• Anonym (M79)

    Vaginalt eller kejsarsnitt efter analfissur?

    Jag skulle vilja höra hur förlossningen gått för er som tidigare haft analfissur (spricka i analen till följd av förstoppningar). Jag har en läkt fissur och är nu gravid i vecka 12 dock så får jag kramp ibland efter toabesök när magen inte är jättemjuk.

    Före graviditeten gick jag på en uppföljning hos min specialistläkare för detta ändamål för att konstatera att den var läkt och för att få reda på om det är möjligt att föda barn normalt när man haft en spricka, svaret var JA och jag var lättad.

    Nu har jag fått andra besked... Min barnmorska avråder skarpt från att föda vaginalt med tidigare analfissur och jag är riktigt förvirrad och ledsen nu. Jag känner mig lurad av min läkare och jag känner mig tvingad till kejsarsnitt som jag absolut inte vill göra.

    Snälla, ni som haft analfissur, dela gärna med er av era erfarenheter av förlossning, goda som dåliga.

  • Svar på tråden Vaginalt eller kejsarsnitt efter analfissur?
  • Anonym (fissuren)

    Analfissuren fick du för att musklerna i mellangården inte sitter ihop som de skall. Hade detta h*lvete i ett år och blev sedan opererad med plastik i mellangården. (Opererades av andra skäl, för fissuren skulle ju självläka, hände inte.) Fissuren läkte då på två dagar. 
    FL kan nog gå bra men se till att bli sydd av läkare efteråt.

  • Anonym (M79)

    Tack Anonym (fissuren), det är nu uppskrivet i min "kravlista" inför förlossningen :). Kan du rekommendera mig en läkare som är specialist på fissurer? Min spricka satt inte vid mellangården utan baktill. Fissuren ska vara läkt enligt uppföljande undersökningar 1 år efter, men kramperna i muskeln består efter varje besök, även med mjuk mage. Ett problem när man är gravid och inte får ta den kramplösande krämen. Jag har kramp varje dag..

    Jag har nu fått veta av en förlossningsläkare från KS att man kan föda med fissur. Min barnmorska blandade ihop fissur med fistel som man absolut inte ska föda med. Men det är två helt skilda saker. Jag är dock fortfarande orolig att jag ska få sån kramp där bak att jag inte vågar eller orkar krysta. Kommer dock göra allt för att förbereda mig mentalt, med profylax och dyk.

Svar på tråden Vaginalt eller kejsarsnitt efter analfissur?