• Äldre 30 Sep 06:56
    365551 visningar
    6259 svar
    6259
    365551

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    nattuv skrev 2016-09-30 00:30:58 följande:
    Fast du väljer ju alltid att fokusera på SD, oavsett ämne, så om det någon gång skulle behövas en förklarande text så hade man väntat sig den efter ett inlägg där du glömt nämna något om SD.
    Du väljer ju alltid att lyfta fram invandringskritik och andra frågor som SD driver så jag skulle säga att jag är din motsats..
  • Äldre 1 Oct 07:56
    nattuv skrev 2016-10-01 06:37:27 följande:
    Se där dök din SD fixering upp igen.
    Vi har alla våra hang-ups, din är väl invandring?
  • Äldre 6 Oct 08:37

    Svenskarna har bäst privatekonomi i EU:

    www.di.se/nyheter/svenskarna-har-bast-privatekonomi-i-eu/

  • Äldre 10 Oct 08:33

    Svenska småföretag ser just på framtiden!

    www.di.se/nyheter/stor-optimism-hos-svenska-foretagare/

  • Äldre 17 Oct 21:56
    felix le chat skrev 2016-10-17 21:05:50 följande:
    En majoritet av dom som beviljats uppehållstillstånd är inte flyktingar utan
    "övrigt skyddsbehövande" eller "alternativt skyddsbehövande"

    Flyktingströmmen är en medial myt.
    Kolla på vilka grupper som kommit över medelhavet i år till Italien ?

    https://svenska.yle.fi/artikel/2016/08/30/italien-raddade-6-500-ur-medelhavet

    På vilket sätt skulle flyktingströmmen vara en medial myt?

    Alternativt skyddsbehövande = En person som riskerar att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning eller en civilperson som löper stor risk att skadas på grund av väpnad konflikt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 20 Nov 12:44
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-20 12:31:58 följande:
    Nej. Platserna saknades redan innan Syrien-krisen. Nedskärningarna och problemen var ett faktum redan då. Så försök inte hävda att det här är ett flyktingproblem, det är det inte. Om vården inte klarar av flyktingströmmen, så lär den ha svårt med en epidemi också, vilket är MYCKET oroande i en tid av antibiotikaresistenta bakterier.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
    Håller med. Problemet är att vården inte har fått tillräckliga resurser under en lång rad av år. Resurserna till vården styrs framförallt av landstingspolitiken och tar man Stockholm som exempel så fortsätter Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna att prioritera andra områden (läs oförändrad landstingsskatt) före mer resurser till vården.
  • Äldre 20 Nov 22:07
    Ascendere skrev 2016-11-20 21:25:52 följande:
    Så trots att vården redan innan är underbemannad och underfinanserad så blir situationen bättre av att släppa in 100-tusentals människor varav många i stort behov av vård? Något konstig logik.
    Som du vet så har den nuvarande regeringen efter förra höstens stora flyktingmottagande kraftigt skärpt migrationspolitiken. Detta skedde eftersom det saknas bostäder och samhällsresurser (bla inom skola och hälsovård) för att fortsätta ta emot lika många flyktingar som tidigare.

    Att det finns kapacitetsproblem i vården idag påverkas (trots satsningar från regeringen på kommuner och landsting) självklart av förra årets flyktingmottagande men den främsta förklaringen till kapacitetsproblemen är att så lite satsades på välfärden under åren 2007-2014 (en period då Sveriges befolkning ökade med ca 100 000 innevånare per år)
  • Äldre 6 Dec 08:16
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 06:15:21 följande:
    Hur då?

    Hjälp oss gärna genom att visa på vilka siffror och beräkningar du tänker på.

    I Norge undersökte man saken för några år sedan ( i Sverige går det givetvis inte att undersöka detta) och kom fram til att exakt ingen invandring är lönsam i ett välfärdssamhälle av norsk modell.

    Alla som kommer in i samhället kostar mer i bidrag och utnyttjande av resurser än de hinner med att skapa under sin tid i landet. Oavsett om du talar om en ingenjör från USA eller en analfabet från Afghanistan.

    Så du får gärna visa på VAR och HUR man ska "sätta sig in ordentligt" för att förstå att Sverige idag tjänar på invandrarna.

    Det finns forskning som visar att Sveriges invandring har varit lönsam (när alla invandrare kom ut i arbetslivet). Idag leder emellertid invandringen till en kostnad för samhället på 1-2% av BNP (enligt studier av Jan Ekberg och Joakim Ruist). 

    Stora pensionsavgångar i Sverige kommer leda till brist på arbetskraft och om vi då kan få fler invandrare i arbete så kommer kostnaden för  invandringen att minska. 

    www.svd.se/af-direktor-fods-for-fa--invandring-nodvandig


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 6 Dec 09:37
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 08:56:16 följande:
    Precis. Det finns ingen lönsam invandring i den typ av samhälle Sverige är idag. Det man kan diskutera rä storleken på förlusten.
    KillBill skrev 2016-12-06 08:16:18 följande:

    Stora pensionsavgångar i Sverige kommer leda till brist på arbetskraft och om vi då kan få fler invandrare i arbete så kommer kostnaden för  invandringen att minska. 



    Den potentiella arbetskraften finns redan i Sverige i form av de ca 400000-500000 arbetslösa. Vi behöver exakt ingen invandring för att hantera den situationen. Särskilt inte den typ av invandring vi har idag.

    .
    Så att argumentera för mer invandring, det får man göra utan "lönsamhetsargumentet".

    Sveriges tar emot flyktingar av humanitära skäl och inte för att det ska vara lönsam men om Sverige de närmaste åren behöver förstärka arbetskraften med mer än 50 000 människor per år och att detta leder till att fler invandrare får jobb så är det inte orealistiskt att det leder kostnaderna för invandring minskar drastiskt och kanske kan tom kostnaden elimineras. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Äldre 6 Dec 10:38
    nattuv skrev 2016-12-06 10:01:11 följande:
    Om man följt med i debatten så har man sett att den humanitära sidan inte varit särskilt uppmärksammad. Däremot har många slagit knut på sig själv i sin iver att försöka få invandring/flyktingmottagning att framstå som en ekonomisk mirakelmedicin. Det trotts att det inte finns mycket annat än önsketänkanden som tyder på att det är en så lysande affär som påståtts.

    Hade det varit något bevänt med de som mest högljutt propagerat för flyktingmottagning skulle de ha erkänt att det kostar men att det på grund av humanitära skäl är en sak som får kosta.

    Man behöver bara läsa migrationsverkets asylregler för att förstå att Sverige tar emot flyktingar av humanitära skäl (och inte för att det är lönsamt)


    De senaste åren har det kommit många rapporter från bla professor Jan Ekberg och forskaren Johan Ruist som pekat på att det finns kostnader för invandringen på ett par procent av BNP. Dessa forskares resultat tillsammans med utfall från exempelvis Tino Sanandaji tycker jag har dominerat debatten. Jag kan inte minnas mer än ett fåtal artiklar de senaste åren som har pekat på att invandringen skulle vara lönsam. Jag minns en OCDE rapport, en rapport om Sandvikens kommun och rapport från Arena Idé (av Sandro Scoccos) men i övrigt upplever jag att debatten har handlat om kostnader och brist på resurser. Svenska politiker har också betonat att det handlar om att hjälpa och ta emot människor som flyr för sina liv (vem minns inte Fredrik Reinfeldts öppna era hjärtan tal).


    Jag förstår helt enkelt inte hur du kan påstå att den humanitära sidan i flyktingdebatten inte varit särskilt uppmärksammad.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna