Inlägg från: Liberté |Visa alla inlägg
  • Liberté

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Klart som fan SVT har en agenda de går efter. Bara jämföra mot motsvarande kanaler i ex Frankrike eller Spanien.

    Läser jag några franska tidningar och sedan samma nyhet på SVT så kan de glömt att lämna ut en hel information som skulle få händelsen att upplevas annorlunda.

    Samma sak när de glömmer inslag i tal som skulle få en att se annan helhet. Plockar och väljer små bitar får att få ett narrativ som passar.

    Kritik mot Sverige som glöms bort men tas upp internationellt osv.

  • Liberté
    Arnes mirakel skrev 2019-06-17 23:48:27 följande:

    Det finns fler som sett problem med fritt tänkande individer. "Om vi för kommunismens skull är tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, må vi inte vika tillbaka för detta offer." - Lenin

    Alla som följer SVT kan ju se att de är vänstervridna. Ett bevis så gott som något är att varenda vänsterskribent sitter nöjd med vad SVT presterar.


    Det blir ännu tydligare när man får sina nyheter primärt på franska och engelska. När samma nyhet når SVT brukar vissa aspekter saknas eller att de betonar ord så att det som sägs skiftar tungt så det bättre passar.

    Sen av någon anledning försvinner all EU kritik i princip helt från SVT, det positiva tas upp men det negativa sopas under mattan.

    Bråket Sverige / Ungern var helt absurt där Sverige kritiserades starkt för att lägga sig i saker som inte har med dem att göra, något som helt vinklades om till "kritik mot Ungerns rasism" .

    Kan säga att denna åsikt delas av de flesta av mina utlandssvenskar till vänner. Lätt att vara blind när man lever i svenska bubblan.
  • Liberté
    Digestive skrev 2019-06-18 10:33:00 följande:

    Mmm, även det är ett problem. Statlig media har ett särskilt förtroendeansvar... vilket nog de flesta håller om, om de tänker efter. Att leka lätt med det tjänar ingen på.

    Kan dock påpeka att för min del så anser jag att Public Service behövs, men...


    Problemet är att förut kunde du säga nej, nu räcker det och skita i att skaffa tv, SVT och betala din avgift. Man hade möjlighet att markera att man inte ville vara en del av att stödja komiken.

    De styrande insåg att förtroendet var på väg mot botten samt att ungdomar / yngre vuxna börja välja bort.. så de lägger skiten på skatten.

    Egentligen totala motsatsen mot hur man bygger förtroende och i direkt konkurrens med andra nyhetskanaler, numera kan de inte förlora längre.

    Det finns ingen statlig nyhetskanal som inte anser att de besitter rätten till den absoluta sanningen. De enda som tvingar befolkningen att följa dem är just i diktatur och tvivelaktiga demokratier.
  • Liberté
    nihka skrev 2019-10-14 19:28:48 följande:
    Hur vet man att jounalisters partipolitiska sympatier påverkar vinklingen? Finns det studier som visar detta eller är det bara ett antagande du gör?
    De gjorde en undersökning några år tillbaka och frågade helt enkelt (anonymt svar) samt tittade om några personer som arbetade där var medlemmar i partibundna organisationer.
  • Liberté
    nihka skrev 2019-10-23 01:11:39 följande:

    Vilket inte är samma sak som att inte kunna rapportera objektivt.


    Visst är det så men de klarar de ganska uppenbart inte av det.
  • Liberté
    nihka skrev 2019-11-19 12:41:44 följande:

    Jepp de bombar skiten ur sina "problem".

    Du kanske ska köpa en enkel och resa runt ordentligt?


    Vad tror du Sverige gör i Mali egentligen arbetar med jihadister eller emot dem ?

    Att Israel dödar en jihadistisk ledare är endast något positivt för Sverige då vi står på samma sida mot dessa.

    Att sedan de palestinierna blir sura för deras kommendant blir dödad visar väl endast var någonstand de står i förhållande till hbqt, demokrati och mänskliga rättigheter jämte vilka värderingar vi trycker på som land.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?