Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Digestive skrev 2016-01-04 13:43:57 följande:
    Det är inte konstigt att folk mår så, när medier lyfter fram vad de äldre har fått äta på sina håll det senaste och hur sjukhus lägger ner arbete efter arbete för tusentals patienter.

    Alla skuttar inte högt av vissa får en lite fetare plånbok. Men det vill du såklart inte kännas vid - som har fokus på allt annat an vad folk i allmänhet klagar över, angående ekonomin. Det spelar liksom ingen större roll hur många gånger man tar upp saken, det verkar helt enkelt oviktigt.

    Men, men, fira på ni. Det är dock en klen tröst, för de som riskerar att inte får sin cancer upptäckt i tid och för de äldre som har fått äta en uppskuren korv och någon burkpotatis som middag i mellandagarna.

    Det finns feta nackar överallt, varför skulle ni vara ett undantag? Fira på, som sagt, och blunda riktigt hårt. För det räcker med att pengar rullar in på kontot, sedan kan resten bara ordna sig bäst det vill; inte sant?

    Året 2015 har vait förfärligt för välfärdsstaten och den delan av ekonomin. Vilket många har fått lida för. Men det drabbar ju ingen rik och uppenbarligen inte er.
    Först och främst så har Sverige under 2015 styrts på Alliansens budget (som röstades fram av SD).

    Tittar man på 2016 så satsar Regeringen tillsammans med vänsterpartiet mer på vård, skola och omsorg än oppositionen (Alliansen +SD) och om man önskar mer satsningar på vård, skola och omsorg så borde man hylla regeringen i stället för att kritisera den?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-01-04 12:23:00 följande:
    Jag tror inte du läser då dåligt som du ger sken av så du väljer att försöka låtsas om annat:

    - Underskotten ökar till minst 2020. Landet går helt enkelt back och vi måste låna till driften (läs: de ökade kostnaderna för invandring).
    "I de tidigare prognoserna räknade dock regeringen med balans i de offentliga finanserna 2018. Nu skjuts det fram till 2020."

    - Att arbetslösheten kommer att öka från ca 2017-2018 är du, jag och finansministern överens om. Det är då alla dagens invandrare börjar räknas av mot arbetslöshetsstatistiken.

    - Att regeringen kommer att försöka vidta åtgärder för att lindra detta är givet. Löfven talar om sina "beredskapsjobb i de gröna sektorerna". Dvs precis den mekanism jag skrivit om. Vi måste justera arbetsmarknadens funktion och få till fler, billigare jobb för folk med liten eller ingen utbildning. Lägre löner. Sämre villkor. Vänstern kommer att hata det men är fast i en omöjlig situation i och invandringen av hundratusentals och åter hundratusentals människor utan utbildning och utan möjlighet att få ett jobb på en högteknologisk arbetsmarknad.

    - Är det bara en ökad BNP vi vill ha kan vi bättre spenderade de lånade pengarna på våra fattigpensionärer och barnfamiljer än på att upprätthålla en misslyckad invandringspolitik. BNP säger väldigt lite om hur ett land mår. Indiens BNP är på 1,800 biljoner USD. De är ett rikare samhälle än Sverige men inte nödvändigtvis ett samhälle med bättre välfärd än Sverige. Att Sveriges BNP ökar är ju enbart för att vi lånar pengar att spendera (på invandringen) men samtidigt blir vår välfärd sämre med längre vårdköer, polisen som måste prioritera bort sk "mängdbrott" som stölder och misshandel osv osv. Förstår man inte, eller inte vill förstå, detta förhållande kommer man att få svårt att hantera den kommande samhällsdebatten. Hur man kan bli "rikare" men ändå drabbas av försämrad service?

    - För övrigt räknar inte asylsökande in i "capita".

    - Jag tror nog du (egentligen) förstår varför det är nyttigt att läsa AF:S rapport om bla hur den framtida arbetsmarknaden kommer att utvecklas.
    Det procentuella underskottet i statens finanser är bara hälften så stort nu som när regeringen tog över makten från Alliansen. Vidare så räknar regeringen med att det procentuella underskottet i statens finanser ytterligare kommer minska något fram till 2018.

    Sysselsättningsgraden är idag högre och arbetslösheten är lägre än när regeringen tillträdde. Sysselsättningen kommer att öka i år och nästa år (vilket ytterligare minskar arbetslösheten). 2018 kan arbetslösheten öka något (men bedöms ändå bli lägre än när regeringen tillträdde).
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-01-05 06:56:31 följande:
    KillBill skrev 2016-01-04 14:38:14 följande:Det procentuella underskottet i statens finanser är bara hälften så stort nu som när regeringen tog över makten från Alliansen.
    Så då är det alltså, enligt dig, Alliansens budget som bör hyllas. Inte den sittande regeringen.
    När det gäller uteblivna satsningar inom vård skola och omsorg så är det Alliansens budget (med stöd av SD) som har orsakat detta. När det gäller statens finanser så har dessa förbättrats bl.a genom att regeringen fick igenom ett par förslag i vårbudgeten (skattehöjningar) som en del av Decemberöverenskommelsen.
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-01-05 06:56:31 följande:
    KillBill skrev 2016-01-04 14:38:14 följande:Det procentuella underskottet i statens finanser är bara hälften så stort nu som när regeringen tog över makten från Alliansen.
    Så då är det alltså, enligt dig, Alliansens budget som bör hyllas. Inte den sittande regeringen.
    Det som framförallt har förbättrat statsfinanserna under 2015 är att den svenska konsumtionen har ökat så kraftigt (som ett resultat av invandringen). Detta har resulterat i större skatteintäkter för staten. Alliansens liberala invandringspolitik (som jag står bakom) mellan 2006 och 2014 är självklart en starkt bidragande orsak till att invandringen blev stor år 2015 så därför kan de goda statsfinanserna 2015 även tillskrivas Alliansen.
  • KillBill
    KingOfKings skrev 2016-01-05 07:41:40 följande:
    Och lån som staten tar har därmed rusat i höjden. Det är konsumption av lånade pengar, men ingen i själva landet har fått ett reellt värde för dessa pengar om inte invandrarna bygger upp detta svinstielandet. De gör de ju självfallet inte - på macro-nivå. Vi har fått en brottslighet vi inte hade innan där minst, obs minst 2-3 pensionärer i alla städer blir överfallna - varje dag. Där gatorna ser ut som soptippar på många ställen. Minskad generell välfärd, baserat på lån.
    Det är lyxfällan nästa. Lånegivarna kommer stå med skägget i brevlådan då det inte är en privat skuld, så kommer inte folket betala. Det kommer bli en Greklandsekonomi. Vänta och se. HDI plats 30 år 2025 slår in med råge. Det kommer spruta i byxorna på er när ni ser både gammelsvenskarna och de idag nya invandrarna lida på ålderdomshemmen i sina kissblöjor.

    Det du påstår stämmer inte. Den Svenska bruttonationalprodukten beräknas under 2015 öka med nästan 150 miljarder kronor och ungefär lika mycket för år 2016. Statens budgetunderskott 2015 beräknas minska till ca 45 Miljarder (2014 uppgick statens underskott till 72 miljarder och 2013 uppgick statens underskott till 131 miljarder). År 2016 beräknas det årliga underskottet  minska till 33 miljarder kronor. Sveriges grannländer Finland, Danmark och Norge är förmodligen avundsjuka över Sveriges starka ekonomi. Källa:www.riksgalden.se


    Även när det gäller brottslighet så snackar du i nattmössan. Bortsett från att bedrägeribrotten ökar så minskar de flesta andra brottstyper.

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-02-28 19:14:14 följande:

    En intressant krönika om Sveriges ekonomi av Anna Dahlberg, Expressen, "Därför bör du vara orolig över ekonomin".

    Citat:
    "Det är riktigt att vi har det väldigt mycket bättre ställt i dag än för 20 år sedan och att solen för närvarande lyser över svensk ekonomi. Men det är inte det som diskussionen gäller, utan om utvecklingen är hållbar på sikt.
    ---


    Vad är då slutsatsen av detta? Jo, att även om svensk ekonomi i grunden är stark kommer det att bli tufft att finansiera välfärden framöver. Kombinationen av en äldrepuckel och ett växande utanförskap gör att allt färre måste försörja allt fler. Ekvationen går inte ihop.
    ---
    Det är det långa perspektivet som är det verkliga provet. Att det går bra för närvarande kan alla konstatera, vilket heller inte är så konstigt med tanke på att den inhemska ekonomin blåses upp med minusränta och biståndspengar."
    ( www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/darfor-bor-du-vara-orolig-over-ekonomin/ )


    Anna Dahlberg verkar mest vara besvärad av att hennes domedagsprofetior inte slagit igenom ännu och hoppas därför nu på framtiden i stället...
  • KillBill
    SmalaSara skrev 2016-03-18 21:44:35 följande:
    Tror du det? Det är ju inte bara hon. KI ger henne stöd:

    Sydsvenskan: ?BNP-tillväxten per capita och sysselsättningsgraden väntas falla när hundratusentals asylsökande får uppehållstillstånd. Inbromsningen väntas om drygt ett år.

    Hittills har ökad offentlig konsumtion gjort asylinvandringen till en positiv faktor i nationalräkenskaperna?Asylinvandringen har även hjälpt till att trycka ned arbetslösheten. Fast trenden, som redan är känd, vänder när asylsökande börjar komma ut på arbetsmarknaden 2017?2018, enligt Hansson. Han räknar med att det behövs höjda skatter och avgifter och att både regeringens arbetslöshetsmål och överskottsmålet i offentliga finanser kan ryka i processen."

    Ja, det stod ju i GP och andra platser också. Du kanske har läst det redan?
    Självklart kommer BNP per capita påverkas när de flyktingar som beviljas asyl ska folkbokföras. Det blir förmodligen inte något tapp jämfört med idag. Bla eftersom det inte är tal om om hundratusentals asylsökande utan mer troligt ca 90 000 och eftersom sänkningen kommer föregås av stora ökningar av BNP/capita för 2015 och mest troligt även för 2016.

    Den här nyheten publicerades i går kväll. Den är ett kvitto på Sveriges goda ekonomi.

    www.di.se/artiklar/2016/3/19/sverige-far-basta-betyget-1/
  • KillBill
    SmalaSara skrev 2016-03-18 21:44:35 följande:
    Tror du det? Det är ju inte bara hon. KI ger henne stöd:

    Sydsvenskan: ?BNP-tillväxten per capita och sysselsättningsgraden väntas falla när hundratusentals asylsökande får uppehållstillstånd. Inbromsningen väntas om drygt ett år.

    Hittills har ökad offentlig konsumtion gjort asylinvandringen till en positiv faktor i nationalräkenskaperna?Asylinvandringen har även hjälpt till att trycka ned arbetslösheten. Fast trenden, som redan är känd, vänder när asylsökande börjar komma ut på arbetsmarknaden 2017?2018, enligt Hansson. Han räknar med att det behövs höjda skatter och avgifter och att både regeringens arbetslöshetsmål och överskottsmålet i offentliga finanser kan ryka i processen."

    Ja, det stod ju i GP och andra platser också. Du kanske har läst det redan?

    Riksbanken räknar med att BNP ökar med 3,6% i år, 2,9% 2017 och 2,5% år 2018 Slår prognosen in innebär det att BNP ökar med 548 miljarder fram till nästa val.
    www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3953120.ece

    SCB räknar i sin uppdaterade prognos (publicerades i början av november 2015) att Sveriges befolkning i  kommer öka med 168 000 i år, 211 000 nästa år och med 229 000 2018 denna prognos har emellertid inte beaktat att Sverige skulle införa de gränskontroller som infördes vid årsskiftet  och beaktar inte heller att Sverige införde mycket restriktiva regler för anhöriginvandringinvandring i slutet av november 2011. Därför är det mycket som talar för att Sveriges befolkning inte kommer öka så mycket som SCB har prognostiserat. 
    www.dn.se/nyheter/sverige/befolkningen-okar-kraftigt-i-sverige/
    www.regeringen.se/artiklar/2015/11/regeringen-foreslar-atgarder-for-att-skapa-andrum-for-svenskt-flyktingmottagande/

    Även om SCBs prognos avseende befolkningsökningen slår in så kommer BNP per capita att öka varje år under perioden 2014 till 2018 
    (förutsatt att Riksbankens prognos om BNP tillväxt är riktig). Totalt kommer BNP per capita ha ökat med ca 6% under mandatperioden . Detta ska jämföras med ökningen av BNP per capita under den förra regeringen som under perioden 2006-2014 (8 år) där ökningen uppgick till 2,7%.

    Så ja, jag tror att Anna Dahlberg är lite väl pessimistisk och att en av anledningarna till detta kan vara att hon känner behov av att försvara sina tidigare domedagsprofetior.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Blue Cross skrev 2016-03-24 21:00:07 följande:

    Någon rasist på Aftonbladet hävdar att asylinvandring inte alls är så lönsam som trådstartaren påstår:
    unvis.it/www.aftonbladet.se/kultur/article22491190.ab


    Valde du att inte länka Petter Larssons svar när du unvisade artikeln? Här nedan kan du läsa det.

    Visst kan fler flyktingar bli en vinstlott
    SVAR DIREKT
    De kan ingenting, lever på bidrag och äter oss ur huset. Att flyktingarna skulle kunna rädda tillväxt, offentliga finanser och pensioner är bara båg.
    Sådana uppfattningar om flyktingar som en samhällsförstörande kraft är inte ovanliga på den lite mer blågula kanten, men nu sprids de också från vänster av Ann Charlott Altstadt. Ja, hon gör till och med invandrarna ansvariga för en växande ojämlikhet - som i själva verket beror på hur de rikaste procenten ökat sina inkomster och på politiska beslut, främst jobbskatteavdraget.
    Svaret från oss som vill se en generös asylpolitik brukar vara att mänskliga rättigheter får kosta, ty de gör oss till civiliserade människor i stället för giriga monster.
    Det är i sig ett tillräckligt argument för att i morgon dag riva upp besluten om id-kontroller, tillfälliga uppehållstillstånd med mera. Med vilket mått ska vi annars mäta oss själva?
    Men dessbättre finns också faktiskt goda möjligheter att asylinvandringen kan bli lönsam för både samhälle och stat.

    Eftersom Altstadt redan tröttat er med en imponerande sifferparad, ska jag hålla igen. Grundproblemet med hennes inlägg är att hon utgår ifrån ett fruset ögonblick och verkar tro att detta ska vara för evigt. Arbetslös i dag är arbetslös i morgon, lågutbildad förblir lågutbildad. Politiken är i ett sådant perspektiv tämligen maktlös.

    Men när samma Långtidsutredning och samme Joakim Ruist, vars svartaste russin Altstadt plockar in i sin argumentation, räknar på scenarier 10-45 år framåt i tiden visar det sig att en stor invandring kan bli en vinstlott. Kontentan av utredningens resonemang är att med en generös invandringspolitik har vi chansen att slippa nedskärningar, höjd pensionsålder och skattechocker till följd av äldreboomen. Med en snål politik kommer detta elände som ett brandgult kuvert på posten.
    Om sysselsättningen för utomeuropeiska invandrare kan öka bara 10-12 procentenheter, så är de offentliga finanserna räddade för årtionden framåt. Drömmerier? Well, en sådan ökning kan "inte betraktas som orealistisk", skriver Långtidsutredningen. "Den föryngring av befolkningen som invandringen innebär är en stor och lovande potential."

    Hur denna potential ska förverkligas är en annan fråga. Det är här den politiska striden måste stå: mellan en vänster som vågar stimulera efterfrågan och utbilda för framtidens jobb, en höger som vill skapa nya låglönejobb, och en radikalhöger som gärna gnäller om kostnader, men inte har en aning om hur de ska betala pensioner och sjukvård när vi alla är gamla och grå.
    Petter Larsson

    www.aftonbladet.se/kultur/article22491190.ab
  • KillBill
    Blue Cross skrev 2016-03-25 00:29:28 följande:
    Jag läste den,det blev dock väldigt mycket "kan" och väldigt lite konkreta svar på hur det ska göras,framför allt med tanke på att Sverige misslyckats med det under perioder då asylinvandringen var betydligt lägre än idag och förra året.
    KillBill skrev 2016-03-24 22:15:35 följande:
    Svaret från oss som vill se en generös asylpolitik brukar vara att mänskliga rättigheter får kosta, ty de gör oss till civiliserade människor i stället för giriga monster.
    Utöver rena moralargument som kräver att svenskar gör uppoffring för främlingars skull som aldrig har eller kommer att göra samma sak för oss utan enbart 


    Anledningen till att jag postade inlägget var att alla skulle få möjlighet att läsa hela artikeln så som den egentligen såg ut i AB. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna