• Äldre 24 Oct 11:16
  309048 visningar
  5817 svar
  5817
  309048

  En käftsmäll till undergångsprofeterna

  Världsmedborgare skrev 2016-10-18 14:15:18 följande:
  Men herregud, det pågår konflikter/lågintensiva krig i ett flertal länder i Västafrika, bl.a i Västsahara, en av världens mest långvariga konflikter.

  Till det kan läggas förföljeser av oliktänkande, religiösa, journalister politiska partier o.s.v saker som mer än väl motiverar en flykt.

  Dessutom är den delen en knutpunkt för övriga Afrikas flyktingar innan dom fortsätter norrut, och du kan vara övertygad om att många tvingas resa på falska "papper".
  Detta för att ö.h.t ha en chans att komma fram levande, och inte falla offer för t.ex islamisterna.

  Det går att skriva hur mycket som helst om det här, det är så komplicerat att det knappt är möjligt att överblicka för någon.

  Och som du kanske sett/läst, så har jag levt i Västafrika, jag hade vänner som nu ligger på botten av Medelhavet, eller som försvunnit spårlöst, så jag vet en del om hur det resoneras där borta kring att fly, och hur stark deras önskan om att komma till Europa är.
  Det finns oro i många delar av världen och det finns många länder med sämre levnadsvillkor än vi har i Sverige. Hur många tycker du att vi kan ta emot? Finns det någon gräns och var går den? Ska vi ha en helt oreglerad invandring vilket leder till  tältläger pga av bostadsbrist samt en nedmontering av välfärdsstaten? Tycker du som en del nyliberaler att vi ska skrota välfärdssystemet, öppna våra gränser och låta de starkaste vinna? Oavsett ursprung alltså.
 • Äldre 24 Oct 12:43
  +1
  Dorian Ertymexx skrev 2016-10-24 11:23:34 följande:
  Det där är ungefär lika briljant som att säga att om någon är sjuk skulle de fått läkartid, och har de inte fått läkartid är de inte sjuka. Alltså inte briljant alls.
  En bättre liknelse är att om någon säger sig vara sjuk men läkaren säger att hen är frisk så är hen frisk.
 • Äldre 26 Oct 13:03
  Världsmedborgare skrev 2016-10-26 12:17:04 följande:

  Om nån mot förmodan missat det, så har EU-avtalet med Turkiet ang flyktingarna, lett till vad jag och många sa skulle hända.
  D.v.s att det skulle leda till att fler drunknade, eftersom flyktingarna bara skulle ta en längre och farligare väg över Medelhavet.
  Och givevis är det vad som skett, så nu är alla tidigare rekord i antal drunknade/år, redan slaget med bred marginal, och då är det ändå 3 månade kvar av året.

  Det måste kännas trevligt för er invandrarfientliga, att få ha varit med om att bidra till att så många människor har mist livet.
  Att det bara är några 1000-tal ni hittills lyckats ta livet av är inget ni behövr hänga läpp för, ni kommer att få många 1000-als liv till att ha på ert samvete.


  Kalla dem migranter. Du vet inte om de är flyktingar eller inte.
 • Äldre 26 Oct 13:36
  FDFMGA skrev 2016-10-26 13:11:16 följande:

  Aha, tråden har likt så många andra trådar invaderats av inkrökta flyktingmotståndare.

  Tja, varför skulle inte undergångsprofeterna hålla till i en tråd med rubriken "En käftsmäll till undergångsprofeterna".

  Idag kom Riksgälden med en ny käftsmäll - men de är förstås bara PK och ser inte det skrikhögern och SD ser www.di.se/nyheter/anderssons-kassa-nu-annu-starkare/


  Jag har inte läst samtliga inlägg, men jag tror inte att det finns så många flyktingmotståndare i den här tråden. Möjligtvis motståndare till migranter utan asylskäl.
 • Äldre 16 Jan 10:59
  +1
  Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 16:37:57 följande:
  Alltså, att OTRYGGHETEN ökat är inte så konstigt, med alla SD-organ som sprider skräck och hat omkring sig. Men att otryggheten ökat betyder på intet sätt att saker de facto blivit värre. Otryggheten har faktiskt ingenting att göra med hur verkligheten ser ut - folk var skettrygga på Titanic, båten var ju osänkbar - det slutade inte så väl. Samtidigt var otryggheten enorm inför Y2K, något som var helt grundlöst. Mängden oro speglar liksom inte verkligheten, utan bara upplevelsen av den. Och upplevelsen är just det - en upplevelse, inte en spegling av fakta.
  Har du missat BRÅ:s rapport? Menar du att brottsförebyggande rådet är infiltrerade av SD? Ganska allvarlig anklagelse i så fall.

  www.bra.se/bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2017-01-10-otryggheten-har-okat-och-konsskillnaderna-kvarstar.html

  31% av kvinnorna känner sig otrygga i sitt bostadsområde - antalet sexualbrott har ökat från 1,4 till 3 % de senaste tre åren vilket enligt BRÅ är alarmerande.
 • Äldre 17 Jan 11:07
  Flash Gordon skrev 2017-01-16 22:24:53 följande:
  Nädå, de hade kunat skickas tillbaka om man så önskade. Eftersom Sverige inte var deras ankomstland inom Unionen.

  De enda som man inte kunde skicka tillbaka var de som redan hade familj i Sverige eller hade visum/uppehållstillstånd i Sverige.

  Därtill hade man långt tidigare kunnat justerat sina egna lagar och regler som man till slut ändå blev tvungen till att göra. För att minska mängden invandrare som sökte sig till Sverige.
  Precis!

  Det är VÄLDIGT svårt att komma till Sverige som första land. Finns många länder innan man kommer till Sverige och alla utan krig.
 • Äldre 7 Feb 14:07
  Kung Markatta skrev 2017-02-07 13:55:03 följande:

  Vad är straffet för två fall av våldtäkt mot barn i dagens lugna och trygga samhälle med en feministisk regering?

  Svar: Två månaders fängelse.

  Källa: www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/valdtaktsfallet-19-aringen-doms-till-tva-manaders-fangelse


  Våldtäkt anses inte som något allvarligt brott om man ska se till straffvärdedt. Dessutom får en person som begått två våldtäkter inte högre straff än den som begått en.
 • Äldre 7 Feb 15:01
  +1
  Anton Chigurh skrev 2017-02-07 14:59:07 följande:
  "allt".......även lugnet som härskar i alla skolor nuförtiden. Brottsligheten som minskar och därmed behovet av fler utbildade poliser. Likaså antalet mänskor som avlivas i våldsdåd minskar ju. I detta vackra land där allt bara blir bättre.

  Och bättre.

  Och bättre....

  Mvh. Broder Anton.
  För att inte tala om att det är så gott om bostäder!
 • Äldre 8 Feb 08:01
  Anton Chigurh skrev 2017-02-07 17:21:32 följande:
  Precis. Ordet "Bostadskö" lär nog fan bli plockat ur SAOL.

  Med tanke på hur bra det går för SVERIGE.
  Eller också byter ordet innebörd. 'Bostadskö' blir kö för att få delar av sin bostad konfiskerad av staten för att härbärgera asylsökande/nyanlända i.
 • Äldre 8 Feb 10:18
  +1
  Ascendere skrev 2017-02-08 10:06:17 följande:

  I Malmö, som ju som bekant leder utvecklingen, går det så bra att man nu börjar låsa dörren till Akuten på nätterna. Istället måste en väktare släppa in de vårdsökande. 
  Och eftersom väktaren behöver lön, och troligen även OB-tillägg, så blir det ytterligare plus på BNP, och ytterligare en käftsmäll till oss felinformerade som hävdar att utvecklingen går åt fel håll. 


  ...och taggtråd och grindar spärrar av Värnhemsskolan.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.