• sextiotalist

    Blir galen på dagens privatiserade apotek

    Jag tycker det fungerar bättre nu. Bara det att det numera är öppet på söndagar, innan dess fick man åka flera mil för att t.ex få ut ett recept som man kanske hade fått på om man varit hos läkaren utanför de vanliga öppettiderna.

    Har en kollega som har en mycket ovanlig medicin för sin reumatism, innan avregleringen så var det bara ett eller två apotek som hade den. Nu kan apoteket i samma kvarter beställa in den åt honom.
    Jag har aldrig blivit pådyvlad något som jag inte velat ha, har inte mött någon aggressiv marknadsföring alls.
    Det går snabbare nu att göra apotektsärenden än vad det gjorde innan.

  • sextiotalist
    MajaMaria79 skrev 2015-11-25 09:52:54 följande:

    Jag tycker det har blivit bättre i och med avregleringen. 
    Betydligt bättre öppettider och jag märker inte av någon skillnad i lagerhållningen av medicin. 

    Men det som är det bästa är att numer så kan jag beställa min medicin rakt hem i brevlådan. Beställer ena dagen och har den i lådan nästa dag, även med medicin som är mer ovanlig. (bonussonen har en som är beställningsvara annars.)
    Helt suveränt. 

    Ang servicegraden så tycker jag nog att den är högre nu, mer personal på apoteken. Förr stod den en ensam sur tant/farbror bakom disken, det var allt. 

    Det här med smink kan man väl tycka olika om. Jag tycker att det är kul att det finns lite "roliga" saker på apoteket också. Sedan ska det såklart inte lukta så att någon med doftallergi blir störd. 

    Utomlands har man haft apotek på det här sättet i decennier och det verkar fungera bra. så det kan ju inte vara nödvändigt att ha det statligt bara just i Sverige, eller?



    Många tror att det alltid var bättre förr. Avregleringen har nu varit i 6-7 år och jag är jag tycker det fungerat bra.
    För min mamma har det varit väldigt positivt, innan avregleringen så fanns det ett enda apotekt med timslånga köer och inte fanns hennes medicin inne alltid för det. Nu har hon ett stamapotek, korta köer och hennes medicin finns alltid inne, finns det inte så ser de till att den finns inne nästa dag, vilket var omöjligt förut
Svar på tråden Blir galen på dagens privatiserade apotek