Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Anton Chigurh skrev 2016-04-04 07:28:36 följande:
    Inte !!!


    https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/statsskulden/Sveriges-statsskuld-oversikt/Historik-i-diagram/

    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Läs här i stället!!!

    www.riksgalden.se/sv/For-investerare/Aktuellt/Nyheter-och-pressmeddelanden/Pressmeddelande/2016/Ovantat-stora-skatteinbetalningar-ger-budget-i-balans-2016/
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2016-04-04 07:44:42 följande:
    Dubbla budskap, mao. lite märkligt.

    Nu beror det förvisso inte på ekonomin rent allmänt att inte statsskulden ökar i år utan högst tillfälliga omständigheter gör att nettoupplåningen hålls nere.

    "Skatteinkomsterna för 2016 är uppreviderade med sammanlagt 29 miljarder kronor. En del av revideringen avser ökade inkomster från löneskatter, löpande bolagsskatt och även kapitalvinster från hushållen. Men den övervägande delen bedöms bland annat vara större engångsinbetalningar av bolagsskatt avseende tidigare år och tidigareläggningar av skatteinbetalningar samt rena placeringar av likviditet på skattekontot"

    MHV //Anton
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Det diagram som du hänvisar till är från slutet av förra året. Det pressmeddelande som jag hänvisar till kom i februari. Snart släpps uppgifter om hur det gick i mars. Det ska bli intressant att följa.
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2016-04-04 07:44:42 följande:
    Dubbla budskap, mao. lite märkligt.

    Nu beror det förvisso inte på ekonomin rent allmänt att inte statsskulden ökar i år utan högst tillfälliga omständigheter gör att nettoupplåningen hålls nere.

    "Skatteinkomsterna för 2016 är uppreviderade med sammanlagt 29 miljarder kronor. En del av revideringen avser ökade inkomster från löneskatter, löpande bolagsskatt och även kapitalvinster från hushållen. Men den övervägande delen bedöms bland annat vara större engångsinbetalningar av bolagsskatt avseende tidigare år och tidigareläggningar av skatteinbetalningar samt rena placeringar av likviditet på skattekontot"

    MHV //Anton
    Most people are only alive because it is illegal to shoot them.
    Kombinationen av att Sveriges statsbudget är i balans (vi slipper låna) i kombination med att BNP ökar relativt mycket under året gör att den svenska statsskulden i relation till BNP minskat vilket är mycket positivt för landet.
  • KillBill
    Ascendere skrev 2016-04-04 14:06:39 följande:
    Att den inhemska efterfrågan till stor del rör efterfrågan på platser på asylboendes, och att många privata företag som visar tillväxt är i asylbranschen och hyr ut boendeplatser, tolkar, juridiska ombud etc etc till Migrationsverket, tex Jokarjo mfl. 
    Så det ser på papperet ut som tillväxt fast det egentligen är skattepengar det handlar om. 

    En annan stor del är bankerna som redovisar bättre siffror ju mer vi behöver låna till våra bostäder, dvs höga bostadspriser => högre tillväxt, men enbart på papperet.
    Den främsta anledningen till att BNP ökade så kraftigt 2015 var att den Svenska exporten utvecklades så positivt.
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-04-04 22:16:00 följande:
    SVT Aktuellt 2016-04-04 finansministern intervjuas och flaggar för lån, skattehöjningar och besparingar. Vilket gör att den balanserade budgeten framstår som obalanserad. Och det kommer som sagt att lånas.
    Du blandar ihop korten. Konjunkturinstitutet och riksgälden har prognostiserat att Sveriges stadsfinanser kommer visa ett överskott 2016. Den prognosen bygger på regeringens budget för 2016 (som presenterades i höstas).

    Igår presenterade regeringen förslag från sin vårbudget där man vill göra satsningar på välfärd och på jobb. Dessa satsningar kan komma att finansieras via lån. Sveriges statsskuld är emellertid jämfört med de flesta länder mycket låg och det är därför ganska oproblematiskt att Sverige ökar statsskulden.

    Det är också så att den rödgröna regeringen har lånat mindre pengar än den förra regeringen. År 2013 lånade Sverige 130 miljarder, år 2014 lånade Sverige 72 miljarder, år 2015 lånade Sverige 32 miljarder och just nu (om man bortser från satsningar/effekter från regeringens vårbudget) så visar statsfinanserna ett överskott.

    Jag vill också påpeka att besparingar och skattehöjningar är vanliga verktyg att använda för att balansera en statsbudget.
  • KillBill
    Ascendere skrev 2016-04-05 12:08:43 följande:
    Helt korrekt. Det finns dock inget som tyder på att det kommer att byggas billiga hyresrätter så länge man tjänar mer pengar på att bygga dyra bostadsrätter. 

    Det behöver i och för sig inte vara orättvist att man betalar mer om man hyr sin bostad i och med att då är det ju inte man själv som tar risken, vilket det är om man äger sin bostad. Dels risken för en värdeminskning, men även avsättningen av medel till skador och slitage ("reparationsfond") slipper man om ju om man hyr sin bostad. 

    Att man kommer att kunna sälja med vinst vet man ju aldrig säkert, utan däri ligger risken man tar med att äga sin bostad, till exempel om oförutsedda händelser  gör att man tvingas sälja i ett ofördelaktigt marknadsläge. 

    Läser ofta Cervenkas kolumn i SvD, och han har flera gånger påpekat att det i första hand inte är tillgången på bostäder som styr priserna, utan tillgången på billiga krediter, dvs låg ränta och lätt att få lån. Detta har blåst upp priserna till vad som bäst beskrivs som en bubbla. 
    Här finns lite grafer över hur bostadspriser och lån ökat mycket mer än reallönerna: 
    flutetankar.blogspot.se/2016/04/bostadsrattspriserna-annu-mer-maniska.html

    Och därmed får jag tacka för mig i den har förvissa mycket intressanta diskussionen. 
    När man analyserar den kraftiga prisuppgången på fastigheter och bostäder så ser man att den kraftigaste prisuppgången sammanföll med att den förra regeringen slopade fastighets-och förmögenhetsskatten. Det var som att hälla bensin på brasan...
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-04-05 20:22:36 följande:
    Du skrev att vi slipper låna. Finansministern hade en annan uppfattning.
    KillBill skrev 2016-04-05 07:46:50 följande:Sveriges statsskuld är emellertid jämfört med de flesta länder mycket låg och det är därför ganska oproblematiskt att Sverige ökar statsskulden.
    Att många andra länder har större statsskulder är ett skräpargument. Det intressanta är Sveriges ekonom och vilka utrymmen som Sverige har för att låna utan att riskera några negativa efterverkningar. Inte hur andra länders skulder ser ut.Pajkastning om vilka som lånar mest är också skräpargument. Särskilt om man samtidigt påstår att lån inte är några problem eftersom andra har större lån. Det går dessutom inte bortse från utgifter och finansieringar av dessa utgifter bara för att det ser bättre ut.

    Om vi skall bortse från försöken att skaka fram pengar till en viss satsning (t.ex. välfärd) så kan vi lika gärna styrka andra kostnader (som t.ex. biståndet) för att kunna visa ännu bättre siffror.
    Jag refererade till ett pressmeddelande från Riksgälden som publicerades i februari. Du kan inte förvänta dig att jag ska känna till satsningar i vårbudgeten innan Regeringen offentliggör detta.

    Sverige är ett av de länder i Europa som har lägst stadsskuld. Sverige är ett land med god ekonomi och ett land med stark ekonomisk tillväxt. Vad menar du är problemet med att Sverige lånar pengar?

    Det är väl högst relevant att se på Sveriges upplåning i ett historiskt perspektiv? Gör man det ser man att Sverige ökade statsskulden mer år 2013 och 2014 än 2015 och med största sannolikhet även år 2016.
  • KillBill
    KillBill skrev 2016-04-06 14:09:08 följande:

    Det ljusnar rejält för finansminister Magdalena Andersson och statsfinsanserna. ESV:s nya prognos pekar mot en 44 miljarder kronor starkare budget i år, jämfört med bedömningen från i december.

    www.di.se/artiklar/2016/4/6/vilket-lyft-andersson/&utm_source=email&utm_campaign=share_from_di


    Mer från samma artikel:

    Statskassan vänder till överskott på 19 miljarder kronor i år, samt nära nollresultat nästa år och ytterligare överskott 2018, enligt ESV:s nya prognos. Decmeberprognosern pekade mot ytterligare tre år av budgetunderskott.

    ?Förbättringen förklaras både av en starkare tillväxt, som medför högre skatteintäkter, och av att antalet asylsökande nu beräknas bli lägre?, skriver ESV i sin rapport.
  • KillBill

    Nu har polisen/BRÅ släppt statistik över antal anmälda brott i kvartal 1 2016. Det är intressant att notera att många brott minskar (exempelvis sexualbrott). I tabellen nedan har jag ställt upp antal anmälda brott per 100 000 innevånare för åren 2013-2016. I kolumnen längst till vänster har jag räknat fram hur brottsligheten har förändrats sedan 2013. Under perioden 2013 till 2016 har Sverige tagit emot ungefär 500 000 invandrare.



    Källa: statistik.bra.se/solwebb/action/index


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna