• Abegay­le70
  Äldre 28 Dec 20:32
  624919 visningar
  6872 svar
  6872
  624919

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Kung Markatta skrev 2016-12-28 18:32:12 följande:

  Björn Söder (SD) på anti-Israel-lista 2014:

  www.svt.se/nyheter/inrikes/soder-pa-internationell-rasistlista

  Margot Wallström (S) på internationell rasistlista 2016:

  www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-pa-anti-israel-lista-efter-israelkritik


  Varken Björn Söder eller Margot Wallström har något som helst förtroende hos mig. Hans försvar luktar efterhandskonstruktion och hennes agerande, samt även flera av regeringsmedlemmarnass tvivelaktiga årikter om det palestinska styret gör mig illamående.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 28 Dec 20:57
  KillBill skrev 2016-12-28 20:43:02 följande:
  Vad är problemet med att Margot Wallström kräver att allvarliga misstankar från FN och Human Rights watch gällande utomrättsligt dödande i Israel utreds?
  Den korta versionen är att jag intsämmer i Aron Modigs KU-anmälan:

  tinyurl.com/j5yr5we
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 28 Dec 21:57
  KillBill skrev 2016-12-28 21:46:40 följande:
  KU har granskat denna anmälan och deras kommentar är att Margot Wallström har missförståtts och att hon i framtiden bör utrycka sig så att missförstånd inte inträffar.

  Hur ser du på själva sakfrågan dvs att Margot Wallström/regeringen anser att allvarliga misstankar från FN och Human Rights watch gällande utomrättsligt dödande i Israel bör utredas? Detta har KU inte haft några invändningar emot.
  Den dag FN och HRW är liak intresserade av att granska den palestinska myndighetens stöd till terroism kan jag ta dem på allvar. 
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 29 Dec 15:35
  KillBill skrev 2016-12-28 22:57:41 följande:

  Det är intressant att läsa Simon Wiesenthal Centrets kritik mot Wallström. Jag noterar att de inte dementerar att utomrättsliga avrättningar har skett i Israel. I stället refererar man till att infrastrukturminister Yuval Steinitz har noterat att Sverige bara pekat ut Israel när länder såsom USA, Ryssland och Frankrike också dödat terrorister.


  Om Israels dödande av terrorister har skett för att rädda liv i samband med ett polisiärt eller militärt ingripande så har Israel självklart inget att frukta av att misstankar från FN och Human Rights Watch utreds.  Har avrättningarna skett på andra grunder än detta så kan det vara ett brott mot såväl FN:s Allmänna Deklaration om Mänskliga Rättigheter (artikel 3) som Konventionen (artikel 6) om Medborgerliga och Politiska Rättigheter och Fjärde Genèvekonventionen (artikel 3), och räknas enligt Romstadgan (2002) för den Internationella Brottmålsdomstolen (ICC) som krigsbrott och då kan en utredning bli mer bekymmersam för Israel.


  Om du läser mina länkar nedan så ser du att även USAs ambassadör i Israel har utryckt sig kritiskt mot att Palestinier dödas utan att detta utreds polisärt.


  "Alltför många aktioner av karaktären medborgargarde får pågå ohämmat och ibland verkar det finns två olika sorters tillämpningar av rättsprinciper, en för israeler och en för palestinier."


  Att israel så kraftigt motsätter sig att misstankarna kring utomrättsliga avrättningar utreds gör att åtminstone jag misstänker att Israels dödande inte alltid har skett på korrekt grund.


   


  Jag tycker att det är mycket bra att Sveriges utrikesminister lyfter denna fråga internationellt. 

  www.svd.se/wallstroms-israelkritik-ar-befogad
  www.svd.se/in-challenging-israeli-policies-wallstrom-is-acting-as-a-true-friend


  Vi har olika åsikter i frågan. Låter diskussionen sluta med det för mitt vidkommande.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 30 Dec 13:31
  Världsmedborgare skrev 2016-12-30 12:50:11 följande:

  Israeals regim står nu nästan helt ensamma i Världen, det är bara högerextremister som SD och Trumps anhängare som finns kvar som "vänner".
  Givetvis inte för den politik dom driver mot Palestinierna, utan enbart för att det är en högerextrem regim.
  Att Israels regim håller på att splittra sin egen befolkning och Judarna Världen över blir allt tydligare, fler och fler kräver regimens avgång.
  Och att nuvarande regim kommer att dra in Israel i fler och långt värre konflikter är högst troligt, om den inte ändrar politik eller blir utbytt mot en regim som enar i stället för splittrar.


  Det är lätt att sitta och tycka och tro saker när man själv inte lär bli drabbad av konsekvenserna av sitt tyckande. 
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 5 Jan 18:48
  KillBill skrev 2017-01-05 18:11:42 följande:
  Hur tänker du nu?

  Är det inte så att sverigedemokrater i allmänhet är mycket Israelvänliga men att kärleken inte är besvarad? Jag för min del antar att det är Israeliska statens aversion mot muslimer som gör att Israel är så poppis bland sverigedemokrater.
  Är di inte lite fördomsfull nu? Israelsiska statens aversion mot  muslimer?
  Nästan 1,5 miljoner av Israels invånare är muslimer som åtnjuter samma medborgerliga rättigheter som den övriga befolkningen i landet. (Det bor för övrigt 0 judar i Gaza... )
  Största skillnaden är att de inte behöver göra militärtjänst, däremot har de rätt att få göra den på samma villkor som alla andra.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 7 Jan 13:46
  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 13:27:06 följande:
  Hur många har fördrivits från Israel, jag tycker du bör nämna det åxå, plus att alla utom Judar ofta numera ofta ses som 2:a klassens medborgare.
  D.v.s Israel dras nu med samma rasistiska problem som i USA, och tyvärr är det den nuvarande regimen som utgör problemet, vilket f.ö många Judar i Israel och utomlands även tycker, att regimen splittrar landet.
  Visa gärna någon källa på att ickejudar ses som andra kalssens medborgare i Israel. Den arabiska befolkningen i landet har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. De utgör den högst utbildade arabiska befolkningen i hela mellanöstern, Arbetslösheten bland den arabiska befolkningen är inte högre än hos den judiska. 

  Att kalla Israel för ett rasistiskt land med apartheid är att djupt förolämpa alla människor som levt under verklig apartheid och rasism i södra Afrika, USA's sydstater m.m. för att inte tala om den öppna rasism som drabbar den afrikanska befolkning som idag lever i Irak och öppet kallas "slavar".

  När du nu talar om människor som fördrivits från Israel skulle det vara ärligt om du samtidigt nämnde alla judar som fördrevs från de arabiska länderna under samma tid. Skillnaden är att dessa fick medborgarskap i Israel, något som förvägrades alla dem som hamnade i Syrien, Egypten m.m. Endast Jordanien tillät dem att bli medborgare.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 7 Jan 14:13
  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 13:27:06 följande:
  Hur många har fördrivits från Israel, jag tycker du bör nämna det åxå, plus att alla utom Judar ofta numera ofta ses som 2:a klassens medborgare.
  D.v.s Israel dras nu med samma rasistiska problem som i USA, och tyvärr är det den nuvarande regimen som utgör problemet, vilket f.ö många Judar i Israel och utomlands även tycker, att regimen splittrar landet.
  Glömde skriva att det sitter 17 araber i Knesset, (bl.a. några kvinnor).
  Flera höga befälhavare i IDF är arabiska israeler. Mäkligt för andra klassens medborgare.

  Nu har ju det här ingenting egentligen att göra med om public rervice är oberoende. Däremot visade SVT med all tydlighet att det är OK med antisemitism när de valde Gina Dirawi till julvärd förra året. 
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 7 Jan 14:21
  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 14:12:32 följande:
  Enklast och mest objektivt är om du googlar om Israel och rasism så får du många ex på hur det ser ut idag, och så slipper jag korvstoppa dig med info.

  Just apartheid är ett ord som passar bra, för det är precis vad många upplever i Israel idag, och för övrigt är just det ord som används.

  Så försök inte komma med nån desinformation, för allt kan lätt återfinnas med lite googlande för den som har lust med det.

  Börja t.ex här: https://www.google.se/?gfe_rd=cr&ei=-6cfV-qrBK6r8we4z7nQCg#safe=off&q=Israel+rasism
  Sen är det bara att börja förfina sökandet, så kommer ni att finna mycket mycket mer.
  Jag behöver inte googla, jag har släktingar i Israel och jag har även besökt landet flera gånger. Ditt försök till desinformation är paterisk.
  Det enda landet jag upplevt raism i är Sverige, blivit kallad "judefitta" "judehora" m.m. redan under min skoltid i Malmö, mina släktingar som bor kvar vågar knappt gå ute, blivit bespottade, knuffade m.m. 
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
 • Abegay­le70
  Äldre 7 Jan 14:47
  Världsmedborgare skrev 2017-01-07 14:27:57 följande:
  Det fanns Judar med makt även hos Nazisterna, och vår mest kände svenska Nazist i nutid är färgad, Jackie Arklöv, så det bevisar ingenting.
  Och nu pratar jag inte om de priviligerade som är synliga utåt, utan vad som gäller bland folket, vilket oftast eller alltid, är nåt helt annat.

  Uttryckte Gina sig antisemitiskt i TV? Inte alls, och då ser jag heller inget fel med att hon var Julvärd.
  Vi folk har för privata åsikter får vi/måste vi acceptera, det står i vår grundlag, och så länge det inte framförs på ett otillbörligt sätt är knappast nåt att kritisera.

  Hur många ggr har t.ex inte Sven Wolter framträtt i TV, han som inte har nåt emot en väpnad vänsterrevolution i Sverige.
  Eller ska vi stoppa alla som har extrema åsikter tycker du?
  För mig låter det långt mer extremt och farligt, än att låta alla ha sina åsikter ifred, tycka och tänka vad dom vill, så länge det inte tar sig uttryck som strider mot nån lag eller regel.
  Jaha, har du förläst dig på "Bevor Hitler Kam" som antisemiterna brukar använda som "bevis"? 

  Inte i TV, däremot i sin blogg och på twitter där hon jämfört Israel med nazityskland och rekommenderat en bok av en nazist som kvällsläsning. 
  Allt detta bidrar till en normalisrering av antisemitism och spridande av konspirationsterorier ocm judiska sammansvärjningar och att media styrs av judar. Något som bl.a. ledande sverigedemokrater ägnat sig åt.

  Låt gärna alla åsikter komma fram, men låt dem även bemötas offentligt också. 

  Jag slutade betala licens för många år sedan, mina syskon sa upp licensen när Gina Dirawi valdes till julvärd.
  Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.