Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2022-12-13 21:33:51 följande:
    Det vi ser nu är resultatet av att den SD-styrda M/KD/L regeringen inte levererar det högkostnadsskydd för höga elpriser som de lovade under valrörelsen.

    Hoppas att väljarna straffar Jimmie, Uffe och Ebba för detta i nästa val.
    Resten av oss hoppas att vi får se en lösning på den elkris som tidigare regeringars "energipolitik" har försatt oss i.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-12-16 10:41:36 följande:

    Ditt påstående om att de höga elpriserna är en effekt av inrikespolitik har inget med sanningen att göra och det förstår man om man lyfter blicken och undersöker hur elpriserna ser ut runt omkring Sverige. 

    Att SD/M/KD/L skyller på gamla regeringen beror bara på att man vill flytta fokus från det högkostnadsskydd som man lovade under valrörelsen men som inte blir av.


     


     


    SD/M/KD/L är ansvariga för att svenska folket har råd att värma sina bostäder. 
    Ditt ständiga förnekande av verkligheten börjar bli tradigt. Tidigare regeringars beslut har gett oss en akut elbrist. En elbrist som i sin tur har gett högre priser och ökade utsläpp från fossila kraftverk.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-12-16 12:48:00 följande:
    Det är du som svamlar. Hela Europa har lika höga elpriser som vi ser i Sverige. Kollade du inte ens på elpriskartan som jag postade i mitt förra inlägg?
    Ditt ständiga spammande ändrar inte verkligheten. När svensk elproduktion minskar ökar svenska elpriser. När svensk elproduktion ökar minskar svenska elpriser. Följaktligen påverkas svenska elpriser av svensk elproduktion.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2022-12-18 20:13:09 följande:
    Det tar 80 timmar att komma upp i fulleffekt, då borde man kunna se en liten justering ner på priserna.
    Men det är klart, med ytterligare 4000 MW i södra Sverige hade priserna varit helt annorlunda.
    4000 MW som försvunnit till följd av kretinpolitikers beslut.
    Enligt trådens socialdemokrater spelar svensk elproduktion ingen roll för de svenska elpriserna.
  • nattuw

    Så har då ännu ett år av käftsmällar lagts till handlingarna.

    Ett år där antalet mord på öppen gata nu blivit så många att de inte längre går sopa under mattan. Ett år där den miljöpopulistiska energipolitikens följder inte längre går att dölja. Ett år där verkningarna av den ekonomiska politiken som gynnat låntagare och bestraffat sparare börjat få genomslag.

  • nattuw
    Rataxes skrev 2023-01-10 11:48:56 följande:

    Noterade att det finns en del som bara bryr sig om grov brottslighet när de lyckas gräva fram en svensk gärningsman.Tomte


    Eller de som bara är upprörd om brottslingar går koppla till "högern".
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-01-19 07:42:04 följande:
    Bombdåden får Sverige att likna ett land i krig

    www.expressen.se/ledare/bombvagen-i-sverige-saknar-motstycke/

    Det går att gå tillbaka i den här tråden och se hur de som då talade om krigsliknande tillstånd kallades det ena och  det andra.

    2023 är det gammel-media självt som skriver så.

    Så fort har den negativa utvecklingen gått.
    Så länge det bara var de andra som drabbades var våldet inget problem. När våldet nådde deras egna kvarter så blev det plötsligt en realitet som de inte längre kunde ignorera.

    Vi kan nu bara hoppas på att de goda människorna inte börjar kräva ökade polisiära befogenheter och hårdare straff. För det vore ju att gå nazisternas ärenden.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-01-28 05:11:54 följande:

    Ja, de boende i Akalla känner panik.

    Samma sak har de boende i Huddinge sagt. Och de i Rågsved. Och de på Södermalm. Och de ...

    Det blir inte bättre. Det blir bara mer och mer. Och ingen gör något konkret åt saken.

    Så, antingen delar folk upp sig ännu mer. Vi som har råd skaffar högre murar och mer isolerade bostadsområden.

    Eller så vänjer vi oss alla med detta och säger "så har det alltid varit i Sverige". Så länge det bara var ett litet rån min unge utsattes för så är det egentligen ingen fara.

    Och/eller så bygger det upp till den perfekta stormen där till slut alla fördämningar brister och vi får politik och agerande därefter..

    Än så länge lutar det åt mittenalternativet.


    Jag tror inte vi kan bygga tillräckligt höga murar för att undvika en utveckling som innebär att de som "inte såg det komma" börjar skrika på hårdare åtgärder. Ge dem bara lite tid att distansera sig och ställa om från sina tidigare åsikter så börjar nog ropen skalla om ett mer totalitärt samhälle för alla. För finns det något vi kan lära av covid-19 så är det hur snabbt en kris gör vissa människor beredda att "för den goda sakens skull" kasta värden som frihet, demokrati, yttrandefrihet och rättssäkerhet på soptippen.
  • nattuw
    Padirac skrev 2023-02-13 23:16:14 följande:
    Säger de inta att den stora belåningen i svenska hushåll är en inte oviktig del av den svenska ekonomins låga placering?
    Även om det i sig inte hade varit tillräckligt för att hålla nere hushållens skulder så borde tidigare regeringar avskaffat räntebidraget och därmed lagt lite sordin på lånefesten. Men nu gjordes inte det och nu vår vi leva konsekvenserna av låneekonomin.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2023-02-14 05:39:21 följande:
    Ränteavdraget är motsvarigheten till skatt på kapitalinkomster. Tar du bort den ena måste du ta bort den andra. Om du vill behålla skattesystemet symmetriskt och neutralt. Det är därför ingen regering tagit bort ränteavdraget.
    Anledningen till att räntebidraget inte tagits bort, trotts att det pratats om saken, är att ingen regering vill stöta sig med alla som "gjort bostadskarriär". Det är helt enkelt viktigare att hålla sig väl med väljarna än att minimera effekterna av låneekonomin.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna