• Anonym (GS)

    Blir galen på dagens privatiserade apotek

    Känner inte igen något av det där, det är bara ett av de apotek vi har i närheten där jag tycker att det är lite jobbigt, man hinner inte mer än in förrän någon är framme och frågar om de kan hjälpa till, och på vägen till det jag ska hinner det komma minst en till. Oftast vet jag var det jag ska köpa finns och om inte kan jag läsa själv på skyltarna. Jag kanske inte alltid känner för att redogöra för vad jag ska ha.

    I övrigt har jag personligen bara upplevt fördelar med de nya apoteken. Numera har vi minst ett som är öppet på söndagar, tio minuters bussresa bort. Dessutom kan jag få tag i vanliga saker som Ipren och nässpray i matbutiken, så jag slipper leta rätt på ett apotek. 

    Tidigare hade vi närmaste söndagsöppna apotek en timmes resa bort, så när jag vid ett tillfälle varit på akuten och fått penicillin och släpat mig hem med närmare 40 graders feber fick min man sätta sig på tåget med receptet och mitt leg för att hämta ut min medicin. Tur i alla fall att jag hade honom så att jag slapp göra det själv.

    Det betyder så klart inte att jag inte förstår att andra har haft frustrerande upplevelser. Jag är mest glad över att det finns fler apotek och att det har bättre öppettider.

Svar på tråden Blir galen på dagens privatiserade apotek