Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Padirac skrev 2018-06-28 23:01:34 följande:
    tutingar är synonymt med skrikhögern här på FL, det är vedertagna begrepp,
    Räknar du mig som skrikhöger? Jag är numera MYCKET skeptisk till migration/invandring och vill helst ha ett totalstopp. Jag är feminist och har alltid röstat på antingen vänsterpartiet eller socialdemokraterna. Jag kommer att rösta S även i år eftersom jag inte gillar SD:s övriga värdekonservativa politik. Däremot fattar jag att många frestas att rösta på dem. Det känns som att SD är enda garanten för att det blir ett stopp på riktigt!
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-11-17 13:38:11 följande:

    De bruna är alltså inte socialister enligt den skalan. De är autoritära motsats till frihetliga.

    Ändå hävdar du i en annan tråd att de bruna är socialister.

    jag tycker det är rimligt att du klargör vad du egentligen menar

    Pseudohögern kan möjligtvis enligt dina definitioner befinna såg både på den vänstra sidan och högern men också på den högra sidan om högern. om nu inte högern enligt det du inte vill klargöra är ultrahögern och allt annat är vänsterut.

    Förtydliga gärna så blir det enklare att förstå det du anser att dumvänstern redan begriper. 


    De bruna är nationalsocialister...
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-11-18 15:27:28 följande:

    Kommer osökt att tänka på den här gamla godingen..


    Ser mer ut som niqab... och ja, det är faktiskt lätt att ta fel.
  • K Kalle

    Jag hörde en förvånad reporter på nyheterna häromdagen rapportera att enligt en undersökning, där flera tusen högstadieelever svarat på enkäter och där många också intervjuats, lever 17% av alla niondeklassare i hedersförtryck. Den förvånade reportern nämnde också att Malmö sticker ut eftersom det där är 20% av niondeklassarna som lever i hedersförtryck.

    Varför så förvånad? I Malmö är 40% av invånarna första eller andra generationsinvandrare - och många kommer från länder med heders- och klantänk. Sverige har tagit emot vääääldigt många människor från dessa länder = fler ungdomar som lever i sådana familjer.

  • K Kalle
    K Markatta skrev 2018-11-27 08:54:31 följande:

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/sjuksk%C3%B6terskor-p%C3%A5-sahlgrenska-sl%C3%A5r-larm-katastrofl%C3%A4ge-1.11227478

    Sjuksköterskor på Sahlgrenska slår larm: Katastrofläge

    - Vi är nästan i katastrofläge redan nu. I måndags hade vi 19 patienter som skulle in på vårdavdelningar då de hade legat på akuten i över 20 timmar, flera av dem i uppemot 30 timmar. Men det finns inga platser.

    - Samtidigt som akutflödet fortsätter så ska vi utföra avdelningsarbete för de här 19 patienterna. Vi missar läkemedel, vi missar att ge dem mat och vi hinner inte hjälpa dem på toaletten. De får kissa på sig

    - Jag trodde aldrig att jag skulle behöva se den här nedmonteringen av sjukvården och jag är själv i en ålder där jag kan hamna här när som helst, då vill jag ha professionell vård. Personalen gör sitt bästa, men vi räcker inte till. Läget är bedrövligt, det är fruktansvärt.

    Annika Strandhäll (S): - Ja, sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresisitens. Eller alternative facts som en del säger.


    Nej precis. Ändå hävdar flera att vi måste ta in invandrare för att lösa krisen i sjukvården - med tanke på den mängd invandrare vi tagit in sedan 90-talet borde vi inte ha någon personalbrist alls inom vården med den logiken.
  • K Kalle
    gabi1969 skrev 2018-11-29 02:02:16 följande:

    [quote=79244725][quote-nick]Den svarta stenen skrev 2018-11-27 18:33:32 följande:[/quote-nick]För en sosse är det inte intressant att sjukvården är värdelös. Sossen har säkert en privat sjukvårdsförsäkring och bryr sig helt enkelt inte.

    Det spelar liksom ingen roll hur mycket varningsklockorna ringer. Vi är sossar. Alltså har vi världen bästa sjukvård. Allt annat avfärdas som fake news.[/

    Lägg till att deras barn går på en friskola deras gamla föräldrar bor på ett privat äldreboende. Dessa självgoda sossar bor i villa eller bostadsrätt långt från muhamedh och alibaba. Dubbelmoral? Ja, men vissa är mer värda även om alla är lika mycket värda.


    Nu finns de flesta av s-väljarna i arbetarklassen så jag tror inte att dessa har glassiga privata sjukförsäkringar etc.
  • K Kalle
    Rataxes skrev 2018-12-03 01:39:29 följande:
    Du länkar till en låst artikel... Jag betalar inte för Wolods kräkheter.

    3 gånger så många har mördats i Malmö jämfört med i London om man jämför mord/100000 invånare 2017.

    Sen kan du dilla hur mycket du vill om att tryggheten ökar.
    ...beror det på alla indier i London...?
  • K Kalle

    Jag vill bara flika in att det finns annat än skjutningar som orsakar skada, lidande och oro. I Malmö har flera bussar de senaste 10 åren utsatts för stenkastning. Det gäller alltså vanliga bussar med vanliga människor på väg till jobb, utbildning och annat. En sten som kastas mot en buss från en bro eller liknande är fullkomligt livsfarligt (vilket lett till inställda turer = folk får problem att ta sig till jobbet). Det är inte bussarna i Västra Hamnen som fått problem utan bussarna som går genom bl a Rosengård o dyl.

  • K Kalle
    Vem är du skrev 2018-12-04 22:12:31 följande:
    Risken att utsättas för andra typer av våldsbrott har sjunkit kraftigt. Vad är det du inte förstår?
    Ja, för män. Kvinnor är otryggare nu än tidigare, men det kanske du inte bryr dig om?
  • K Kalle
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-06 16:15:26 följande:

    Suck,

    Måste man verkligen uttrycka  sig  som om man  vore  avlönad ambassadör för Sverige bara för att man inte delar SD.s världsbild?

    Tror man på riktigt att det är en konstruktiv strategi?

    Tror man att det får någon enda människa att välja ett annat parti?

    Själv har jag ingenting till övers för SD och det vore det sista parti jag skulle rösta på. Jag delar inte deras människosyn, inte deras kvinnosyn, inte deras syn på nationella minoriteter, inte deras syn på invandrare, inte deras demokratisyn, inte deras syn på EU och så vidare och så vidare i all oändlighet.

    Men det betyder inte att jag förnekar helt uppenbara och stora problem i samhället.

    Det är bara det att jag inte ensidigt  beskyller invandrare , eller invandringspolitiken, som för övrigt är kraftigt reglerad sedan flera år tillbaka för alla dessa problem.

    Att polisen öppet säger att de inte hinner utreda våldtäkter för att de har fullt upp med mord och mordförsök ÄR ett jätteproblem.

    Att kriminella gäng mer eller mindre tagit makten och skrämt slag på både boende och näringsidkare i vissa stadsdelar och förorter ÄR ett jätteproblem.

    Att så många pojkar och unga män skjutits till döds i Sverige de senaste åren ÄR ett jätteproblem.

    Att sjukvården är oerhört bristfällig på vissa områden  och i vissa delar av landet ÄR ett jätteproblem.

    Att funktionshindrade inte får den stöd och hjälp de borde ha en självklar rätt till ÄR ett jätteproblem.

    Allt detta går utmärkt att inse och erkänna utan att köpa SD:s världsbild.

    Att tjata om Sveriges BNP är ingen som helst tröst eller hjälp för kvinnor som lever  stympade liv med ständig smärta  för att de inte får adekvat vård för endometrios eller förlossningsskador , för familjemedlemmar som sörjer sin ihjjälskjutne bror och son, för föräldrar som tvingas avveckla sitt företag för att de blir nekade LSS eller för rädda människor som inte vågar vistas ensamma i sitt eget stadsdelscentrum ens under dagtid.


    SÅ BRA! Jag håller med dig om allt. Jag skulle aldrig någonsin rösta på SD precis av samma skäl som du, men det FINNS en massa problem som måste lösas och om man bara låtsas att de inte existerar spelar man detta skitparti rätt i händerna!
  • K Kalle
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-08 11:03:27 följande:
    Men oavsett om man själv sympatiserar mest med Moderaterna, Vänsterpartiet eller något av partierna där emellan är det fullt möjligt att erkänna de problem som finns och ta dem på allvar utan att acceptera absurda idéer om inbördeskrig mellan invandrare och ursprungssvenskar.
    Yes!
  • K Kalle
    Flash Gordon skrev 2019-05-21 12:20:51 följande:
    Ja det där haveriet ...

    Den här helt sanslösa konversationen berör saken:

    https://twitter.com/susanne_nystrom/status/1130505505481347072

    Journalist: Det går bra för Sverige. Lägre antal bidragstagare än på länge!

    Upprörd medborgare: "Du har kanske missat att Försäkringskassan jagar sjuka och svaga som vore de rabiessmittade hundar. Därav de fina siffrorna."

    Journalist: "De allra flesta får ersättningen beviljad"

    Upprörd medborgare: "Blir nästan lite provocerad. Du vet väl att svårt sjuka har oerhört svårt att få förlängd ersättning och sparkas ut i fattigdom. Har du läst hos 116omdagen"

    Journalist: "Nej. Men jag har sett FK:s statistik."

    Foten i munnen
    .

    Öh, ja?!

    Det var ju ungefär det som var problemet som påpekades.

    Att statistiken ser fin ut för att FK jagar sjuka som vore de rabiessmittade hundar. Att folk de facto hamnar mellan stolarna och försvinner ur statistiken - det är inget journalisten ifråga funderar på.

    För Sverige går bra. Lägre antal bidragstagare än någonsin.

    Jodåsåatt ...
    Det är svinigt! Om inte journalisterna kan gräva och stå på sjuka och handikappades sida vem ska då göra det?
  • K Kalle

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&programid=96&fbclid=IwAR2UwHC-y3iOq2Y3JyXRQUogGpS2y2HyMvU0AIhiKRYm7kE5WNNCaFsNKgQ

    "Var femte Malmöungdom lever under något slags hedersförtryck. Nu ska skolpersonal i Malmö lära sig mer om unga som lever med hedersnormer."

    Var femte, alltså 20% av Malmös ungdomar lever under hedersförtryck! Hur många procent utlandsfödda ungdomar eller ungdomar med 2 utlandsfödda föräldrar bor i Malmö? det måste ju nästan vara 50% för att den siffran ska stämma.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna