Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    K Kalle skrev 2016-05-03 10:20:23 följande:
    Ja, och vi kan låta bli att estimera hur många skolor som behövs i framtiden genom att kolla hur många som föds också. Jättesmart. Och sedan när barnen blir 6 år är alla tagna på sängen för de missade att det var en stor babyboom 6 år tidigare och skolplatserna räcker inte. Jo det är smart. Verkligen.
    Vad är det där för konstigt inlägg, fattar inte vad du menar?
    Det har i vart fall inget med gissningar att göra, utan är i allra högsta grad handfast verklighet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-05-03 16:11:07 följande:
    Nu vill jag inte gå i polemik och försvara privatiseringar, för jag är långtifrån övertygad själv, däremot gärna höra på vad du baserar antagandet att kostnaderna skulle vara konstanta? Det är väl inte helt orimligt att tänka sig att ibland kan exakt samma sak/tjänst kosta olika mycket beroende på vem som säljer/utför den? 
    Den eviga frågan.

    Jovisst kan det skilja i kostnad för en viss produkt/tjänst, problemet är att det finns en hel massa sätt att räkna på.
    Bara ett exempel, när vi själva/staten utför tjänster, så har vi tidigare inte varit så knussliga personal, kostnaderna för lite fler anställda bilt inte speciellt högre om vi betalara lön eller ersätter dom som arbetslösa.

    Det privata däremot, dom vill alltid effektivisera och rationalisera, vilket givetvis betyder ett lägre antal anställda.
    Och vem får då betala dessa som saknar arbeta? Jo vi/staten, så dt som det privat gör till en lägre kostnad, ja den försvinner till stor del på de utgifter vi istället drabbas av.

    Så frågan är många ggr, är det verkligen lönsamt att låta det privata göra det vi själva kan göra?
    Dessutom så rimmar det dåligt med Alliansens arbetslinje, så det blir lite konstigt när dom vill att alla ska arbeta, men samtidigt vill minska på antalet av våra egna anställda.

    Det går att skriva hur mycket som helst om det här, men en sak är säker, det går då fan aldrig att räkna kostnader genom att bara se på besparingar/minskade utgifter.., det brukar alltid finnas negativa effekter som är svåra att bedöma eller ens räkna på.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    K Kalle skrev 2016-05-04 14:01:05 följande:
    Estimera = gissa.
    Ja jag vet, men ingen behöver väl normalt gissa på behovet av antal för/grundskoleplatser.
    Det är enbart när det som nu har tillkommit ett stort antal barn genom flyktingkridsen, som ingen hade kunnat förutse, som det går snett.

    Och det är det jag menar med att gissa är lönlöst, det kan barka iväg åt nåt helt annat håll, så därför slka man agera utifrån det man vet, resten får lösas när det väl dyker upp.

    Om vi verkligen vill förbättra nåt, så är det att korta beslutsvägarna, för dom är i stort sett domsamma som för årtionden tillbaka.
    Men svängningarna i ekonomin är långt snabbare idag, så där har vi inte hängt med, och det gör det givetvis besvärligt att agera så snabbt som vi skulle behöva göra idag.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Green Cross skrev 2016-05-03 17:28:02 följande:
    Men allas kostnader är inte lika dina;
    En barnlös person har t.ex inget behov av barnbidrag men tvingas ändå betala andras barnbidrag genom skattesedeln.
    Att pengarna inte försvinner innebär inte att alla gynnas av omfördelning.

    Och var kommer pengarna till den gemensamma ekonomin ifrån?
    Och för de mer välbärgade som ändå kunnat finansiera det ur egen ficka så blir det ett plus,detta då de endast behöver betala för sig själva och inte extra till det gemensamma för att de ska omfördelas.




    Jag behöver inte svara, det är tydligt att du inte vill att välfärd ska bekostas gemsamt, ändå är jag rätt säker på att du inte älskar bro/vägavgifter/tullar, och du gärna slipper betala sjukförsäkringspremier på 50-80.000 sek/år, vilket är vad det kostar om du vill ha det som system som fanns i USA (lite olika i olika stater) Eller att vissa barn inte ens går att sjukförsäkra, p.g.a DNA inte ser bra ut, tyder på ärftlig sjukdom, eller bekosta skolgång och  utbildning så att nån kan torka dig i röven på din ålders höst.
    Eller bekosta en födsel med 20-60.000 per gång., o.s.v o.s.v.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Green Cross skrev 2016-05-04 19:55:36 följande:
    De kanske borde lyssna på dig istället,Svenskarna skulle verkligen förtjäna en makthavare som dig.

    Det behövs inte, dom gör alla, oavsett parti, ungefär som jag, problemet är det till skillnad mot vanliga företag aldrig händer nåt tillräckligt snabbt inom politiken

    Du ser hela tiden på kostnader i Sverige, aldrig vister eller vad ett bra flyktingmottagande kommer att leda till längre fram, men du saknar väl förmåga att tänka företagsmässigt, antar jag.

    Vad tror du t.ex händer om  några år, när dessa konfliktländer ska byggas upp, tror du läner som Ungern och Polen har den minsta chans att få kontrakt i de f.d konfliktländerna? Nä just det, dom kommer inte ens att få sälja skosnören på nån bakgata.
    Men länder som varit behjälpliga kommer att bli tillfrågade först om att delta i uppbyggandet, och där handlar det om 1000-tals miljarder som vi får vara med att dela på, var så säker.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 14:01:56 följande:
    På tal om att gissa då?

    Nä, Sverige kommer inte att vara där och bygga upp Syrien, Afghanistan och Somalia.

    Det kommer istället länder som Kina, Ryssland, Frankrike och en och annan gulfstat att få göra. Länder som antingen satsar hårt på att profilera sig i u-länder eller som har historiska band dit.

    Det var överhuvudtaget länge sedan Sverige var en stor-spelare på den typen av marknad. Vi talar 70-talet. Kanske tidigt 80-tal.

    .
    Att motivera invandringen med att Sverige ska tjäna pengar på att bygga upp deras länder sedan - den var dock ny och kreativ.
    Nu gissar du hejvilt igen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-05-31 17:16:22 följande:

    Heja SverigeSolig
    Ja nu behöver vi hjälpas åt, och det av det mer ovanliga slaget.
    Nu är det inte längre bristen på jobb som är det helt primära, utan massor med arbetskraft vi måste försöka skaffa fram!
    När hörde vi det senast?
    Måste ha varit under de gyllene åren på 70-talet, innan borgarna började avveckla vår välfärd och den svenska modellen.

    Måtte inte Alliansen få makten efter nästa val, för då börjar dom väl toksänka skatter, och montera ner vår välfärd igen, och lämna över åt det privata att lösa alla våra problem, vilket vi vet att dom inte är intresserade av. (Inte om inte vi/staten står för kostnaderna och tar allt ansvar) 
    Så det blir garanterat den vanliga, idélösa, föråldrade politik, där Alliansen vid en ev regeringsbildning anser att andra än dom själva, ska lösa problemen åt oss i Sverige.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 13:51:01 följande:
    Man kan väl också titta lite närmare på vad som döljer sig bakom "urstark ekonomi":

    "Under 2016 pumpas Sveriges tillväxt upp av den största expansionen för offentlig konsumtion på 20 år, driven av flyktingrelaterade utgifter, liksom fortsatt spendersamma hushåll."

    Hurra!!
    Ja, och det är verkligen på tiden, det är till det vi betalar skatt, att se att pengarna används för att bygga välfärd och inte hamna i skatteparadis, eller annan form av skatteflykt.
    Vi/staten ska återinvestera våra skatter, och att det just nu går till flykingrelaterade "saker" är såklart en självklarhet.

    Men jag vill se ännu mer av investeringar som vi/staten gör själva, det finns stora hål som Alliansen under sina år vid makten lyckats gräva upp, som vi själva nu måste fylla igen.., och det kan bara göras med skattepengar, eftersom det inte finns några privata som ser några vinster att göra på det i egen regi.

    Och vi har råd, och skulle kunna göra mycket mer om inte så mycket skattflykt fanns.
    Men nu ser vi äntligen ett tydligt  trendbrott, företag vill börja betala skatt i Sverige, för det har blivit en allt större belastning att pekas ut som skatteplanerare och smitare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-17 10:47:59 följande:
    Finns familjer som gör just så. Så sarkasmen slår snett.
    Är det nåt vi svenskar har varit kända för, så är det vår solidaritet med de som har det sämre än oss.
    Tyvärr har nåt skett med vår omvittnade och hyllade solidaritet, och om nåt, så är det väl det sämsta som andra länders kultur och idélogier fört in i vårt land.
    För svenskt är det ta mig fan inte, att inte visa solidaritet med de flyktingar som kommer hit.

    Och ja, jag har inget emot att ställa upp i den mån jag/vi kan, och gör så så fort nån av de uppdragsgivare jag har, ber mig om det.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna