• Anonym (mia)
    Äldre 10 Nov 12:22
    11685 visningar
    196 svar
    196
    11685

    Elvaåring tamponger?

    Kör anonymt för dotterns skull. Min dotter är 11,5 år och har haft mens ett halvår. Hon tycker det är jobbigt, binda kliar och det räcker inte att hon byter ofta, tvättar sig (utan tvål) i duschen varje morgon och ibland även på kvällen (när hon själv bedömer). Hon sköter det jättefint, fast jag innerst inne önskar hon sluppit ett par år till. I helgen tog hon upp att hon googlat och man kan ha tampong redan från första mens. och många i hennes ålder har mens alltså borde hon få använda tampong.

    Argumenten är det inget fel på och jag har egentligen inget motargument. Jag bad att få tänka lite på saken. Vill inte säga nej utan vettiga skäl, min känsla säger bara väldigt... nej. för tidigt, rädd att det ska göra ont på henne tror jag. Jag vet inte. Behöve rhelt enkelt input av er andra, oavsett ja eller nej, vad tänker ni?

  • Svar på tråden Elvaåring tamponger?
  • Anonym (M)
    Äldre 10 Nov 12:52
    #11
    Anonym (ja) skrev 2015-11-10 12:44:07 följande:

    varför har du ens ett behov av att ha ett "samtal" om det och göra en grej istället för att acceptera hennes beslut? det är ju inget som påverkar dig på något sätt annat än att du får omvärdera din syn på henne som en individ som faktiskt är mogen nog att själv fatta beslut som rör henne själv och hennes kropp.


  • Stårsc­han
    Äldre 10 Nov 12:54
    #12

    Om dottern vill använda tampong för att sköta sin hygien förstår jag inte hur man som mamma kan säga något annat än "Japp - de ligger i det här skåpet, det är bara att ta" eller "Japp - då köper vi hem sådana".

  • Äldre 10 Nov 13:01
    #13

    Ont ska det såklart inte göra, då spänner man sig eller försöker sätta in den när man inte har mens. Men hjälp henne att slippa det fruktansvärda eländet med bindor, jag lider fortfarande varja gång jag måste knalla runt med en binda och försöka sova med en binda. Vedervärdigt.

  • ninaso­rd
    Äldre 10 Nov 13:06
    #14

    Att du som förälder skriver om så intima detaljer om din dotter är obegripligt.


    I'm not your driver
  • Äldre 10 Nov 13:10
    #15
    +1
    Anonym (mia) skrev 2015-11-10 12:50:55 följande:

    anonym ja:
    Jag vet inte riktigt om jag uttryckte mig knasigt men jo vi pratar om många saker, det betyder inte att det blir en grej eller att jag ska ta beslut ÅT min dotter. det är mer en dialog. Och ibland pausar vi den då någon av oss vill fundera lite, det här är inget undantag. Jag tror inte det blir mer laddat av det, snarare känns det som något mitt barn uppskattar. Om det däremot handlade om att jag skulle förbjuda/tillåta så förstår jag att samtalet inte vore vidare trivsamt.


    Nej, jag tror inte att du uttryckte dig konstigt alls. Du/ni har en dialog om saker och ting och det är ju utmärkt och det är många som tyvärr inte har det.

    Däremot så reagerar man på att ni i det här fallet HAR en dialog då det inte finns något att diskutera och att det är lite konstigt att du tycker det faktiskt.

    Du ber att få tänka på saken(som om det ens ÄR något att tänka på). Du vill inte säga nej utan argument och det tyder ju på att du VILL säga nej och behöver argument. Det är för tidigt? Vaddå för tidigt? har man mens så har man. Och skulle det göra ont märker hon väl det själv och låter bli.

    Det vi här inte förstår är alltså varför det ens är ett ämne för dialog. Hon tycker att det är jobbigt med binda och vill ha tampong istället. Där finns liksom inget att diskutera och att be om tid att tänka är faktiskt(ursäkta) tramsigt. DU har gjort det till en grej, helt i onödan
  • Äldre 10 Nov 13:11
    #16
    ninasord skrev 2015-11-10 13:06:23 följande:

    Att du som förälder skriver om så intima detaljer om din dotter är obegripligt.


    Tycker du? DET var obegripligt....
  • Anonym (mia) Trådstartaren
    Äldre 10 Nov 13:14
    #17

    ok förstår. ja jag vill känslomässigt säga nej men förstår ju att det inte är min sak och behövde input. därav bra med era tankar. kommer gå o shoppa till tösen i em.

  • ninaso­rd
    Äldre 10 Nov 13:15
    #18
    kioskvältare skrev 2015-11-10 13:11:56 följande:
    Tycker du? DET var obegripligt....
    Å fan.
    Hade jag barn skulle jag inte skriva om barnen, isf. om mig själv om jag hängde på fejjan och alla möjliga ställen. Samma sak då det kommer till vänner eller personer jag känner. Jag nackar inte så mycket om saker som inte angår andra.
    I'm not your driver
  • Anonym (mia) Trådstartaren
    Äldre 10 Nov 13:16
    #19

    det är därför jag är anonym, för att inte lämna ut dottern, men det är kanske dumt ändå. ibland behöver dock en förälder, i alla fall jag, få rådgöra med någon, och då tyckte jag det här var bättre än tt typ prata med en väninna, det vore att lämna ut...

  • Äldre 10 Nov 13:17
    #20
    Anonym (mia) skrev 2015-11-10 13:14:49 följande:

    ok förstår. ja jag vill känslomässigt säga nej men förstår ju att det inte är min sak och behövde input. därav bra med era tankar. kommer gå o shoppa till tösen i em.


    Men gud varför? Vad är du rädd för? Knappast att det gör ont eller. Det är ju knappast en sån smärta som man inte klarar av.
Svar på tråden Elvaåring tamponger?