• Äldre 15 May 10:04
    365606 visningar
    6259 svar
    6259
    365606

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2017-05-12 21:31:11 följande:

    Få se nu..


    Överskott i januari på 8,7 miljarder plus överskott i februari på 42,9 miljarder minus underskott i mars på 9,1 miljarder plus överskott på 4,3 miljarder i april. Ok, då har vi ett överskott på nästan 47 miljarder på fyra månader.


    Du måste medge att Sveriges ekonomi är urstark just nu..


    Visst. Det säger ju jättemycket om hur det kommer att bli nästa år. Arbetslösheten har redan börjat stiga och det beror till största del på att nyanlända börjar komma in i systemet.
  • Äldre 15 May 11:27
    KillBill skrev 2017-05-15 11:11:09 följande:

    Det stämmer inte att arbetslösheten stiger. Prognosen för i år är att arbetslösheten blir lägre än i fjol.  Enligt ekonomistyrningsverket beräknas arbetslösheten sjunka ytterligare under 2018 och 2019 för att sedan vända uppåt och år 2021 hamna på samma nivå på  som i år. 


    www.esv.se/press/nyheter-och-pressmeddelanden/2017/starkare-offentliga-finanser-an-vantat/
    De ljög på Rapport igår alltså. I vilket fall består de arbetslösa av en väldigt stor del utrikesfödda och de blir ännu fler när alla de som kom hösten 2015 snart är inne i ststemet. tyvärr vill bara 3% av de som inte ens har 9-årig skolgång studera så de blir väl permanent arbetslösa.
  • Äldre 16 May 09:55
    Flash Gordon skrev 2017-05-16 07:23:04 följande:
    KillBill skrev 2017-05-15 20:55:44 följande:

    Tycker du inte att det är bättre om vi håller oss till vedertagna begrepp? Jag tror faktiskt att du förstår skillnaden på antalet inskriva på  arbetsförmedlingen och arbetslösheten och då vet du också att det är antalet inskrivna på arbetsförmedlingen som har ökat.

     


     


    Arbetslösheter räknat i faktiskt antal människor har ökat med 4000 personer sedan ett år tillbaka. Arbetslösheten i procent står still (7,5%).

    Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik.

    Det allvarliga i detta är att det bara är början. Nu kommer alla invandrare vi tagit in de senaste åren att börja komma in i rullorna hos arbetsförmedlingen och vi kommer att få ett nytt (högre) normalläge på arbetslösheten.

    Dessutom snart nog klinist rensad från etnska svenskar mitt i livet, som Reinfeldt sa. 

    Idag utgör "utlandsfödda" 60% av alla arbetslösa och den andelen kommer att öka.

    I praktiken de enda svenskar som är kvar hos Arbetsförmedlingen i någon större grad är de med en sjukdomsproblematik.

    Klarar man inte av att erkänna detta kan man givetvis inte göra någonting åt det heller.

    Särskilt allvarligt blir om om det är statministern som har de problemen.
    Dessutom. Vi har fortfarande högkonjungtur. Arbetslösheten borde vara lägre. Arbetsgivare skriker efter arbetskraft men det finns ingen tillräckligt kvalificerad. Ett minimikrav är att kunna läsa och skriva och gärna på svenska (engelska kan vara ett alternativ).
  • Äldre 16 May 13:50
    +2
    FDFMGA skrev 2017-05-16 11:52:48 följande:

    I DAG HAR JAG ONT I LILLTÅN!

    ALLT ÄR REGERINGENS FEL. JAG BLEV SÅ KRÄNKT ÖVER ATT PK-MEDIA SKRIVER ATT DET GÅR BRA FÖR SVERIGE ATT JAG RÅKADE SPARKA TILL MIN POTTA FÖR HÅRT!!

    MITT HOPP STÅR TILL ETT REGERINGSSAMARBETE MELLAN M OCH SD MED STÖD AV KD.

    ENDAST DE KAN STOPPA DE DJÄVULSKA ISLAMISERINGSPLANER S, M OCH V ÄR EN DEL AV OCH SOM C OCH L ANFRÄTTS AV.

    (Min personliga tolkning av en skrikhögeraktivist som gått upp i falsett, FDFMGA)


    Du vet att alla som är oroade för Sveriges framtid INTE tillhör högern va? Själv är jag socialdemokrat.
  • Äldre 17 May 09:52
    Flash Gordon skrev 2017-05-17 09:14:14 följande:

    Socialdemokraten Johan Westerhom på Ledarsidorna skriver om ett havererande pensionssystem och en havererande arbetsmarknad:

    https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/

    "Resultatet visar att andelen personer som migrerar till Sverige efter fyllda 40 har ökat under de senaste decennierna, och att stora andelar av dessa aldrig kommit in på arbetsmarknaden överhuvudtaget. Det innebär att dessa personer, i jämförelse med inrikesfödda i motsvarande ålder, har en låg konsumtion under resten av sina liv och att deras pension blir lägre.

    Detta har Ledarsidorna.se varnat för tidigare - att de långa etableringstiderna utmanar pensionssystemet. Blir livsinkomsterna för låga går systemet med garantipensioner in. Samt att denna grupp har så svaga inkomster att de inte driver vare sig inhemsk konsumtion och därmed finansierar produktion i den omfattning som politikerna utlovat

    Tidigare, så sent som 2015, hävdade de flesta debattörer att invandringen skulle rädda välfärden och om den succé som alla högutbildade migranter gjorde i välfärden. Otaliga var rapporterna om enstaka läkare som fyllde enstaka vakanser. Idag är klimatet och rapporteringen en helt annan. Idag har även SVT börjat ställa frågor. Inte kring hur migrationen skall rädda välfärden utan tvärtom, hur vi skall rädda välfärden från en dysfunktionell integration och etablering."

    https://ledarsidorna.se/2017/05/svensk-arbetsmarknad-vi-narmar-oss-ett-trasproletariat/

    "Vi närmar oss ett trasproletariat. Eller i bästa fall, ett samhälle med en stor del av arbetskraften som arbetar för den välmående över- och övre medelklassen till låga löner genom att förse dem med dagliga, enkla, tjänster. Ett samhälle som det såg ut 1920. Eller, i bästa fall, 1950. Och det är den ljusare bilden av vår framtid. Det finns en annan i väsentligt mörkare nyanser, men frågan är om tiden ännu är mogen att gestalta den."


    För att rädda välfärden kan vi vara tvungna att införa ett kvalificeringssystem, vilket definitivt ett splittrat samhälle med ett trasproletariat utan välfärd och med låga inkomster. Så vill jag inte ha det, men våra politiker har dessvärre bäddat för det.

    Dessutom: många av de som faktiskt arbetar skickar en stor del av lönen hem till släkten. det kommer alltså inte samhället till del via konsumtion.
  • Äldre 7 Jun 15:09

    Våldtäktsoffer blir av med den vård de fått på en specialistklinik i Stockholm.


    I över tio år har svårt traumatiserade kvinnor kunnat få hjälp på Kris- och traumacentrum i Stockholm ? men nu är det slut med det. 


    ? Det här drabbar en väldigt utsatt grupp som inte borde behöva drabbas ytterligare, säger Fredrik Garpe, verksamhetschef på Kris- och Traumacentrum.


    Kliniken ska nu endast ägna sig åt patienter med krigs- och tortyrtrauman.


    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kvinnor-blir-av-med-traumavard
  • Äldre 7 Jun 19:12

    Ja, den svenska sjukvården ska vi vara rädda om och inte förstöra!!!

  • Äldre 3 Jul 08:22
    +1
    RMC skrev 2017-06-20 10:37:16 följande:
    Sanslöst att nån tror att det enda måttet på hur man trivs med utvecklingen i ett samhälle är hur mycket pengar vissa har....

    Förr var vänstern en garant för samhällets stabilitet, numera verkar de vara i säng med kapitalisterna av den sämsta skolan... urk.  Vänsterns förfall är totalt.

    Vad f-n hjälper det min familj om vi kan köpa 18 telefoner och 2 nya bilar om vi inte kan släppa ut vår dotter ensam med tanke på den klientel som numera befolkar stora delar av landet.
    Mmmm...ja...och att svenskar i genomsnitt har blivit rikare hjälper ju inte när klyftorna samtidigt växer.

    De säger att "Sverige" inte har varit rikare, men det är väldigt många i landet som inte märkt av det ett endaste dugg. Om det beror på att socialdemokraterna är mer ett högerparti än ett vänsterparti numera vet jag inte.
  • Äldre 14 Aug 10:37
    nattuw skrev 2017-07-17 12:47:54 följande:

    Från SVT nyheter ( www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/storkepatient-slussades-runt-i-timmar):
    "Strokepatient slussades vidare av tre sjukhus

    Sex minuter efter larmet var ambulanspersonalen på plats. Men först efter tre och en halv timme fick patienten vård."

    För den som inte känner till stroke så är det viktigt att få vård så tidigt som möjligt. Ju tidigare vården kan påbörjas desto bättre klarar sig patienten. Sätts vården in inom en timme så har patienten goda möjligheter att bli i det närmaste återställd. Tar det längre tid brukar skada bli permanent.

    Här var det en patient som nekades vård på tre stycken sjukhus eftersom de inte hade plats. Till slut kom patienten tillbaka till det första sjukhuset och fick då vård.

    Men vad spelar det för roll att våra skyddsnät håller på att vittra sönder. Det viktiga är att man inte talar om problemen eller, om det inte går undvika att prata om dem, skyller det på någon annan. Huvudsaken är att man kan visa upp en fin fasad som inte får ifrågasättas.


    Väldigt konstigt. Sverige går ju som tåget och ekonomin har aldrig varit starkare. Då borde man ju kunna satsa på sjukvården...
  • Äldre 16 Aug 12:33

    På grund av den höga invandringen saknas nu rekordmånga lärare inför höstterminen (ja, på Rapport nämnde de att en av orsakerna är just hög invandring).

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna