• Tue 11 Jun 2019 20:12
    808422 visningar
    7824 svar
    +1
    7824
    808422

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    naringslivets-medieinstitut.se/ny-rapport-visar-pa-gal-vinkling-i-public-service/

    >>Rapporten granskar de senaste femtio fällningarna för partiskhet i granskningsnämnden för radio och TV. I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet, eller GAL på en GAL-TAN-skala.

    [...]

    Undersökningen visar att i nästan samtliga fall har SVT och SR fällts för en vinkling som är typiskt för GAL. Samtidigt har man fällts endast en gång för en ekonomisk vänstervridning, medan en ekonomisk högervridning eller TAN-vridning inte kan upptäckas i någon fällning.<<

    Alla som är förvånade räcker upp en hand...

  • Mon 17 Jun 2019 12:16
    +1
    nihka skrev 2019-06-16 18:21:07 följande:

    Jepp. Man kan lita på att de rättar till när något blir fel.


    *Man kan lita på att de rättar till felaktigheter när de blir påkomna.

    Jag tycker att svaret på trådstarten är givet när den aktuella mediasörjan vinklas till 100% åt ett enda håll. Vart enda fall som har undersökts i närliggande tid har varit GAL-vinklat.

    På intet vis känns det rimligt att Sveriges medborgare ska betala skatter för att hålla ett vänsterpolitiskt propagandaorgan vid liv.

    Skräpet ska avvecklas snarast möjligt. Sveriges ansvariga vänsterfolk kan helt enkelt inte hantera social makt. Uppgiften visar sig gång på gång vara dem övermäktig...
  • Mon 17 Jun 2019 18:08
    +1
    KillBill skrev 2019-06-17 14:29:05 följande:

    Vad menar du med att vartenda fall som granskats har varit GAL vinklat?  Hänvisar du till den kritiserade rapporten från näringslivets Medieinstitut? 


    Den kritiserade rapporten? U crack me up sometimes KillBill.

    Granskningsnämnden har gjort 50 fällningarna för partiskhet och det är dessa fällningarna som har utvärderats med GAL/TAN-skalan som referens.

    Hur många TAN-vinklade reportage (med mera) känner du till och som har sprungit ur SVT/SR i aktuell tid? Presentera så många du kan...
  • Mon 17 Jun 2019 21:23
    +1
    FDFMGA skrev 2019-06-17 18:20:04 följande:

    Det förutsätter ju att de som befinner sig på den antiauktoritära delen av skalan skulle vara samma linslöss som de som söker sig mot de auktoritära.

    Det blir som att att gå på en tennismatch och utifrån den dra slutsatsen att alla människor ständigt sysslar med att titta på några som slår på en boll med ett strängat racket.

    Herregud, antiauktoritära personer har väl sällan som huvudsaklig fritidssysselsättning att syssla med sådant medan de auktoritesbundna faller i politisk extas om så bara det glömts ett inte i ett TT-telegram som dessutom rättas nästan omgående


    Antiauktoritär? Auktoritär?

    Nu snurrar du på lite väl friskt.

    Men på tal om linslöss så säger det en del när media tvingas fram genom skattsedeln. Du är kanske innepå någonting här...
  • Mon 17 Jun 2019 21:56
    KillBill skrev 2019-06-17 21:05:05 följande:

    Om vi tar den rapport som Näringslivets medieinstitut nyligen publicerade så byggde den på en genomgång av de 50 senaste fällningarna i granskningsnämnden de senaste 7 åren som berör opartiskhet. 16 av dessa hade politik som grund för fällning. Av dessa 16 fällningar har ett (1) beslut upptäckts som kan beskrivas som ekonomiskt vänstervridet. Därutöver har de funnit 12 beslut som lutar åt GAL-hållet.  Vi pratar alltså om ca 2 fall per år av alla tusentals program som visas varje år i 1:an, 2:an , kunskapskanalen, UR osv.

    Du skrev att "Vart enda fall som har undersökts i närliggande tid har varit GAL-vinklat" vad menar du med det?


    Precis, medan ingenting kunde klassas som TAN-vinklat överhuvudtaget.

    Jag menar att vart enda undersökt fall som kan placeras på TAN/GAL-skalan har varit GAL-vinklade. Helt enkelt 100%.

    Tror du själv att högerkonservativa och dylika känner sig representerade i Public Service? Vi har en uppsjö av så kallad alternativ media av en anledning... och då menar jag långt beyond Samhällsnytt och Fria Tider.
  • Mon 17 Jun 2019 22:38
    +1
    KillBill skrev 2019-06-17 22:13:08 följande:

    Precis? Du hade fullständigt fel. Näringslivets medieinstitut kunde bara finna 12 fall av 50  anmälningar. och detta ska ses i skenet av de kanske 10 000 TV program som sänts de senaste 7 åren.. Inte ens med välvilja kan man få det till att  "den aktuella mediasörjan vinklas till 100% åt ett enda håll. Vart enda fall som har undersökts i närliggande tid har varit GAL-vinklat". 

    Gal-Tan är dessutom ingen objektiv sanning. Rapporten är ett utslag av subjektiva värderingar från ett par snubbar som avlönas av Svenskt Näringsliv.

    Läs gärna vad PJ Anders Linder skriver om Gal-Tan:

     www.bt.se/ledare/pj-anders-linder-varning-for-den-nya-god-ond-skalan/


    All sorts partiskhet går inte att placera på en GAL/TAN-skala. Men av de som gick att placera på en sådan skala var samtlig GAL-vinklade respektive ingen var TAN-vinklad.

    Visst finns det problem med den aktuella skalan men frågan är enkel: tror du att högerkonservariva och dylika överlag känner sig representerade av Public Service? Svaret på den frågan är ett rungande nej... för att föra diskussionen frammåt.

    Är inte det ett problem KillBill? - i både frågan om påstådd objektivitet/opartiskhet liksom i frågan vad man rimligen kan tvinga folk att betala för.

    Skulle du själv vilja betala för stora mediakanaler via skattsedeln om de inte representerar dig som medborgare för fem öre?

    Det brukade vara något av en helig ko det där... att folk ska känna sig representerade och speciellt i sådana här sammanhang... men det gäller tydligen bara när det passar. Hyckleriet är slående.

    Varför ska påtagligt stora grupper av Sveriges befolkning betala riktade skatter för stora mediakanaler som inte representerar dem för fem öre?
  • Tue 18 Jun 2019 00:19
    KillBill skrev 2019-06-17 23:23:15 följande:

    Jag tycker mest att det är ett problem att det finns personer som du som drar långtgående slutsatser av bedömningen av 50 anmälningar under 7 år där 12 anmälningar av någon som jobbar med opinionsbildning bedöms ha slagsida mot Gal. Det borde vara klart för de flesta att dessa 12 anmälningar inte är representativa för de kanske tiotusentals program som har sänts sedan 2012.


    Det är bra att du gör saken tydlig KillBill. Visst är det problematiskt att det finns personer som inte kommer fram till samma slutsatser som du själv...

    Du kan väldigt tryggt lägga studien åt sidan om nu enbart dina slutsatser av den har existensvärde... och helt enkelt vagga in faktumet att Public Service inte representerar en påtaglig del av Sveriges befolkning.

    Förvisso inte dina problem men det du håller på med nu landar inte särskilt snyggt.

    Mitt intresse är iallafall utspillt tills du svarar på frågor och vill diskutera mer av det jag skriver än särskilt utvalda passager som ska hårklyvas ad absurdum.

    Tills dess så är vi ett par miljoner medborgare som är rätt säkra på att Public Service inte representerar oss... men vi drar väl helt enkelt felaktiga slutsatser och behöver givetvis undersökningar som grundligt och bortom alla tvivel intygar saken.

    Nu ska jag sitta och hålla andan tills Public Service sänder den snart 10-åriga dokumentären Hjernevask som framställdes i ett av våra egna grannländer. Efter det ska jag dyka ner i Public Services "Jordan B Peterssons"-arkiv och snorkla runt i vattenglaset som har ställts fram åt världsstjärnan.

    Önska mig lycka till med denna objektiva och opartiska media.
  • Tue 18 Jun 2019 06:40
    KillBill skrev 2019-06-18 00:32:23 följande:

    Är det inte på tiden att du förklarar vad du menade med:

    "den aktuella mediasörjan vinklas till 100% åt ett enda håll. Vart enda fall som har undersökts i närliggande tid har varit GAL-vinklat". Var du ute efter att missleda eller vad handlade det om?


    Det blev förklarat i inlägg #2247:

    >>Jag menar att vart enda undersökt fall som kan placeras på TAN/GAL-skalan har varit GAL-vinklade. Helt enkelt 100%<
  • Tue 18 Jun 2019 10:33
    Flash Gordon skrev 2019-06-18 08:38:02 följande:

    Jag vet, lika omodern som ett svenskt invasionsförsvar.

    Den aktör som ska vara den som informerar landet vid en kris kan inte slänga bort sitt förtroende genom att kopiera in Fake News i sina kanaler.


    Mmm, även det är ett problem. Statlig media har ett särskilt förtroendeansvar... vilket nog de flesta håller om, om de tänker efter. Att leka lätt med det tjänar ingen på.

    Kan dock påpeka att för min del så anser jag att Public Service behövs, men...
  • Tue 18 Jun 2019 14:49
    KillBill skrev 2019-06-18 12:21:58 följande:

    Kollade igenom rapporten och det är tydligt att den baseras på subjektiva värderingar och att Näringslivets medieinstitut har valt att inte inkludera fällningar i granskningsnämnden som inte stämmer med den bild som  Näringslivets medieinstitut vill förmedla.  Vissa av fällningarna i granskningsnämnden skulle av en annan betraktare säkert klassas som politiska (med slagsida mot höger) och eller som GAL- TAN (med slagsida mot TAN)

    Några exempel:

    Här är två fällningar som Näringslivets medieinstitut av någon anledning valde att inte inkludera i sin granskning: 

    Här kan du läsa de fällningar som Näringslivets medieinstitut utlämnade:

    www.mprt.se/casedecisions/212637.pdf

    www.mprt.se/casedecisions/226148.pdf

    Här kan du läsa Näringslivets medieinstitut rapport:

    naringslivets-medieinstitut.se/wp-content/uploads/2019/06/Rapport_NMI_Public-service_GAL_TAN_190611.pdf


    Första fallet handlar om nynazism... som knappat är varken liberal eller konservativ (TAN). Hört talas om nationalsocialism och fascism?

    Kan även undra hur representativa nazister är för folket (för TAN-gruppen i Sverige).

    Rimlig respons KillBill.

    Och så kollar jag i andra fällningen och det handlar om någon pajas som anser/har påstått att muslimer inte är människor.

    Du har verkligen grepp om GAL/TAL-skalan liksom full kolla på den miljon medborgare som inte känner sig representerade i Public Service.

    Men sure, nu känner nog Sveriges TAN-grupp att de är representerade i Public Service... När de kör med lite nynasism och muslimfobi emellanåt.

    U crack me up sometimes.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?