Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Blir galen på dagens privatiserade apotek

  Tis 24 nov 2015 10:32 Läst 6203 gånger Totalt 44 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (!!) - Visa alla inlägg
  Anonym (!!)
  Återställ
  Tis 24 nov 2015 10:32

  Asså jag är fan galen på att vi har privatiserade apotek här i Sverige...

  Jag har flera gånger varit missnöjd med detta på grund av flera avseenden. Men nu har de fan passerat gränsen.

  1) jag frågade om en medicin-personalen söker på nätet och läser innantill vad det är för nåt. Dvs ingen koll.

  2) jag gick för att köpa tabletter mot diarré och då kommer en av apotekarna o försöker sälja på mig nyttigt godis som de har börjat sälja där. När jag tackade nej, så kommer hon med en annan form av godis och säger "det här är jättebra mot förkylning så den tycker jag du borde köpa". Jag frågade då vsrför hon vill sälja "medicingodis" till mig när jag inte ens är förkyld..?

  3) jag ska hämta ut tabletter på recept. På receptet står det "får inte bytas ut". Apotekaren föreslår att jag ändå ska välja kopian för ett billigare pris. Jag säger då nej och att jag inte får byta ut orginalet mot något annat. Apotekaren säger då "ja, men vi kan ju göra ett undantag "..... Herregud...asså fattar inte hur detta kan vara tillåtet.

  Jag hade haft överseende om det rörde sig om ett specifikt apotek, men nu har detta faktiskt visat sig på flera apotek. De vill sälja på medicin och annat skit utan att jag behöver det, många är okunniga gällande medicinen och så får jag alltid, JA ALLTID, höra "ja men vi byter ut receptet mot kopian så blir det billigare", trots att receptet uttryckligen säger "får ej bytas ut" på grund av att jag för biverkningar.

  Är det någon mer som har dålig erfarenhet av Apoteket?

 • Anonym (!!) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 24 nov 2015 11:52 #6
  Anonym (a) skrev 2015-11-24 11:00:37 följande:

  Punken 1 och 3 kan förklaras, punkt 2 låter ju något underlig.

  Jag har jobbat på apotek (dock inte som någon som ger ut receptbelagda läkemedel), och vet att läkare ibland skriver "får ej bytas ut" automatisk, dvs utan grund.

  Sen så är det lite väl att kräva att man ska kunna allt om alla läkemedel, finns ju hur många som helst, sen är det ju ibland som man får hjärnsläpp.

  Det är människor som jobbar på apotek, inte robotar.


  Behövs verkligen en grundförklaring till apotekaren när läkaren skriver "får ej bytas ut" ? För mig är det kanska klart att medicinen inte får bytas ut. Som apotekare borde man förstå att detta meddelande kan innebära att patienten kanske är allergisk mot vissa substanser etc.
 • Anonym (!!) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 24 nov 2015 14:34 #13 +2
  Lavish skrev 2015-11-24 12:44:02 följande:

  Skit äre. De har ju typ slutat sälja mediciner och hela stället har istället tagits över av hudkrämer, smink och tvivelaktiga viktminskningspreparat. Som om det inte redan finns ställen som säljer sånt. 


  Håller med!! Det första jag undrar när jag går in i Apoteket är : "var fan är medicinerna???".

  Idag såg jag att de sålde glas...JA, dricksglas!!! Te, och sån där sil för lösviktste. Och senap. Och choklad... Herregud.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll