• Äldre 10 Dec 13:45
  291537 visningar
  5733 svar
  5733
  291537

  En käftsmäll till undergångsprofeterna

  Ännu en käftsmäll till domedagsprofeterna (SD-rasisterna)

  http://www.di.se/artiklar/2015/12/10/shb-varnar-for-overhettning/


  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 10 Dec 14:49
  Studentpappa skrev 2015-12-10 14:13:49 följande:
  Hur tänkte du nu? Det står klart och tydligt att invandrarna försämrar resultatet? Är inte det precis vad SD-rasisterna hävdar?
  Om du hade lyssnat på AF presskonferens igår, så är det helt förväntat, men definitivt inget problem, som du vill göra gällande.
  Det har att göra med att AF och Regeringen vill att de som kommer hit, så fort som möjligt ska in i systemet, dom ska inte bli sittande och vänta, utan så fort det bara går, bli tillgängliga för arbetsgivarna.

  Därmed går det inte, enligt AF, att under kommande år att använda sig av AF:s siffror som underlag för arbetslösheten, dom är inte längre jmf med tidigare år.
  Man måste istället se till hur många som kommer i sysselsättning, just för att de som kommer hit, snabbt skyfflas över till AF och in i systemet.

  Det är vad jag länge önskat, men troligen nåt som företagen nu på allvar tryckt på för att det ska bli verkligehet.
  Många företag och myndigheter skriker efter arbetskraft, så nu gäller det för Sverige att göra allt för att ta tillvara den arbetskraft vi fått gratis från andra länder.

  Tyvärr, det måste jag medge, kommer det lite sent, då vi/Sverige redan har tvingats köpa in utländsk arbetskraft inom hantverks och maskinyrkena för att klara de arbeten företagen tecknat sig för att utföra.

  Och nej, med SD:s "politik" hade Sverige stått still idag, troligen hade vi varit i recession.
  Och SD-rasister har inget med politiken att göra, dom driver en helt egen agenda, som har väldigt lite med vad vanliga SD-anhängare tror SD vill.
  Att SD:s politik bara är en halvtaskig dimridå som är till för att lura till sig anhängare, det kan vem som helst kolla med några timmars googlande på Nätet.
  SD har ingen politk ö.h.t, dom är bara ute efter att lura till sig makt, inget annat. 
  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 10 Dec 14:51
  Rataxes skrev 2015-12-10 14:19:30 följande:
  Hen läste nog inte hela artikeln.
  Ja du, ni kverulanter har svårt nu, finns snart inte ett enda argument att ta till.., Sverige går så otroligt bra, att det inte längre fungerar att kasta rasistisktskit omkring er.
  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 11 Dec 14:25
  Rataxes skrev 2015-12-10 21:53:31 följande:
  Dina halmgubbar kan du förpassa till din soptunna, om du nu mot förmodan inte lyckas hitta något rasistiskt som jag skrivit. Varsågod, du har nu chansen att bevisa att jag är rasist en gång för alla. Lyckas du inte med det hoppas jag att det från och med nu blir slut på ditt vidriga rasiststämplande av folk som inte delar din uppfattning.
  Vad finns att bevisa? Jag har min uppfattning om dig, och den är det du själv som ger oss läser.
  Och väldigt mycket av det du skriver, sammanfaller mer än väl med annat rasistiskt skit som skrivs.
  Väljer du att ta åt dig och känna dig utpekad som rasist, så är inte det mitt problem, men har du åsikter som ovan, ja du hamnar du såklart i gruppen "rasistskit"

  Och du, så mycket felaktigt jag har blivit kallad av dig, så ska du vara väldigt försiktig med vad du skriver.
  Du kastar sten.., nej förresten, hela berg av stenar i glashus.


  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 11 Dec 14:49
  Studentpappa skrev 2015-12-10 15:21:27 följande:
  Varför orerar du om SD:s politik? Jag röstar inte SD. Det finns kritiker som inte sympatiserar med SD.

  Ok så att arbetslösheten bland utrikesfödda är 4x högre än inrikes är inget problem även fast vi nu fått in x antal hundratusen till? Vi har inte lyckats integrera i tillräcklig skala tidigare och är sämst i klassen på det, samtidigt som vi har högst tröskel till arbetsmarknaden. Det är skitenkelt att säga "bara de kommer i jobb så löser sig allt" historien visar ju att så inte är fallet då för få arbetar. Södertälje och Malmö skulle blomstra om så icke var fallet, inte som idag vara största nettotagaren av kommunalt utjämningsbidrag. 

  Mängden efterfrågad arbetskraft i gruppen är inte heller särskilt hög. Det kryllar inte av ingenjörer och läkare som tidningarna vill göra gällande. I den delen av landet jag bor är det ett överflöd av industriarbetare inte ett underskott. 
  Du pratar som om vi fortfarande befinner oss i 1900-talet, när arbetsmarknaden, anställningarna och företagandet såg helt annorlunda ut.
  Men bara på ett par årtionden har det helt förändrats, inte ens Alliansens partier verkar ha förstått det, utan t.o.m dom tjatar om arbetslöheten som om den kommer att bli som tidigare, eller att den kan åtgärdas på samma sätt som förr.

  Jag vet inte hur mycket du kan om företagande, eller vad jag/dom eg vill.
  Och då pratar jag inte om sänkta skatter, det hör till det politiska spelet att alltid klaga på avgifter och skatter, så det kommer du att få höra, hur låga dom än blir.

  Men jag kan lova dig en sak, det är inte minskad invandring vi vill se, utan ett stabilt kundunderlag, som inte som det varit under rätt många år nu, i vikande.
  Då kan vi forsätta driva företagen, men enbart det ger inga nya arbetstillfällen, eller ger speciellt mycket utrymme för investeringar.
  Det behövs ett ökande kundunderlag, mer folk helt enkelt, och det är vi på väg att få nu, därför ökar nu anställningarna och lusten att investera, det finns en framtid vi ser hur den kommer att arta sig till vår fördel.
  Nåt som saknats de senaste decennierna, med ett vikande kundunderlag, och bara den globala högkunjunkturen att förlita oss till.

  Nu kan vi se att kundunderlaget ökar i Sverige, vilket betyder att även under en lågkunjunktur så finns möjligheter att nå ett stabilt företagande.
  Det är så enkelt att alla som kommer hit, per automatik blir konsumenter, och med tiden även producenter i våra företag eller myndigheter.

  Så det som nu behövs, är att vi behåller en hög men kontrollerad invandring, för att återställa demografin, då kan vi behålla vår välfärd och även förbättra den.
  Utan konstant befolkningsökning fungerar inte kapitalismens pyramidspel, det är tyvärr den krassa verkligheten vi lever i.
  Förhoppningsvis kan vi även få ett hyfsat födelsotal i framtiden, dut skulle underlätta mycket, för vi kommer snart få svårt att få folk att komma till Sverige, många andra länder börjar lida av sin sneda demografi, och dom kommer att börja konkurrera med oss om den utländska arbetskraft som finns att tillgå.

  Läs/lyssna nedan vad AF skriver, så får du förståelse för hur arbetslösheten kommer att se ut under några år, och då kommer du att inse varför invandrarna kommer att höga arbetslöshetssiffror.
  Men när dom nu äntligen blir möjliga att hitta för en anställning, och språkkravet inte förhindrar det, ja då kanske vi kommer att få se hur klyftan krymper mellan infödda och invandrade.

  AF: http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Pressrum.html

  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 11 Dec 19:06
  Rataxes skrev 2015-12-11 15:16:15 följande:
  Du riktar ett inlägg till mig där du pladdrar om rasistiska inlägg och blir därpå förvånad när jag reagerar?

  Nu har du chansen att platta till mig för gott. Varsågod: Plocka fram rasistiska inlägg jag skrivit eller knip igen din glappande käft gällande mig och rasism för all framtid.
  Att du orkar.., jag precis som du, gör mina värderingar utifrån den som skriver inlägget, så vad är det du tjafsar om.

  Och vad gäller att reagera, läs vad du själv skrivit ovan, ser inte alltför genomtänkt och välformulerat ut.

  Men vet du, skriver du inlägg jag ser sammanfalla med vad jag tycker är rasistk, då får du finna dig i att bli hopklumpad med den pöbeln.
  Det betyder att jag fullständigt skiter i vad du tycker, jag kommer även fortsättningsvis att koppla samman dig med rasism, om du uttrycker åsikter som sammanfaller med rasism och rasisternas värderingar.

  Förresten, jag ser i din sidfot att du gått och blivit Folkpartist, Liberalerna du vet, det trodde jag inte om dig.
  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 11 Dec 19:46
  Rataxes skrev 2015-12-11 19:16:44 följande:
  Det fanns således inte rasism annat än i din egen fantasi. Då vet både jag och övriga detta. Vad du kopplar samman hemma på kammaren är både jag och övriga smärtsamt medvetna om.

   Du behöver inte rikta fler inlägg till mig .Jag läser dem ändå inte.
  Dåså, lägg ned tramsandet nu när du är nöjd, så slipper fler läsa sån´t här OT.
  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 11 Dec 20:16
  Studentpappa skrev 2015-12-11 19:44:13 följande:
  Jag vet tillräckligt att om Volvo anställer 40000 personer de inte behöver så går de i konkurs. Analogin mot Sverige behöver givetvis inte förklaras närmare.

  Vad AF anser är många gånger ganska komiskt, jag läste idag att man vill fylla luckorna på arbetsmarknaden i vårt län med de nykomna. I samma artikel läser jag om klyftorna mellan inrikes och utrikesfödda samt att vi har den högsta arbetslösheten i landet. De nykomna behöver "bara lära sig språket och ges rätt utbildning" varför har man inte redan gjort det med de som befinner sig på plats om det är så enkelt? I Gävle arbetade 1/25 somalier 2012 och då var det bidragsfinansierat arbete. Men det är klart att om vi tar emot ännu fler människor så sjunker säkert arbetslösheten av sig själv och skatteintäkterna kommer att öka. I dagsläget är ca 25% av utrikesfödda med uppehållstillstånd arbetslösa i länet.

  Vi söker konstant ingenjörer till företaget jag jobbar på, har aldrig sett en utomeuropeisk ansökan. Aningen märkligt med tanke på andelen högutbildade som påstås komma, eller är det så att definitionen på högutbildad skiljer sig åt beroende på vilket grupp man kollar på? Vi kräver inte att man kan svenska heller, jag jobbade i veckan med en spansk kollega ett par dagar och engelska duger utmärkt. 

  Jag har ingenstans påstått att vi inte ska ha invandring, däremot måste det finnas någon rim och reson i det hela. Inlägget från dig där du gav en "smocka" åt SD-rasisterna var ett givet självmål där det stod klart och tydligt att utan invandrarna så hade resultatet varit bättre. Det är på inget sätt tack vare den senaste tidens invandring Sverige går bra.

  Ja det är tydligt att länderna slåss om att få den senaste tidens tillskott i befolkningsökning, det är snarare en tävling i att stänga dem ute. Gör man som Kanada och handplockar sina migranter är det givetvis ren jackpott, sen hur moraliskt rätt det är kan man diskutera. Men vår modell leder knappast till framgång.
  Jag ser att du precis bekräftar de problem som t.ex AF tar upp, och som även många företag erkänt, och som jag själv tjatat om i flera år, men du missar att det nu ÄNTLIGEN är på väg att bli historia, så varför tar du ens upp det?

  Jag undrar om du verkligen har förstått vad som är på väg att hända, och vari skillnaderna ligger, jag tvivlar på det, efterom du tar upp dessa gamla saker.., det låter väldigt mycket Alliansen om det.

  Jag lever bl.a på att "se" förändringar, följa långsiktigt hur dom sprider sig, och hur dom utvecklar sig, jag är mer eller mer tvingad att veta vad som kommer att ske och hur arbetsmarknad och företagandet förändrar sig över tid.
  Och då inte på den lilla kiosknivå som Sverige är, utan i ett globalt perspektiv, eftersom det är ett måste för mig (Sverige) att snabbt kunna anpassa sig till det.

  Senaste halvåret har mycket förändras i attityden hos företagen, och det kan vi tacka företagen och de föreläsare som haft alla dessa seminarier om arbetsmarkand/arbetskraft.
  Nu börjar det gå upp för företag och myndigheter hur mycket av kompetens man missat, både genom sin egen feghet, men mest genom att denna kompetens suttit fast i div åtgärder eller på förläggningar.
  De enda som verkligen försökt att få tag i invandrarna och deras kompetens, är vissa bemanningsföretag, men det är inte så lätt när dom personerna inte har varit sökbara, eller ens fått möjlighet att validera sin kompetens.

  Nu ska det ändras på, de som kommer hit ska mer eller mindre skyfflas in på AF, och bli en del av systemet.
  Och görs det rätt, och gör företagen sin del, då kommer vi att för 1:a gången kunna nuttja den kompetens som vi fått gratis genom invandringen.

  Det är bara att hoppas att inte nån jävla byråkrat börjar bromsa, utan att vi nu låter marknadskrafterna ta hand om företagandet och arbetskraften, givetvis med ett stort stöd från oss svenskar/staten.
  Vi måste sluta slösa bort kompetens, sluta upp med att gå över ån efter vatten, sluta skylla på att det inte finns kompetens i Sverige, det är ju en lögn.
  Ja just det, LÖGN, för att påstå att det inte finns kompetens, när vi inte tidigare haft en aning om vilken kompetens dessa invandrare haft, ja då är det en lögn att påstå det.

  När vi VET SÄKERT vilken kompetens dessa människor har, då kan vi börja påstå saker, men dit är det ännu en lång väg, en väg som vi bara har börjat gå.
  Men långt bättre det, än som tidigare år, bara stått och väntat, nu kanske den kompetens som finns här, slipper flytta till Tyskland eller England, vilket tyvärr många under åren redan har gjort, då deras kunskaper omgående givit dom jobb där.

  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 12 Dec 11:49
  Studentpappa skrev 2015-12-11 20:45:17 följande:
  Du låter som en väckelseprofet, lever du på att lura på folk vattendammsugare? Vi kan höras igen om några år där jag gladeligen erkänner att jag har haft fel om din profetia slår in. Fram tills dess håller jag mig till verkligheten och inte om och men eller kanske. 
  Gör det, och om jag lyckas lika bra som en väckelseprofet med att övertyga folk, ja då är jag mer än nöjd.

  Om du säger att du förhåller dig till verkligheten, ja då måste du ju även se att Sverige går långt bättre än vad någon kunnat ana, t.o.m så bra att Sverige nu kanske måste bromsa för att inte bli överhettat.
  Men eg är det bara domedagsprofeterna som haft fel, alltså de som inte begriper ett jota av hur företagande och ekonomier fungerar, trots att det är hur lätt som helst att förutse vad som ska hända, då allt man behöver veta presenteras i media.

  För mig är det ytterst märkligt att ni som gnäller och klagar på allt, inte klarar av att förstå hur kapitalismen fungerar.
  Ni oroar er för framtiden, för pensionen, för sjukvård, utbildning och arbete och fan och hans moster, varför då?
  Ni påstår ju er ha alla sanningar och svar, ändå sitter ni här och gnäller över problem som för er borde vara busenkelt att lösa.
  Jag är ju en idiot som bara har fel, så använd då er kunskap till att forma er ett bra liv, eller är det så att ni trots allt, inte förstår hur man gör.
  Det är i så fall mycket märkligt, för hur man gör berättas det om i media varje dag, bara att följa med och investera så trillar pengarna in, det kan alla som förstår sig på den globala ekonomin göra.

  Eller är det bara tomt prat från er sida, att ni eg inte alls förstår hur man tryggar sin och familjens framtid?
  Jag som ni tycker bara svamlar och inte begriper nåt, jag oroar mig inte ett dugg för min eller min familjs framtid, den är tryggad sen länge, varför då tror du/ni?
  Jo för att jag lärt mig hur man gör för att trygga min/vår framtid, jag har lyssnat och lärt, och sen investerat efter det, svårare än så är det inte.

  Så ge mig nu svaret på varför ni oroar er, varför ni inte tryggat er och familjens framtid så att inget som händer kan förstöra för er i framtiden.
  Det finns väl inget att oro sig för om man som ni har alla svaren?
  Det måste ju bara vara att njuta av livet, när framtiden är tryggad.
  Hur kan jag som inget fattar enligt er, då ha lyckats så bra, trots avsaknaden av kapital i början, hur kan ni ha rätt och jag fel?

  Tur? Glöm det, det finns inget som heter tur med långsiktiga placeringar, för att lyckas med det, krävs väldigt god kunskap om hur den globla ekonomin kommer att utvecklas.
  Det enda som kan sätta käpper i hjulet är krig/statskupper/liknande och naturkatastrofer, annars är det enbart kunskap som krävs för att lyckas.


  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
 • Äldre 13 Dec 08:29

   


  Studentpappa skrev 2015-12-12 20:29:27 följande:
  Jag förstår varför Rataxes lackade ur på dig, istället för att tillskriva mig en massa skit som jag ingenstans skrivit, kan du kanske hålla dig till det jag skriver så länge du citerar mig? 

  Du verkar enbart vara otroligt självgod och väldigt mån om att berätta om hur mycket pengar du tjänat. En vän av ordning kan ju lätt konstatera att det är du som säger dig sitta inne med alla svaren och kan se in i framtiden. 
  Varför det, du påpekade ju själv att du citerade en insändare och inte alls att det var dina egna åsikter.
  Så varför ska jag då skriva om dig och inte vad jag själv tycker, tror och anser?

  Och vad jag kan se så uttrycker du inget ö.h.t, så hur kan du då få till att jag tillskriver dig nåt personligen, jag använder t.ex ordval som  "ni som" och "er", det gör du om till att gälla dig personligen.
  Det är alltså du som väljer att ta det personligt, trots att jag inte tillskriver dig nåt, förutom ett allmänt ifrågasättande om "verkligheten" du påstår dig leva i.

  Ja jag tjänar bra, och det gör jag genom att förhålla mig till verklighet vi lever i, och använda mig av de kapitalistiska spelregler som gäller.

  Mitt tips till dig är att: pröva det du med, istället för att tro på vad vissa politker och lobbyister påstår.
  Kom ihåg att dom har betalt för att uttrycka dessa åsikter, vare sig dom är sanna eller ej.
  Och inte kan det det väl vara så svårt, att se hur illa dessa personers åsikter stämmer överens med verkligheten?

  Och tänk nu på att Klimatavtalet kommer att förändra mycket, så en tid framåt är det extra viktigt att följa med hur länders ekonomier och globala företag påverkas och förändras.
  När du ser att dom globala trenderna blir tillräckligt tydliga så är det dags att agera.., därefter är det bara att vänta på att inkomsterna börjar rulla in.
  Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.