Inlägg från: Intenuigen |Visa alla inlägg
  • Intenuigen

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    [quote=76085656][quote-nick]themia skrev 2015-12-06 10:00:04 följande:[/quote-nick]

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:

    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

    Tino Sanandaji

    den 12 november kl. 05:33 · Har redigerats ·

    Metro: ?Vi lägger mer pengar på julhandeln än på flyktingmottagandet. Det är en jämförelse som fått spridning i sociala medier. "Ta bort egoismen och tänk på andra är väl poängen", säger Pavlos Cavelier Bizas, ordförande SSU Uppsala. Migrationsverket meddelade i oktober att kostnadsprognosen för flyktingmottagandet under 2016 beräknas till 60,2 miljarder kronor. Samtidigt väntas julhandeln omsätta 75 miljarder kronor i år?

    Herregud. Var ska man börja?

    ? Det är inte ?julhandeln? som omsätter 75 miljarder utan total detaljhandel för december månad. Förra året omsatte detaljhandeln ca 600 miljarder kr, det är alla svenska hushålls samlade shopping. Själva julhandeln är runt 15-20 miljarder kr.

    ? 60 eller 70 miljarder är bara kostnaderna för de två första årens initiala mottagning. Det inkluderar inte kostnader som uppkommer framöver i och med att flyktingar betalar in mindre i skatt än deras välfärdsutgifter. I Sverige har nettokostnaden uppskattats till 70.000 kronor per flykting per år framöver.

    ? Många verkar inte förstå att det rör sig om kumulativa kostnader som läggs på varandra år efter år, inte en engångskostand på 70 miljarder. I Norge har livstidskostnaden per flykting uppskattats till 4,3 miljoner kr. Troligen är kostnaderna i Sverige lägre än Norge, men jämförbara. 100.000 flyktingar motsvarar i så fall ett åtagande på ca 400 miljarder kr. Om Sverige fortsätter i nuvarande takt på halv miljion per år motsvarar det två tusen miljarder kronor, nära dubbla statsskulden, vilket inom kort permanent knäcker ryggen på välfärdsstaten.

    ? Utöver fiskala kostnader uppstår massiva sociala problem. Invandare är redan idag 17 procent av befolkningen, 51 procent av arbetslösa, 69 procent av barnfattigdomen, 76 procent av unga i kriminella gäng och hälften av elever som saknar behörighet till gymnasiet.

    ? 70 miljarder kronor motsvarar vad FN begär för alla flyktingar i världen. FN brukar få in mindre och har fått in hälften i år, vilket innebär att 70 miljarder kronor är dubbel så mycket som de resurser FN har att röra sig med för alla flyktingar i världen. 70 miljarder är flera gånger pensionsbromsen, mer än vad försvaret och polisen kostar och mer än vad Sveriges samtliga universitet kostar. Det är också dubbelt så mycket som Sveriges ulandsbistånd. Afghanistans samlade statsbudget är 45 miljarder kr.

    Det finns en enorm efterfrågan på dumvulgär vänsterpopulism på social media. Många siffror som cirkulerar är påhittade manipulationer, exempelvis jämförelsen med skatteflykt. Om man utgår från riktiga i stället för påhittade siffror är skatteflykten i Sverige inte i närheten av vad flyktingmottagning kostar. Dessutom kan inget land få skatteflykten till noll, Sverige satsar redan enormt mycket resurser jämfört med de flesta andra länder för att bekämpa skatteflykt. Det är lika barnsligt som Ny Demokrati som ville finansiera all sin populism med att skära bort "slöseri".

    Ingen välfärdsstat har någonsin varit i närheten av Sveriges asylmottagning. Under september tog Sverige emot fem gånger så många i relation till sin befolkning än Tyskland. Några minuter med riktiga siffror räcker för att visa att "Om dagens flyktingströmmar består knäcks statsfinanserna", som Affärsvärldens chefredaktör påpekade igår. Ändå fortsätter många på framförallt vänsterkanten okritiskt att dela alla påståenden om hur billigt flyktinginvandring är på basis av infantila argument från B-kändisar.

    De som utan kritisk granskning fortsätter att sprida populistiska myter agerar oansvarigt. Många är uppenbarligen villiga att ta risker med sina barns framtid för att få likes från andra korkade nog att gå på smörjan om pizzor och julklappar.

  • Intenuigen

    [quote=77146548][quote-nick]FDFMGA skrev 2016-11-19 10:51:19 följande:[/quote-nick]

    Tja, det är visst inne i vissa kretsar att skylla allt mellan himmel och jord på invandringen.

    Att sjukvården inte är sjukare än den är trots att den drabbats av nyliberalismen kan vi nog snarast tacka invandringen för.

    Nu är det ju inte speciellt länge sedan du satt och malde om och om igen att det aldrig hade satsat så mycket pengar på sjukvården som då. Vore ju bra om du kunde bestämma dig, fast visst nej. Du sväljer ju precis all propaganda du kan hitta utan att tänka efter i 2 sekunder själv. Skrämmande !

  • Intenuigen
    Världsmedborgare skrev 2016-11-21 09:24:11 följande:

    Men herrgud, hur fort tror du det går att återställa vården, och inte blir det bättre av att Alliansen och SD hela tiden säger nej till allt.

    Att rasera går fort, men att bygga upp allt igen, det tar mycket längre tid.


    Nu kom ju hans uttalande när det va en borglig regering, och det va bara trams att sjukvården hade stora-problem, samt att det aldrig hade satsats så mycket pengar på sjukvården innan. Har du ingen koll alls?
  • Intenuigen

    [quote=77152462][quote-nick]Världsmedborgare skrev 2016-11-21 11:45:45 följande:[/quote-nick]

    Vad har det för betydelse, det har bara gått ett år sen den nya regeringen fick börja reparera vad Alliansen rivit ner under 8 år.

    Nu satsas det mer pengar än nånsin på vården, men räkna kallt med att det kommer att ta flera år innan allt är som förr igen.

    Före nästa val hinns det i vart fall inte med, möjligen under nästa mandatperiod.., men jag tvivlar, allt stoppas ju nu av Alliansen och SD.

    Du får nog läsa igen! Jag påstod att de påstod för 3-4 årsedan att det då satsades mera pengar än det någonsin hade gjorts på sjukvården, och allt va frid och fröjd.

  • Intenuigen
    Världsmedborgare skrev 2016-11-22 14:53:40 följande:

    Nu har jag troligen missuppfattat något, vem påstod vad, och vilka är de som satsat pengar för 3-4 år sen?


    Det tror jag med! Jag svarade en av dina kollegor som satt och malde om att allt nu va borgarnas nedskärningar som va problemet, fast hen för några årsedan satt och malde om att det aldrig satsats så mycket pengar på svensk sjukvård som då och att det då inte alls fanns några ekonomiska problem inom sjukvården.
  • Intenuigen
    KillBill skrev 2017-01-19 20:18:12 följande:

    Moody's tror på Sverige

    Kreditvärdigheten hos svenska börsbolag, exklusive bankerna, kommer att förbättras det kommande året, skriver kreditvärderingsinstitutet Moody's i en rapport om Sverige. Det hänger ihop med att den svenska ekonomin växer och inhemsk efterfrågan på varor stiger, samtidigt som kostnaderna för att låna fortfarande är rekordlåga.

    affarsliv24.vk.se/1909985/moodys-tror-pa-sverige


    Visst är det så att kapitalet går bra. Men det säger ju inget om att vi skulle ha fått bättre skola, sjukvård, äldreomsorg, polis etc. Vi kan ju lägga ner alla dessa, vilket skulle medföra en ännu "bättre" ekonomi.
  • Intenuigen

    [quote=77360393][quote-nick]FDFMGA skrev 2017-01-30 08:35:57 följande:[/quote-nick]

    Förvisso är de överrepresenterade, men man bör ändå tänka på att även SD-politiker är individer och avstå från att utgå från att man möter en brottsling om man stöter på en SD-politiker.

    Trots allt är majoriteten av SD-politiker skötsamma eller håller sig åtminstone inom lagens råmärken.

    Har du blivit senil? Folk drog ju detta med dig här för ett par årsedan och det visade sig att sossar och miljöpartister va ganska överlägsna i antalet kriminella-politiker.

    Halva familjeliv skrattade åt dig då som nu!

  • Intenuigen

    [quote=77366006][quote-nick]FDFMGA skrev 2017-01-31 18:45:06 följande:[/quote-nick]

    Sverige i världstoppen för företagsaffärer

    www.svd.se/sverige-i-varldstoppen-for-foretagsaffarer/om/naringsliv

    Jag som tycker att det ska satsas mera pengar där som de lovade, men verkar ha glömt bort.

    Ja ja ni sossar tycker ju tydligen att det inte behövs och att det är pga dessa som områden som Sverige går bra?

    Såsse-logik en kastastofal-skola, hög arbetslöshet och kriminalitet skapar välfärd och framgång.. Ja ja mycket ska man då läsa.

  • Intenuigen

    [quote=77364369][quote-nick]FDFMGA skrev 2017-01-31 10:48:08 följande:[/quote-nick]

    World Economic Forum hyllar Sverige: "Slår andra länder på i princip allt"

    "Om du är svensk borde du vara ganska stolt över dig själv just nu" Så inleder organisationen World Economic Forum en lång hyllning av Sveriges jämställdhet, företagskultur och goda rykte"

    www.gp.se/nyheter/ekonomi/world-economic-forum-hyllar-sverige-sl%C3%A5r-andra-l%C3%A4nder-p%C3%A5-i-princip-allt-1.4138901

    GP-länkar brukar funka lite sisådär på FL så jag petar dit den i den här varianten också.

    Och vi sverigevänner är förstås stolta över vårt land!

    tinyurl.com/hon8p3j

    Återigen! Det beror ju på att vi exporterar mycket mera och har med naturtillgångar! ( om man som du gärna gämför Finland eller Danmark )

    Tror du att det beror på det? Eller att det är ytterområdena som gör att Sverige " blomstrar" ?

  • Intenuigen

    [quote=77371405][quote-nick]Världsmedborgare skrev 2017-02-02 12:14:22 följande:[/quote-nick]

    Fast nu finns det ingen hög arbetslöshet som beror på avsaknad av jobb i Sverige, utan det är avsaknad av utbildad arbetskraft som Sverige har problem med.

    Så det som behövs är omskolning och utbildning, då kommer dessa personer i arbete.

    Så en god idé är att sluta utbilda folk till yrken som det inte finns några jobb till, nåt vi faktiskt gör med skattepengar

    Och det måste vi ändra på, så att skattepengarna används på rätt sätt, men det kan bli svårt, då Alliansen inte vill gå med på det..., alla ska ju ha rätt att välja, enligt dom.

    Och jag håller med, alla ska få välja, men vi behöver ju inte bekosta den valfriheten med skattepengar.

    Vi ska väl ändå inte utbilda folk till arbetslöshet, det känns minst sagt som en dålig idé.

    Och du, att satsa mer pengar som sen inte går att omsätta till praktiska lösningar, det är inte nåt som löser några problem, det måste du väl ändå inse?

    Först måste det finnas lösningar, konkreta förslag som gör skillnad, när vi väl hittar dom, ja då kan vi satsa pengar på det.

    Men ännu finns ingen som har en lösning, så varför efterfrågar du mer pengar?

    Vart ska dom läggas och vem ska få dom?

    Pengar finns redan, så det är inte det som är problemet, det måste du väl fått förklarat för dig om och om igen, det är ju det som ältas varje dag?

    Allt du nämner beror på ett och samma problem, avsaknad av personal, inte att det saknas pengar.

    Skolan saknar folk, finns inga att anställa, och där har det redan satsas mycket pengar, och mer är på väg till lärarna för att höja status och attraktion för yrket., men inte har det löst nåt av problemet med personal.

    Vården, samma sak där, avdelningar måste stängas, behandlingar skjutas upp, o.s.v, inte p.g.a av brist på pengar, utan brist på personal

    Polisen, samma sak där, plus att dom tvingats på en omorganisation som aldrig varit förankrad hos de anställda, och som hittills enbart lett till fler problem, än dom löst.

    Ajdå! Menar du att den i runda-slängen 1000000 som ej har ett riktigt jobb i Sverige är efterblivna och o-utbildningsbara? Vi bara öser ju in högutbildat folk, så vi har ju redan en buffert för flera årtionde framåt.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna