Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    shame skrev 2017-03-06 20:37:50 följande:
    Vi har inga Flyktingläger i Sverige. Vi har "Förläggningar för asylsökande" aka Flyktingförläggningar; där familjer får egna små lägenheter, gratis mat, gratis busskort, gratis sjuk- och tandvård samt 700kr per dag för privata inköp. 

    Inte riktigt Warzawa 1939.
    I och för sig. Om vi skulle ta bort ID-kontrollerna och göra migrationspolitiken lika generös som hösten 2015 hade vi varit tvungna att sätta upp flyktingläger. Vi var ju faktiskt tvungna att sätta upp tält mot slutet av den migrantvågen.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-03-08 09:03:14 följande:

    Sverige är bästa landet för kvinnor!

    mobil.dn.se/nyheter/varlden/ny-rankning-sverige-basta-landet-for-kvinnor/&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


    Ja, tack och lov är vi fortfarande det! Jag hoppas bara att mängden inflyttade med helt annan syn på män och kvinnor kommer att påverka detta negativt. Jag hoppas också att jämställdheten kan sippra ut i förorterna också.
  • K Kalle
    K Kalle skrev 2017-03-08 13:43:05 följande:
    Ja, tack och lov är vi fortfarande det! Jag hoppas bara att mängden inflyttade med helt annan syn på män och kvinnor kommer att påverka detta negativt. Jag hoppas också att jämställdheten kan sippra ut i förorterna också.
    Ja, tack och lov är vi fortfarande det! Jag hoppas bara att mängden inflyttade med helt annan syn på män och kvinnor INTE kommer att påverka detta negativt. Jag hoppas också att jämställdheten kan sippra ut i förorterna också.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-03-08 18:43:39 följande:
    En av anledningarna är att politiker ett försiktigt släkte och att man för allt i världen vill undvika att höja skatten.

    Se bara på SD i Sollefteå, de skickade ut ett pressmeddelande om att det var bättre att lägga ner Sollefteå sjukhus (inkl BB) än att höja skatten lite grann..
    Jag röstar inte på SD så jag blir inte imponerad av vad de gör eller inte gör...

    Politikerna vore kloka om de höjde skatten om det enda sättet att håva in frukterna av att Sverige "går som tåget". Ett folk som har det de behöver - dvs får vård och handikappassistans när de behöver, får hjälp av polisen när de utsätts för brott, äldrevård när de behöver och bostad när de behöver - är ett nöjt folk. Nu fattas mycket på denna lista och därför är det många som inte märker att det "går bra för Sverige" och alltså är missnöjda.

    Själv har jag jobb och bostad, men behöver handikapphjälpmedel och vård och det är betydligt svårare numera. Jag har heller inte fått någon hjälp när jag utsatts för brott och barnen hittar inga lägenheter.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2017-03-08 20:57:11 följande:

    En annorlunda käftsmäll till alla de undergångsprofeter som utgår från att alla människor i Rinkeby är kriminella stenkastare och bilbrännare. 

    Elever i Rinkeby är bättre på att stava och lyssna på tillsägelser än elever i Hammarby sjöstad. De är också mer drivna. Det skriver läraren Karin Nygårds i en krönika som väckt uppmärksamhet bland föräldrar. Nu vill hon uppmana alla innerstadsföräldrar att sluta oroa sig.

    www.dn.se/sthlm/lararen-foraldrar-i-innerstan-borde-ta-det-lite-lugnare/


    Rosengårdsskolan kanske skulle kunna få lite tips av dem med tanke på att få därifrån blir behöriga till gymnasiet.
  • K Kalle
    Kung Markatta skrev 2017-04-11 15:05:38 följande:

    S anser nu att landet är så illa skött att det behövs 10 000 nya poliser för att skapa ordning och reda:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/10-000-nya-poliser-ny-utbildning-i-vast

    Magdalena von Anka, som enligt uppgift badar i pengar i sin pengabinge, tycker dock inte att de, till skillnad från vissa andra yrkesgrupper,  förtjänar högre lön:

    Moderaterna och Liberalerna vill göra polisyrket mer attraktivt genom höjda polislöner med flera tusenlappar i månaden. Men det säger finansminister Magdalena Andersson blankt nej till.

    - I Sverige är det inte politiker som sätter löner utan det sker ju mellan parterna och det är ju en central del av den svenska modellen. Det blir väldigt stelbent om vi ska sätta löner i Sveriges riksdag.

    Men ni höjde ju lärarnas löner?

    - Det var ett undantag och det var vi tydliga med redan då.


    Fattar inte. Vi har ju så vansinnigt mycket pengar i det här landet, som ju "går som tåget". Pengar till polisen borde vara en baggis!
  • K Kalle

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/polisen-s%C3%A5-byggde-den-stora-sl%C3%A4kten-sin-makt-i-f%C3%B6rorterna-1.4252576

    Klaner utgör numera parallellsamhällen. Alla är givetvis inte kriminella, men hederskultur och förtryck av homosexuella och individens frihet kommer från denna typ av kultur.

  • K Kalle

    Ute i kommunerna går det skitbra:

    www.dn.se/ekonomi/skl-varnar-for-underskott-pa-40-miljarder/

    SKL varnar för underskott på 40 miljarder:


    "Bakgrunden till detta är en kraftig befolkningsökning i form av nettomigration liksom födelseöverskott. Detta i sin tur leder till brist på arbetskraft bland lärare, socialsekreterare och sjuksköterskor vilket gör att kommunerna tvingas ta in hyrpersonal. Bland förslag på åtgärder lanseras nu skattehöjningar, höjda generella statsbidrag liksom avgiftshöjningar."

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna