Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    felix le chat skrev 2016-10-17 21:05:50 följande:
    En majoritet av dom som beviljats uppehållstillstånd är inte flyktingar utan
    "övrigt skyddsbehövande" eller "alternativt skyddsbehövande"

    Flyktingströmmen är en medial myt.
    Kolla på vilka grupper som kommit över medelhavet i år till Italien ?

    svenska.yle.fi/artikel/2016/08/30/italien-rad...


    Ähh, jag är mer insatt i vad som händer än de flesta, så tänk inte ens på att försöka komma med fler försök till desinformation som rör flyktingproblematiken.
    Du skriver till en som ägnar timmar varje dag åt vad som händer kring konflikterna som utlöst denna flyktingvåg, och har gjort så under många år nu.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-10-17 20:38:34 följande:
    Viljan att ge och hjälpa måste komma från individen själv.
    Att försöka tvinga eller manipulera folk till att bete sig som "goda" människor blir sällan särskilt lyckat.
    Jag håller med till stora delar, men när det uppstår akuta lägen så behövs även en "styrning" från makthavare, myndigheter och organisationer.
    Speciellt när populister och politiska krafter vräker ut desinformation, då behöver vi ingripa, precis som nu sker från Röda Korset, Läkare utan gränser och UNHCR m.fl.
    Dom har äntligen börjat sätta rejält tryck på EU och dess makthavare, med att få till en fungerande fördeling av flyktingarna.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    felix le chat skrev 2016-10-18 13:15:59 följande:
    Det är inte desinformation att den största gruppen som kommer över medelhavet just nu är västafrikaner
    och du får gärna börja räkna upp vilka krig som pågår i västafrika allt medan Vingresor kör charterturister dit.


    Men herregud, det pågår konflikter/lågintensiva krig i ett flertal länder i Västafrika, bl.a i Västsahara, en av världens mest långvariga konflikter.

    Till det kan läggas förföljeser av oliktänkande, religiösa, journalister politiska partier o.s.v saker som mer än väl motiverar en flykt.

    Dessutom är den delen en knutpunkt för övriga Afrikas flyktingar innan dom fortsätter norrut, och du kan vara övertygad om att många tvingas resa på falska "papper".
    Detta för att ö.h.t ha en chans att komma fram levande, och inte falla offer för t.ex islamisterna.

    Det går att skriva hur mycket som helst om det här, det är så komplicerat att det knappt är möjligt att överblicka för någon.

    Och som du kanske sett/läst, så har jag levt i Västafrika, jag hade vänner som nu ligger på botten av Medelhavet, eller som försvunnit spårlöst, så jag vet en del om hur det resoneras där borta kring att fly, och hur stark deras önskan om att komma till Europa är.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    felix le chat skrev 2016-10-18 13:17:59 följande:
    Om dom vore flyktingar skulle dom fått asyl som flykting.  Altså är dom inte flyktingar.

    Det kan man tycka, men så enkelt är det inte, inte nu längre. Det krävs att du ska kunna bevisa vem du är och varifrån du kommer.
    Och om du sett UG, så hade du vetat en del om det.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Om nån mot förmodan missat det, så har EU-avtalet med Turkiet ang flyktingarna, lett till vad jag och många sa skulle hända.
    D.v.s att det skulle leda till att fler drunknade, eftersom flyktingarna bara skulle ta en längre och farligare väg över Medelhavet.
    Och givevis är det vad som skett, så nu är alla tidigare rekord i antal drunknade/år, redan slaget med bred marginal, och då är det ändå 3 månade kvar av året.

    Det måste kännas trevligt för er invandrarfientliga, att få ha varit med om att bidra till att så många människor har mist livet.
    Att det bara är några 1000-tal ni hittills lyckats ta livet av är inget ni behövr hänga läpp för, ni kommer att få många 1000-als liv till att ha på ert samvete.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-10-26 14:16:55 följande:
    Klaga hos din regering istället för på ett internetforum.
    Det är EU:s gemsamma fel, som inte vågat stå emot den högljudda och ofta våldsamma minoriteten.
    Och det är för mig fullständigt obegripligt, hur i h-vete man kunnat falla undan för diktatorn Erdogan.
    En skitstövel som hotar EU och andra länder, och som snart förvandlat Turkiet till en ren militärdiktatur, utan pressfrihet, utan yttrandefrihet och helt utan politisk frihet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-10-26 13:11:16 följande:
    Aha, tråden har likt så många andra trådar invaderats av inkrökta flyktingmotståndare.

    Tja, varför skulle inte undergångsprofeterna hålla till i en tråd med rubriken "En käftsmäll till undergångsprofeterna".

    Idag kom Riksgälden med en ny käftsmäll - men de är förstås bara PK och ser inte det skrikhögern och SD ser smile1.gifwww.di.se/nyheter/anderssons-kassa-nu-annu-st.../

    Det är synd om Alliansen nu, ja SD med för den delen, inte mycket att klaga på för dom.., lite fånigt gnäll är bara vad dom lyckas klämma fram med.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-11-18 09:02:31 följande:
    En riktig käftsmäll var det.

    www.socialstyrelsen.se/publikationer2016/2016...

    Socialstyrelsen angående konsekvenserna för sjukvården av de senaste årens invandring:

    Vården vittnar om hårdare prioriteringar som behöver göras till följd av vårdbehovet i berörda grupper.

    Såväl barn- och ungdomspsykiatrin som psykiatrin har tagit upp längre väntetider till behandling och utredning, svårigheter med prioriteringar samt problem med att slutenvårdsplatser blir fulla och överbelagda.

    Flera landsting rapporterar om ett otillräckligt antal vårdplatser p.g.a. vårdbehovet i berörda grupper.

    Primärvården har också rapporterat om längre väntetider för planerad vård som årliga kontroller för patienter med kroniska sjukdomar.

    En hög arbetsbelastning sedan tidigare och en ytterligare belastning i och med det stora antalet asylsökande under 2015 har lett till ökad stress och försämrad arbetsmiljö för vårdpersonal i flera verksamheter.

    Vården har rapporterat en ökad förekomst av MRSA med anledning av en ökad andel asylsökande under 2015.

    Med det stora vårdbehovet får vissa förebyggande insatser stå tillbaka för mer akuta vårdbehov.

    Som följd av de utmaningar som finns med att möta vårdbehovet hos berörda grupper menar vissa landsting att omvårdnaden av patienter blir lidande och att rutiner i vissa fall har förenklats för att kunna ta emot alla. Inom infektionsvården har till exempel ett landsting flaggat för att om tillströmningen av asylsökande fortsätter vara hög kan ambitionsnivån för den vård som ges idag behöva sänkas. Den vård och det sätt som den ges på idag kanske inte är möjliga.

    Och så vidare ...

    Men Sverige går bättre än någonsin säger de.
    Foten i munnen


    Inte förvånande eller ens upprörande, det är istället väntat, då vi sett hur vården speciellt inom psykiatrin mer eller mindre skrotats under lång tid.
    Att vården då inte kan hantera en topp av vårdtagare är givet, så det är bara att konstatera "att som man bäddar, får man ligga".
    Och det har väldigt lite med invandringen att göra, utan hur vi i Sverige har valt att nedprioritera vård, skola och omsorg, till förmån för vinstintressen och ett evigt jagande på minskade utgifter,
    nåt som givetvis alltid betyder nedskärningar och försämringar.

    Vad gäller MRSA, så dras fel slutsatser, eller i vart fall fokuserar fel, för jag tror inte danskar söker asyl eller uppehållstillstånd i Sverige.
    Så även om vi ser fler MRSA fall bland invandrare, så finns en stor anledning till problemet att söka i Danmark, och deras framgångsexport av avelsgrisar, nåt som förnekats i många år, men som nu äntligen har givits möjlighet att bevisas.

    Att stoppa/minska MRSA problemet är eg väldigt lätt, det är bara att göra som i Norge, så försvinner mycket av problemet illa kvickt, men nu är det som vanligt pengarna som styr, och då blir det så här.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-11-18 10:45:08 följande:
    Jag tror nog en hel del av oss tycker att det är upprörande att vården försämrats så kraftigt, så snabbt och dessutom utan utsikter om någon återgång till det man varit vana vid.
    Klart som fan det är så, men varför ge invandrarna skulden för det, när det är vi själva som helt och hållet
    skapat den försämring som vi ser idag?

    Alliansens 8 år lyckades nästa välta hela skolan, vården och omsorgen över ända, med sin besparingsiver och tjat om vinster.
    Jag påstår inte att S är utan skuld, för dom var med och startade eländet som sen Alliansen tyvärr gjort allt för att elda på.
    Nu ser vi åtminstone att det med den här regeringen börjar gå åt andra hållet, men tyvärr får dom inte igenom de förbättringar som behöver göras, det sätter Alliansen och SD stopp för.

    Men en sak kan du vara övertygade om, att om/när Alliansen sitter med makten, så kommer även dom att föra liknande politik som S idag, dom kommer bara skruva lite på den, så att ser ut som deras egna politik och förslag.
    Helt enkelt för att det t.ex inte går att anställa fler eller utöka antalet vårdplatser, utan att det kommer att kosta, och dom kostnader kan bara komma från skattepengarna.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-11-18 11:14:21 följande:
    Fråga socialstyrelsen. Det är de som pekar ut de specifika konsekvenserna av dagens invandring.

    Men visst. Det är vi som är ansvariga för vilka politiker vi röstat fram ochsom inte stoppat invandringen i tid utan skapat denna situation med sönderfallande sjukvård, bland annat.

    Sedan är frågan om befolkningen verkligen gjort ett upplyst och medvetet val i den frågan i valen fram tills nu?
    Dom visar bara på de problem vi själva skapat, så inget som förvånar eller är oväntat.
    Vi har tagit bort de resurser som behövs för att klara toppar, så om vi hade drabbats av nån inhemsk epedemi, hade du sett sett samma problem.
    Och ha en vård som inte kan hantera problemtoppar, utan bara nomaliteter, den är livsfarlig för hela vår välfärd.
    Men så blir det när inget får kosta, och som utöver det, även ska dra in vinst till företagen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna