• Äldre 16 Dec 18:52
    4364 visningar
    20 svar
    20
    4364

    Tycker du att äldre bilar är bra för miljön och säkerheten?

    Tja, det beror ju på hur man ser och det handlar väl egentligen inte så mycket om vad man tycker utan om vad man anser/tror eller dylikt. Min åsikt är denna:

    Gamla bilar är bra ur miljösynpunkt eftersom man använder det som redan finns istället för att tillverka nytt. Det kräver således mindre tillverkning av bilar. Det är ett sundare tankesätt helt enkelt att använda det som finns i första hand. Dessutom kan man med gamla bilar inte på samma sätt förlita sig till säkerhetssystem som airbag, absbromsar och dylikt vilket gör att man kör med större försiktighet. Därmed kan man säga att körningen av äldre bilar även är säkrare.

  • Äldre 16 Dec 19:08
    #16
    Anonym (jobbar med bilar) skrev 2015-12-16 19:02:38 följande:
    Har du någon som helst källa till att det är säkrare att köra äldre bilar?
    Teknikutveckling har ju förbättrat säkerhet iom mer krocksäkra konstruktioner, ABS, autobroms etc. Jag skulle gissa att färre blir skadade med nya bilar = säkrare.
    Om du läst mitt inlägg hade nog förstått att jag var medveten om detta men trots detta såg det ur ett annat perspektiv. Min enda källa är mitt personliga perspektiv men TS frågade om vad vi tyckte, inte om vad som var sant, det är en himla skillnad.
Svar på tråden Tycker du att äldre bilar är bra för miljön och säkerheten?