Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 16:37:57 följande:
    Alltså, att OTRYGGHETEN ökat är inte så konstigt, med alla SD-organ som sprider skräck.
    Va!? Är det SD-organen som sprider skräck.., kan inte va möjligt, dom är säkert pyttesmå...
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2017-01-11 15:42:53 följande:
    Här är hela rapporten:

    bra.se/download/18.37179ae158196cb172d6047/14...

    Under 2015 utsattes 13,3 procent av befolkningen i åldern 16-79 år för någon eller några av de brottstyper som i den här undersökningen kallas för brott mot enskild person: misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägeri eller trakasserier.

    Undersökningen visar att 9,5 procent av hushållen utsattes för bilstöld, stöld ur eller från fordon, cykelstöld eller bostadsinbrott (kallat egendomsbrott mothushåll) under 2015.

    Mer än hälften av brotten i undersökningen uppges inte vara anmälda till polisen. Sexualbrott, trakasserier och hot anmäls i minst utsträckning, medan bostadsinbrott anmäls i störst utsträckning.
    Att bostadsinbrott anmäls är inte så konstigt, för det måste du göra om du ska få ut nåt från din försäkring.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2017-01-11 17:46:26 följande:
    Vilken obekväm tystnad det blev plötsligt, sa jag något olämpligt eller vad hände?
    Ja och högst olämpligt t.o.m, för vad du vill är att vi ska peka ut någon grupp eller gissa oss till något som inte ens finns en sanning/fakta till, alltså inga anmälningar är gjorda, och det är verkligen olämpligt att spekulera, när det gäller något så allvarligt som kriminalitet.

    Och folk är numera medvetna om vilket h-vete det ställer till med, dom har inte glömt hetsjakten som pågick ifjol.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2017-01-12 08:54:51 följande:
     
    Att bara hävda att det är "mkt olämpligt" att diskutera anledningarna är ovärdigt en demokrati som Sverige och ger associationer till östblocket eller ... ja ni vet, tänk Goodwins lag...
    Ja då kan jag/andra peka ut dig som trolig förövare, men det tror jag inte du tycker är lämpligt.

    För de flesta kan med lite illvilja koka ihop nåt, som kan få det att se ut som att en "grupp" kan misstänkas vara de skyldiga.

    Tänk nu efter lite.., bara lite lite, så kanske du minns vilka det var som var ledande rasbiologer för ett tag sen, och hur många grupper blev inte utpekade av dom?

    Och jag vill definitvit inte bli förknippad med sån dårskap, tyvärr så finns det många som forfarandepå fullt allvar tror, att det finns skillnader  på människor.

    Vet du, just ordet kultur var det en fransk nazist (minns inte namnet) som kom på, att det var ett mycket bättre ord att använda än ras.
    För med kultur(skillnader) så skulle man slippa att bli kallad rasist, om man diskuterade, t.ex krinalitet.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2017-01-12 16:17:21 följande:
    De där skatteintäkterna som aldrig varit så höga som nu verkar trots allt inte räcka till det som brukar gå under benämningen välfärd:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/hart-tryck-pa-land...

     


    Ja tänk vilket elände Alliansen har ställt till med i Sverige, 8 år fick dom vid makten, och inget gjordes för att utbilda personal till vården, inget annat possitivt heller.
    4 år hade räckt mer än väl, då hade vi iaf bara haft hälften av de problem vi har idag, dessutom hade vi hunnit bygga många nya bostäder under dom förlorade 4:a åren.

    Och det bästa, vi hade sluppit SD helt och hållet, då inget populistiskt högerextremt invandrarfienligt parti hade kunnat hävda sig, om vi hade haft en sån här perfekt regering då.

    Men vad gör det nu, Sveriges regering är så bra, att den lyft vårt land till Världens bästa land att leva i, och till ett land som har ett av de bästa företagsklimaten i Världen.., hyfsat gjort på dryga året.
    Är bara så stolt över att nu få leva i Sverige tillsammans med andra likasinnade Sverige-vänner, annat var det på Alliansens tid, då gick det bara utför, och jag och mina Sverige-vänner fick skämmas för hur illa skött vårt land blev.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2017-01-12 16:40:26 följande:
    Ok. 
    Låt oss backa en bit och börja om. Vi har ett problem, att andelen kvinnor utsatta för sexualbrott ökar kraftigt. 
    Det finns många som hävdar att detta har kopplingar till massinvandringen.
    Om jag förstår dig rätt så hävdar du att så INTE är fallet utan att det finns andra förklaringar, stämmer detta? 
    Det är dessa förklaringar jag skulle vilja höra för att kunna se hur sunda resonemang de bygger på. 

    Man kan inte lösa ett problem om man inte kan förstå det, och för att förstå det måste man analysera problemet. 
    Om vi vill vända den här trenden måste vi alltså först förstå vad ökningen beror på. 
    Nog vet du varför vissa gör de kopplingarna, och det har det skrivits säkert 1000 inlägg bara här på FL, när den sk kulturella kopplingen och flyktingvågen ältades som mest, och flyktingarna av högerextremister, skulle pådyvlas precis allt skit som hände i somras.

    Så det är inget jag vill vara den som drar upp igen, utan jag ser helst att dom dumheterna aldrig mer tas upp. 

    Jag hävdar eg ingenting, men jag och troligen du med, har sett det här fenomet hända förr, t.ex för att antal år sen, då fanns det en pedofil i varenda buske. 
    Vissa krävde att dömda pedofiler skulle hängas ut med namn och vistelsort, och inte bara det, även misstänkta och icke dömda skulle det göras samma sak med.
    Lika var det med muslimerna och det pågår väl fortfarande, alla påstods vara extremister och skulle förstöra hela Sverige.
    Och gissa vad, det var/är samma gäng från extremhögerna som står för dom åsikterna.
    -----------------
    Du vill att problemet ska analyseras, men för mig är det iaf omöjligt, jag har inte tillgång till materialet som skulle behövas för att kunna göra det.
    Vad jag kan göra, det är att återge vad som sas från de sakunniga i somras, när övergrepp på fickor/kvinnor skedde på snart sagt varenda festival, och ibland t.o.m samtidigt.

    Då sas det att övergreppen var iscensatta av den organiserade brottsligheten på uppdrag av högerextremister här i EU.
    De som begick övergreppen var unga pojkar/män från Nordafrika eller kanske mer riktigt, från Marocko.
    De kom hit till EU i grupp, nästa alltid tillsammans med en äldre "ledare", vars uppgift var/är att hålla koll på gruppen, och han är i sin tur ofta underställd nån ledare/kriminell liga, från det land gruppen kommer, eller mer troligt, var ledaren till gruppen kommer ifrån.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Forts på #1154.

    Det var dessa ledare/grupper som skulle ha fått betalt av kriminella högerextremister, för att ge sig på Europeiska flickor/kvinnor, oftast var dom flera som gav sig på en och samma kvinna.
    Anledningen är förstås uppenbar även för dig, alltså att ge flyktingarna skulden, och "bevisa" vilka skithögar dom är, och att vi måste stoppa deras väg in i EU
    .
    Det här vet man att det är sant, det har dessa unga män/pojkar själv bekräftat, vissa blev ju gripna.
    Med det menar jag inte att det enbart var så här, helt klart så förekom det att andra även gjorde sig skyldiga till liknande saker. 
    I varje land så pekades landsmän ut, både av vittnen och de drabbade flickorna, dessutom så fanns det de som hade folmat angreppen, nåt som högerextremisterna försökte tysta ner eller påstå att det var lögn.

    Åtminstone en gång gick det snett, då började högerextremister Twittra innan det ens hade skett nån anmälan eller nåt övergrepp, det kunde man konstatera efteråt genom att se när övergreppen gjordes och när Twittrandet hade börjat.

    En annan sak du bör ta till dig, och som jag vill nämna, är att samma högerkrafter alltid kallade dessa pojker och unga män för "gatubarn", men dom här grupperna tillhör den organiserade kriminella verksamheten, inget annat.

    Gatubarn i dess verkliga mening är inte organiserade eller är kriminella på det sättet, utan man skulle kunna säga, att dom är de ungas motsvarighet, till de vi kallar tiggare och hemlösa..
    ------------------------
    Bara lite info, så du ska förstå att jag är hyfsat påläst, och inte bara plockar saker ur lyften, när det gäller flyktingarna.
      
    Som du säkert börjar ana, så har/är jag involverad i en hel som rör flyktingproblematiken, och har även sett eländet på nära håll, har bott i Gambia och försökt hjälpa där, men det är svårt, mäniskor gör precis allt, när dom väl har bestämt sig för att försöka ta sig till Europa.
    Så jag har flera vänner som bara försvunnit eller drunknat i Medelhavet.

    Ursäkta om det blev mycket skrivfel, jag har inte läst igenom nåt av det jag skrivit.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-12 20:43:32 följande:
    Det blir lätt så  när alla statens inkomstkällor sålts ut till rövarpriser.
    Det värsta är att det inte heller går att återställa med ett regeringsbeslut, sålt är sålt, och de enda som blev rika/rikare, är köparna och deras aktieägare.
    Troligen fick "hjärnan" bakom det, Maud Olofsson, åxå nåt för besväret, hon hade ju vanan inne att blåsa oss/staten på stora summor pengar, sen tiden före regringstiden.

    Våra förfäder lär vända sig i sina gravar.., nä inte vända, rotera, det passar bättre, över att behöva se vad dom åstadkommit som en trygghet för oss som fick ta över, helt gå upp i rök.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-12 20:05:49 följande:
    Mm, för oss som har erfarenheter av förbättring så är det ganska givet att det krävs en del för att bli bra (snyggt jobbat alliansen), men för att bli en av de allra bästa krävs det något alldeles extra (vackert regeringen! Solig
    Mitt i prick. Skål
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2017-01-12 22:43:30 följande:
    Tack för inlägget, intressant.
    Så du menar att de marockanska gatubarnen som huserar bl.a. här i Sverige egentligen tillhör organiserade kriminella ligor och utför sexualla övergrepp på uppdrag av nazister i syfte att svartmåla flyktingar?

    Det sas så, så påför inte mig nåt av det som sas i somras från sakkunniga, och hur det ser ut nu, det har jag ingen aning om, det är numera inget som det talas om ö.h.t
    Och det är inte 1:a gången som folk lejts för att ställa till en massa jäkelskap, att det finns t.ex både "yrkesdemostranter och "yrkeshuliganer" kan du knappast ha missat.

    Och jag skulle kunna skriva mycket mer om den här saken, men jag varken vill eller får, eller rättare sagt, inte bör skriva nåt om.
    Jag är glad att det ebbat ut, och vill absolut inte vara den som börjar älta det igen.

    För vi/Sverige har nog med arbetet att lösa de vanliga problemen som alltid förekommer vid invandring och flyktingar, fast dom hjälper jag gärna till med att lösa.
    Precis som våra förfäder alltid har gjort, åtmistone sen 2:a Världskriget, och som vi är kända för över hela Världen.
    Vi får hller inte glömma, att det bara är ca 100 år sen 1 miljon svenskar tvingades fly vårt land, och av samma skäl som många av de som idag kommit hit har haft.
    Nägligen av fattigdom och helt utan framtidsmöjligheter i sitt eget land.
    Och bakom det så döljer sig ren desperation, men det förstår man nog först, när man möter dessa människor i verkliga livet.
    ----------------
    Men det här gav dig väl inget om varför överfallen på kvinnor "ökat"?
    Jag skriver "ökat", för att det inte finns tillräckligt med tillförlitlig fakta än, vilket inte betyder, att vi inte ska ta det som kvinnorna säger på fullaste allvar.
    Men för att vi ska kunna göra nåt åt det på rätt sätt, och kanske sätta in åtgärder som bara blir slöseri med pengar och personal.

    Det låter kanske cyniskt att inte göra nåt omgående, men klantar vi till det nu när vi dras med underbemanning, både hos Polisen och vården.
    Ja då kan du säkert föreställa dig vad som händer, om det vi gör, inte leder till en förbättrad situation för kvinnorna.                


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna