• Äldre 26 Jan 14:56
    5553 visningar
    10 svar
    10
    5553

    Jag vill adoptera, men han är inte redo?

    Jag tycker att det är fel att pressa någon som är ovillig till att skaffa barn, och det är ännu mer fel när det handlar om adoption. Dels för barnets skull: det är ännu viktigare för ett adoptivbarn, som redan blivit övergivet - kanske flera gånger - att få komma till en familj där det verkligen är efterlängtat av BÅDE mamma och pappa.

    Och dels för den ovilliga partens skull, i detta fall mannen. Det kanske ligger och gnager att han skulle vilja ha ett biologiskt barn ändå, och att han faktiskt skulle kunna få det med någon annan? Det är ett stort offer han gör om han stannar hos dig och adopterar. Detta måste han få tänka igenom i lugn och ro och vara hundra procent säker på att han fattar rätt beslut.

    Eftersom ni är så unga (JA det är ni i dagens läge, och särskilt jämfört med majoriteten av alla adoptivföräldrar), så finns det ingen anledning alls att stressa fram ett beslut. Jag tycker faktiskt att du låter lite omogen för din ålder till och med, om du inte förstår allt det här själv? 
Svar på tråden Jag vill adoptera, men han är inte redo?