• Cadencee

    Blir galen på dagens privatiserade apotek

    Houdini skrev 2015-11-25 01:48:03 följande:

    Alltså gnälliga människor finns det ju gott om ...

    Man har väl lite ansvar själv.

    Jag har ca 20 olika mediciner varav jag inte skulle överleva om jag slarvar med ca 10 st.

    Alltså ser jag till att hämta ut innan dessa tar slut. Jätteenkelt att hålla koll på tex apoteket.se, lika vet jag villka som måste beställas och ser då till att beställa i tid.

    Fast på "mitt" apotek gör de så att är det en medicin som kunden ska ha i fortsättningen lägger de in den i lagret så de har den hemma i fortsättningen. Har de gjort med flera mediciner åt mig. Samma med hjälpmedel åt min man som har urinstomi sedan i våras. Hans grejer har de numera i lager.

    Vi är stamkunder på ett apotek pga deras service och tack vare det så vet de vilka mediciner jag har och om jag får en ny kollar de om den funkar ihop med de gamla vanliga.

    Och de SKA fråga om byte till billigare oavsett vad läkarn har skrivit. Så kunden vet att den riskerar att få betala kanske tusen kronor istället för noll kronor om den har frikort.


    Men har läkaren skrivit på receptet att medicinen inte får bytas, då ingår den i högkostnadsskyddet. Så även om det finns billigare alternativ behöver man inte betala mellanskillnaden så länge läkaren skrivit att det inte får bytas ut (så länge "originalet" ingår i skyddet vill säga)
Svar på tråden Blir galen på dagens privatiserade apotek