Inlägg från: grind |Visa alla inlägg
  • grind

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuv skrev 2015-12-30 03:40:44 följande:

    Public service drar åt vänster men eftersom den svenska mittfåran är socialdemokratin så är det nog många som inte uppfattar det så.


    Public service lobbar framförallt för MP och Fi. S har förlorat sin ställning hos SVT och journalisterna i övrigt. Drevet mot Juholt var överdrivet och osakligt. Även Löfven utsätts för en orättvis behandling.

    Moderaterna förändrade sin politik i kulturnarxistisk riktning med Reinfeldt för att få med medierna på sitt tåg vilket lyckades. Jag instämmer i den C-uppsats som kom till slutsatsen att M förfördelats framför S åren 2006-2010.

    SD är det enda parti i modern tid (om vi frånser NyD) som konsekvent blir negativt partiskt behandlade. Kulmen var i EU valvakan 2014. Sen dess har det blivit något bättre. Jag tror de ansvariga för SVT insåg hur illa det såg ut och ändrade journalistiken i mindre opartisk riktning.
  • grind
    Magdalena03 skrev 2015-12-29 19:48:57 följande:

    Det enda man kan titta på är text-tv allt annat är censurerad information. Om tex invandrare begår brott så berättar man inte om det. Man sa tex inte heller något om Tjeckiens premiärministers jultal, där han sa att flyktingvågen är att se som en invasion. Vi skall inte få höra något annat än vad SVT anser är rätt uppfattning, vi har inte längre någon opartisk public service. Detta är allvarligt och kan leda till stora problem.


    Jag skulle vilja påstå att det redan lett till stora problem. Hade SVT varit mindre opartiska i flyktingfrågan hade regeringen sannolikt kunnat agera snabbare. Reinfeldt hade inte heller kört ner landet som han gjorde.
  • grind
    boomstar skrev 2015-12-30 16:03:20 följande:

    Hallå? Jag har just presenterat tre statistiskt säkrade studier som kommer fram till att all media utom Aftonbladet är kraftigt högervridet, SVD är den mest neutrala tidningen, trots att den fortfarande är HÖGERVRIDEN, samt att SVT är någorlunda neutral men ger högern en lätt fördel, dvs något HÖGERVRIDEN i sin nyhetsrapportering.

    Statistik och fakta biter inte på er som redan bestämt er för vad ni tror tydligen.


    Fast du gör det lite väl enkelt för dig. Om SVT är mer pro Alliansen än pro S så betyder inte det att SVT är högervriden.

    Dels måste du beakta hur SVT behandlar svenska extrempartier som V, FI och SD.

    Dels måste du beakta att samtliga svenska partier med undantag för SD och i viss mån KD är vänster i värdekonservariva frågor. Sverige är ett vänsterland.

    Jag tycker definitivt att SVT och svensk media är vänstervriden. Mest tydligt blev det i EU valvakan där deltagarna i studion under hela kvällen tävlade i att komma med nedvärderande omdömen om Europas högerpartier.
  • grind
    boomstar skrev 2015-12-30 17:54:37 följande:

    1. Eh... Är inte alliansen höger?

    2. Där har du en poäng när det gäller själva medieutrymmet. Demokratiskt sett borde alla partier få exakt lika mycket reklam och media utrymme oavsett hur stora de är eller hur bra ekonomi de har.

    3. Som sagt, vi kan tycka och uppleva hit och dit om höger-vänstervridning, men det enda som är relevant är att titta på FAKTA och STATISTIK. Studier där man SVART PÅ VITT räknar minuter och sekunder, antal kommentar av en viss typ, programledares kritiska frågor till respektiva parti/block etc. Det är det enda sättet att VETA.

    De är såna saker studierna jag länkade till gör.


    Sverige är extremt i många avseenden framförallt i värdekonservativa frågor där även Alliansen är vänster ja. Sedan är de mer höger i ekonomiska frågor.

    Jo, jag instämmer i att vi ska hålla oss till forskning och om jag förstår dina forskningsresultst korrekt så är SVT svagt proalliansen och Bonnier starkt proAlliansen. Jag ifrågasätter inte detta.

    Däremot finns det inte belägg för att påstå att svensk media är högervriden av de skäl som jag tidigare nämnde. Är personligen av uppfattningen att svensk media är vänstervriden framförallt för att man är så extremt vänster i värdekonservativa frågor.
  • grind
    Rutgers skrev 2016-01-10 20:26:00 följande:

    "Media är fortfarande i genomsnitt tydligt högervridet även om SD 2006 blev något mer kritiserat än andra partier."

    NÅGOT?!?

    Jaja, du får allt ha den där rapporten till vad du vill. Jag är helt och hållet ointresserad av en sådan rapport i sin helhet.


    Ha ha ha

    Ja, det var ett komiskt uttalande.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?