• Äldre 30 Sep 08:10
  307403 visningar
  5800 svar
  +2
  5800
  307403

  En käftsmäll till undergångsprofeterna

  KillBill skrev 2016-09-29 22:28:44 följande:
  Nu drog jag det hela till sin spets men när du väljer att fokusera på invandrares kriminalitet så väljer jag att fokuserar på kriminaliteten hos dem som är invandringskritiska. Det är som sagt var en ganska jämn match.
  Sant! Invandrare är inte mer kriminella än svenskar. Däremot är människor i utanförskap och i det lägsta sociala skiktet kraftigt överrepresenterade nu råkar detta ju sammanfalla: invandrare hamnar oftare i utanförskap samt i socialgrupp 3. det är det som gör dem kriminella, inte att de är födda i Iran eller Somalia. Om samtliga invandrare skickades hem skulle svenskar i den lägsta klassen "ta över" brottsligheten.

  Dock kan man misstänka att män som anser att kvinnor är mindre värda än män och att kvinnor som vistas i det offentliga rummet i allmänhet och utan slöja i synnerhet är horor och lovligt byte, att de faktiskt oftare gör sig skyldiga till brott mot just dessa kvinnor.
 • Äldre 30 Sep 11:23
  Dorian Ertymexx skrev 2016-09-30 11:02:03 följande:
  Vette fan... tycker det hörs rätt mycket om män som ska slita av kvinnor deras slöja, det är ju samma sak.
  Det är garanterat fler kvinnor som lever under hedersförtryck än män som går och sliter av kvinnor deras slöja.
 • Äldre 4 Oct 10:02
  Dorian Ertymexx skrev 2016-10-01 15:13:39 följande:
  Visst. Se bara på de mååånga trådar på FL där män bespottar kvinnor som haft sex med "för många" män, där "för många" ofta är ett rätt litet antal. Grabbar som gärna leker med "spermahinkar", men vill ha en nära nog oskuld för seriösa relationer. Det är hederskultur.

  Se även på de klädkoder som finns - män får gå i bekväma skor, behöver inte göra så mycket med sitt yttre för att betraktas som eleganta, samtidigt som kvinnor måste kleta på sig gifter i ansiktet, slita av sig hår under smärtsamma former, och gå i kläder som är opraktiska med skor som är direkt skadliga för att anses duga som eleganta eller finklädda.

  Sedan, om hon utsätts för övergrepp, ifrågasätts varför hon valde att klä sig så.

  Vad gäller kläder - män får gå barbröstade, kvinnor får det inte, för att de måste "skyla sig".

  Allt detta är hederskultur - en kultur där mäns sexualitet, klädsel och rätt inte begränsas, medans kvinnors ramas in i normer som skambelägger och skuldbelägger henne praktiskt taget vad hon än gör.
  Viss skillnad på det och på att mordhota sin dotter för att hon setts prata med en kille på skolan!

  Bakgrunden är samma, men det är ändå grader i helvetet så att säga och en milsvid skillnad i detta fall.
 • Äldre 4 Oct 10:04
  Konstatera skrev 2016-10-01 18:38:11 följande:
  Och nej. Om hon utsätts för övergrepp, ifrågasätts hon inte varför hon valde att klä sig så.
  Jo
 • Äldre 4 Oct 10:08
  nattuv skrev 2016-10-04 00:38:53 följande:
  Nja det finns vissa teorier om att bakgrunden till att många ser ner på kvinnor med många sexualpartners har en biologisk bakgrund snarare än kulturell. Risken finns att en man lägger sina resurser på att föra en annan mans gener vidare. Vilket rent evolutionärt är en dålig överlevnadsstrategi.

  Det finns även teorier om att fördomarna mot kvinnor med många sexualpartners kan ha en bakgrund i STD sjukdomar där kvinnor har en högre infektionsrisk. Se t.e.x. "This is your brain on parasites" av Kathleen McAuliffe.
  Och detta leder i förlängningen att man vill att kvinnan ska vara oskuld på bröllopsnatten vilket leder till att man kontrollerar vilka hon pratar med, förbjuder henne att umgås med pojkar, förbjuder henne att delta i sexualundervisning och simundervisning, syr igen hennes slida så att maken kan sprätta upp den på bröllopsnatten osv osv. Dorian har rätt i sin analys. MEN det hedersförtryck som svenska kvinnor utsätts för är mikroskopisk i jämförelse. Alltså ska vi jobba på att dels upprätthålla den jämställdhet vi uppnått och dels hjälpa de kvinnor som kommit hit från andra länder att få samma jämställdhet som svenskar. Kulturrelativism för att ursäkta hedersförtryck är så förbannat osmakligt.
 • Äldre 4 Oct 14:09
  +3
  Dorian Ertymexx skrev 2016-10-04 13:26:05 följande:
  Det är lika mycket tvång med smink som med slöja. Tro inte annat.
  En kvinna som vägrar sminka sig blir inte misshandlad av sin far, hotad med tvångsgifte eller att bli dödad. Har aldrig hört talas om det. Själv slutade jag sminka mig när jag började jobba för det tog för mycket tid. Ingen har hotat mig för att jag slutat sminka mig och killar har jag fått ändå.
 • Äldre 5 Oct 07:49
  +1
  Dorian Ertymexx skrev 2016-10-04 16:10:26 följande:
  Blir hon inte? VET du det? För jag vet kvinnor som tvingats sminka sig just för att de hade blåmärken att dölja.
  De blev inte slagna för att de inte sminkade sig, de sminkade sig för att de blivit slagna. Alltså inte samma sak som när en kvinna blir misshandlad för att hon INTE har slöja!
 • Äldre 5 Oct 13:25
  +1

  I Sverige kan man välja att bara topless utan att för den skull riskera att bli misshandlad eller mördad av manliga släktingar. Man kan till och med bada nakenbad. Det är inte heller praksis att det är OK att våldta kvinnor som badar på nakenbad.

 • Äldre 17 Oct 08:25

  Vi fortsätter att ta emot asylsökande trots att det inte finns bostäder. Stockholms stad befarar att ett antal personer som beviljats uppehållstillstånd faktiskt måste sova på madrasser i sovsalar eller idrottshallar.

  www.dn.se/sthlm/stockholmarna-uppmanas-hyra-ut-till-nyanlanda/

 • Äldre 17 Oct 13:55
  Dorian Ertymexx skrev 2016-10-17 10:47:59 följande:
  Finns familjer som gör just så. Så sarkasmen slår snett.
  Inte tillräckligt många uppenbarligen. Stockholms stad betalar 4000 per rum och månad, 8000 kr per lägenhet och månad och 12 000 kronor om en hel familj får plats. Det kan med andra ord bli mer lönande än att hyra ut till en student (så bostadsbristen för studenter lär bli ännu värre, men de kanske kan tälta i nån park).
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
Logga in
Bli medlem