använda bindor med gördel. Dock så har jag inte sett dessa bindor som man skall ha gördel till sen tidigt 80-tal i butikerna.

    Tampong använder jag med men endast om jag skall bada oavsett om badandet sker i badkaret/sjö/simhall.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Äldre 10 Nov 15:41
    Stårschan skrev 2015-11-10 15:09:02 följande:
    Men kan då du förklara vad som är hennes poäng? Att det är en kränkning av barnet att ställa en anonym fråga i ett anonymt forum, medan det är helt OK att ta upp frågan med någon som känner flickan ifråga (eller åtminstone vet exakt vem hon är)? Så fattar jag det hon skriver, och det tycker jag är så fel som det kan bli.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Äldre 10 Nov 16:38
    neverpreggo skrev 2015-11-10 16:07:52 följande:
    Känns som att vissa vill att detta ska vara en trolltråd så gärna att de kör på med åsikter som mer liknar att prata med en vägg... Inget av det TS skriver skriker troll utan en person som valt att vara anonym. Det finns så mycket ämnen som folk är anonyma på internet för och varför? Jo för att de behöver/vill diskutera något som inte är med folk i deras närhet. Kanske har de ingen att diskutera det med eller vill skydda någon. Det är många här som vittnar om att 11åringen troligtvis inte vill att mamman ska diskutera det med någon väninna. Även fast de tror att personen kan hålla det så vet man inte. Vet många mammor som har gått över gränsen när det gäller dotterns underliv/liknande och hur dåligt de tjejerna mår. De hade önskat att deras mammor tagit det anonymt på internet.

    Till själva frågan... Det är en ickefråga. Vill dottern prova tampong för att förenkla hennes mens, varför ska du hindra henne? Tampong är ett mensskydd och inget annat så låt henne prova. Kanske trivs hon eller så inte.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Äldre 10 Nov 22:09
    Anonym (Mjo) skrev 2015-11-10 20:34:16 följande:
    Jag tycker att tampong, kanske inte gör ont, men känns obehagligt. Och då är jag 32 år och använder "mini"...
    Jag använder storlek på tampong efter hur kraftig blödningen är. För tamponger även den tjockaste är ju smalare än en genomsnitts snopp.

    Och för jag in tampongen på rätt sätt, så känns den inte alls.
    Men om jag däremot sätter in den " lite fel" så känns den. 
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Äldre 10 Nov 22:17
    neverpreggo skrev 2015-11-10 18:04:37 följande:
    Det är fortfarande inte det som är den egentliga frågan. En alldeles för nervös mamma tycker av någon outgrundlig anledning att det är för tidigt/eller något annat rätt väsentligt och behöver lite guidning. Mamman kanske började använda tampong mycket senare och har svårt att sätta sig in i det hela. Ibland behöver folk lite push för att gå rätt väg då de känner något motstånd där det inte borde finnas.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Elvaåring tamponger?