Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Och att avskaffa landstingen är naturligtvis ingenting någon har tänkt på? En enorm koloss av byråkrati befolkad av inkompetenta politiker.


    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    Kung Markatta skrev 2016-09-19 23:33:42 följande:

    www.sydsvenskan.se/2016-09-19/antalet-bilbrander-uppe-pa-rekordnivaer

    Under sommaren har bilbränderna avlöst varandra i Malmö och pressat både polis och räddningstjänst hårt. Samtidigt har myndigheterna noga understrukit att bilbränderna trots allt minskat sedan 2009 då kravaller rasade i Rosengård.

    Tills nu. Bara i helgen skadades 32 bilar i Malmö. Flertalet totalförstördes, andra klarade sig med inslagna rutor och annan skadegörelse.

    Statistik från räddningstjänsten visar att de gjort lika många utryckningar till bilbränder hittills i år som under hela rekordåret 2009.


    Debilvänstern kommer inte att bry sig förrän bränderna spritt sig till deras garage. Tills dess kommer det fortsätta med svammel som "jamen 5 miljoner bilar har inte brunnit. "
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    Ascendere skrev 2016-09-20 11:29:25 följande:
    Säkert många som röstar vänster som faktiskt blir drabbade av bilbränderna med tanke på att S och V brukar dominera i just förorterna. Min gissning är dock att dessa väljare trots allt inser att det inte är en fråga om partipolitik utan går djupare än så, dvs om inget annat görs kommer antalet bilbränder kommer inte att ändras oavsett vad man röstar på.
    Nog är det så, uttrycket debilvänster avser dock de proffs/amatörtyckare som naivt sitter, exempelvis på detta forum eller på diverse ledarsidor och skyller bränder m.m. på något slags utanförskap.

    För att återgå till bilbränderna så bör dessa rent statistiskt drabba en hel del av fordonen som ägs av s.k. bilmålvakter. Jag såg någon beräkning om att en tiondel av bilarna i Malmö registrerats på sådana. Förr eller senare så kommer någon brukare av dylika fordon att ledsna på att behöva skaffa nya bilar och göra processen kort med någon/några av pyromanerna.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes

    Hatar uttrycket "finansiera skattesänkningar".
    Som om alla pengar egentligen är statens och att sänka skatten är en utgiftspost.


    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    Dorian Ertymexx skrev 2016-09-22 16:42:58 följande:
    Ehm, det är det. Och det är det.
    Ehm, privat egendom är förstås stöld antar jag?

    Staten är en institution av stöld.

    Pengarna tillhör inte alls staten. Pengarna tillhör de individer som har intjänat dem genom fredlig och produktiv verksamhet. Stölden står istället att finna i det faktum att staten riktar sina vapen mot dessa individer och avkräver dem en summa pengar med våld eller hot om våld.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    Dorian Ertymexx skrev 2016-09-22 17:00:48 följande:
    Hahaha, ojojoj, nej det är det verkligen inte. Staten är ett samarbetsorgan och en organisation för att vi ska kunna leva i harmoni. Om du föredrar statslösa samhällen rekommenderar jag dig varmt att åka till valfri krigszon, du kommer säkert ÄLSKA att leva utan en "ond", "tvingande" stat. Som för övrigt är det som försvarar ditt privata ägande - utan det hade första bästa mobb kunnat ta allt du äger och har, och lynchat dig som tack för visat motstånd.

    Vad gäller hot om våld, tala för dig själv. Jag betalar skatt och bidrar till det allmänna för att jag vet att det är det bästa sättet att skapa välstånd och välmående för så många som möjligt. Upplyst egenintresse, som någon kallade det.

    Jag har alltid undrat varför ni statsfobiker inte bara flyr till närmaste grotta i skogen. Det är det enda sättet ni någonsin kommer komma ifrån stater, skatter och "stöld".
    KillBill skrev 2016-09-22 17:10:43 följande:
    Den synen på staten och samhällets gemensamma resurser brukar människor ha som vill skrota alla välfärdsystem, släppa vapen fria, legalisera narkotika och prostitution samt släppa invandringen helt fri.

    Tack och lov så är det relativt få människor som delar denna syn på samhället.
    Och in er värld vill ni att alla ska vara pedofiler? Kan ni inte lägga ner tramset. Går ju inte att föra en diskussion när ni klistrar på en åsikter som du sen angriper.
    Det står varje person fritt att i ett liberalt samhälle ge bort egendom eller ordna skyddsnät tillsammans med andra. Tvång och våld mot fredliga människor kan inte vara en princip för ett gott samhälle.
    För övrigt anser jag att Rikspolischef Dan Eliasson omgående bör entledigas.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-09-22 20:27:33 följande:
    Vi kan väl vara överens att en minskad intäkt behöver hanteras och att det inte är särskilt smart att som alliansen hantera minskade intäkter med att låna pengar och sälja ut tillgångar.
    Alliansen borde givetvis dragit ner på utgifterna också, samt haft bättre koll på de tillgångar som sålts ut. Eventuella utförsäljningar och privatisering av offentliga tillgångar inte ska ske till underpris eller annars oskäligt gynna ett fåtal på medborgarnas bekostnad.
    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-09-22 20:49:15 följande:
    Där är vi helt överens.
    Där ser man
    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
  • Rataxes
    KillBill skrev 2016-09-22 21:22:59 följande:
    De jag menar är att man inte kan finansiera skattesänkningar med lånade pengar eller genom att man säljer ut tillgångar, det är inte en hållbar politik. Sedan anser jag inte att det skulle ha varit ansvarsfullt av alliansen att spara på exempelvis sjukvård, skola, försvar eller polisen och jag landar därför i att det var fel att sänka skatten. När det gäller slutsats antar jag att vi inte är överens
    Nä, det där med lånade pengar var inte listigt. Inga skattesänkningar ska göras utan motsvarande, eller större, nedskärningar på utgiftssidan.
    Säljer man tillgångar ska det göras så man får störst utdelning. Försvar och polis har både allians och rödgröna sparat sönder. Det vi inte är överens om är väl huruvida staten eller medborgarna själva är bäst skickade att ta hand om sin egen välfärd?
    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
  • Rataxes
    Ascendere skrev 2016-09-30 11:09:58 följande:

      
    Det här blev så snurrigt så jag vet inte hur jag ska bemöta det riktigt. Jag förstår inte  vad SD eller "invandringskritiska" har med saken att göra. Eller är man automatiskt "invandringskritisk" om man är kritisk mot organiserad kriminalitet i din värld? 

    Men i alla fall, jag skriver att det är ett jätteproblem att gangsteruppgörelser numera sker öppet och med tunga vapen och att även oskyldiga dödas och att regeringen inte tar tag i problemet, och du anser att jag därmed "väljer att fokusera på invandrares kriminalitet".   ?? 
    Jag skulle nog säga att jag fokuserar på att den grova kriminaliteten växer enormt och att polisen tappar mark. Om du läser mina inlägg igen kan du se att jag nämner inte överhuvudtaget invandrare eller invandringspolitik. 

    Kriminellt belastade politiker ska självklart bort, men sist jag kollade så var det faktiskt inte politiker som skjuter skarpt och kastar handgranater på våra gator och torg, eller hur?
    Jag fattar faktiskt inte ens vad det är du argumenterar för eller vad dina argument är. Vadå "jämn match"? Så vi kan acceptera mer kriminalitet bland invandrare ju fler kriminella SD-politiker vi hittar och tvärtom? 
    Det resonemanget låter ju helsnurrigt måste jag säga. 


    Det gick nog lite för fort där för Bill. Hen insåg nog inte att hen just pekade ut invandrare som skyldiga till gangsteruppgörelserna...


    Om de enda verktyg man har är en hammare och en skära ser alla problem ut som en kapitalist
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna