Inlägg från: Wagner |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Självklart är inte statliga media "opartiska". Inga media är det f.ö. Problemet med s.k. PS är att man numera, som skriven i Sverige, inte kan välja bort det. Du är tvingad att betala. Tvångsfinansiering.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Det är svårt för partier att driva nedläggning eller nerdragning av statliga media, eftersom de då direkt får dessa media emot sig. Och det visste man när genomdrev tvångsfinansieringen. De enda som öppet var/är emot, är SD. Men de har ju redan statsmedia emot sig så det spelar ingen roll för dem.

    Som jag ser det bör statsmedia finnas kvar fast i betydligt mindre omfattning, samt skattefinansierat via den vanliga budgeten.

    Det räcker med en (1) TV-kanal och två radiokanaler. UR kan läggas ner direkt.Totalt sett en budget på en femtedel av dagens, alltså 1,8 miljarder istf 9.

    Så gjorde man i Danmark!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2020-11-10 20:44:55 följande:
    Ok, så du mnar att det inte går att vara opartisk alls.. och vad menar du att lösningen är för att PS inte ska vara partiska?  Vill du ha politisering av PS? 

    Mer intressant är påståendet att statliga media inte är opartiska. Vad m,enar du med det och vad tar de ställning för resp mot?
    - Nej, det går inte för människan att vara "objektiv" (opartisk); "Människan är alltings mått".
    - Inga media är objektiva/opartiska.
    - SR/SVT:s perspektiv är det vänsterliberala. Det genomsyrar allting. De enda som inte ser det, är de som "håller med" (t.ex. du). Dessa (ni) är helt totalt renons för problematisering av hela frågan, antingen att ni låtsas inte begripa eller att ni verkligen inte fattar. Vilket som vore värst, vet jag ej.

    Varför tycker du att knappt 9 miljarder ska stjälas av medborgarna, för PS? Jag vet: För att deras perspektiv, också är ditt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2020-11-11 20:30:32 följande:
    Ok, så vad är dina mått grundande på för uppfattningar? Du vet att du föresåpråkar en typiskt postmodernistisk uppfattning här va? Är det konservativt eller vänsterliberalst?

    Kan något annat än media vara opartiskt? Om allt är partsinlagor, är det möjligt att på något sätt få en balanserad rapportering och ett balanserat utbud i PS? Hur skulle det i så fall gå till?

    Kan du beskriva vad det vänsterliberala perspektivet är, hur man känner igen det, vad särskiljer det från ett inte vänsterliberalt perspektiv? 

    Vilket perspektiv säger att skatt är stöld? Finns det något sätt att skilja på skatt och stöld? Är den synen på skatt du redogör för en partsinlaga som inte är opartisk? 

    Hittills har ingen haft förmågan att redogöra elller ge svar på frågorna ovan. Du kan bli den förste som förklarar vad du menar annat än att konstant upprepa samma fraser om och om igen.  
    Att 'människan är alltings mått', är från Protagoras, c:a 400 fkr. Att då komma och snacka om postmodernism, är onekligen att vända saker och ting upp-och-ned!

    Som du säkert vet är detta med punktskatt för s.k. public service, en ny företeelse. Tidigare var det ju licensfinansierat. Men eftersom man visste att degen inte skulle komma in, eftersom det finns en uppsjö av radio- och TV-kanaler på andra håll, så införde man denna nya skatt. Självklart är det MITT perspektiv att det är stöld, men som den gamla visdomen lyder: "Varje bortslösad skattekrona är en stöld från folket".

    Det vänsterliberala perspektivet är enkelt att identifiera. Om en politiker är inbjuden för att tala om t.ex. invandringspolitiken, då ifrågasätter journalisten bara INSKRÄNKNINGAR i invandringspolitiken. Detta perspektiv är det självklara

    Det ANDRA perspektivet: "Varför ska Sverige vara öppet för massinvandring?", "Varför ska Sverige ta emot betydligt fler än andra länder?", o.s.v., representeras aldrig.

    Likadant med Trump som ända sedan inför förra valet i USA, utmålades som fan själv, i sändning efter sändning. Men han vann valet. Folket röstade fram honom. Det måste ha kommit som en total överraskning för folk som enbart följt svenska nyhetssändningar.

    Märk att detta blott är exempel. Dessa kan mångfaldigas in absurdum, men eftersom jag vet att du inte kommer att ta resonemanget till dig, är det meningslöst att räkna upp dem.

    Varför ska vi tvingas skatt för s.k. public service, tycker du? Varför ska inte folk själva kunna välja om de vill ta del av det eller ej? Och varför tycker du att PS ska ha en budget på 9 miljarder, finansierade via punktskatt? Och varför, om det nu ska skattefinansieras, kan man inte skära ner ordentligt i budgeten, som man har gjort i Danmark? Varför ska pengar öronmärkas för PS? Varför ska inte PS anpassa sig efter ekonomiska ramar som alla andra utgiftsposter för staten?

    Är det inte så, att du gillar PS och modellen för finansiering av den, för att DU instämmer i PS' perspektiv? Är det inte så att du gillar PS för att det är DIN politiska åskådning, som där representeras?

    Förklara dig!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2020-11-12 18:40:48 följande:
    Ok, så du känner alltså inte till att Protagoras tankar anses vara de antika rötterna till postmodernism?

    Ett exempelär bra, då finns det ju någonting att mäta vänsterliberalismen mot, dessutom finns det en ostensiv definition av vad som kan utgöra vänsterliberalism - det är inte många i tråden som kunnat producera så mycket än.

    Du menar alltså att endast bortslösade skattekronor är stöld? Så o mman kan visa att PS inte är slöseri såvore det inte stöld? Eller är du inne i ett cirkelresonemang med icke falsifierbara påståenden?  

    Vilken politiska åskådning menar du att PS ger perspektiv för?  Det är svårt att svara om du inte förklarar vad du menar med detta? Du har enbart gett ett exempel än så länge och det är inte särskiljande för någon större omfattning, men det är klart för SDs vurmare och svans är det kanske den större delen av det politiska perspektivet.

    Men fram med mer som du anser att PS ger perspektiv för så kanske det går att svara.

     
    Vadå "ger perspektiv för"? Det är icke-idiomatisk svenska. Vad vill du säga?

    Jag förstår att du nu har googlat på Protagoras. Positivt för dig, du obildade sosse, att du får lära dig nåt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2020-11-12 19:31:15 följande:
    Så _du_ fick lov att kolla med google (är du smygsosse kanske )  

    Men du ska ha credit fär att du erkänner att postmodernismen har samband Protagaros tankar - kanske ledde din googling till att du förstår att det inte var att vända saker och ting upp-och-ned.
    Wagner skrev 2020-11-12 18:15:10 följande:
    Att 'människan är alltings mått', är från Protagoras, c:a 400 fkr. Att då komma och snacka om postmodernism, är onekligen att vända saker och ting upp-och-ned!

    ,,,,,,,
    Jag ska inte be om ursäkt för att du inte lyckats googla betydellsen av ge perspektiv för en politisk åsikt - det får du klara ut på egen hand. 

    Men återkom gärna med de svar du vill ge på inlägget om du har lust

    Stryker de delar som redan är besvarade..
    Jag har märkt att obildade som vill verka bildade, är förtjusta i SVT & SR. Till 90% vänsterliberaler. Ni gillar uttryck som "postmodernism", "kontext", "implementera", o.s.v.

    Ni  har aldrig läst Platon, Aristoteles, Spinoza, Hume, Kant, Hegel, Nietzsche, o.s.v.

    Men ni har läst Wikipedia-artikeln om dem...

    Däremot har ni läst en kursbok av A. Giddens samt excerpter ur Weber, Bourdieu & Marx.

    Jag känner till er sort. Denna svårighet ni har att formulera begripliga meningar.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Självklart är SR, SVT & UR partiska.

    Den som inte märker det, är både döv & blind.

    Ingen är dock dövare än den som inget vill höra, ingen blindare än den som inget vill se.

  • Anonym (Kaffedraken)
    klyban skrev 2021-04-26 16:00:07 följande:

    Spelar ingen roll om deras jobb är objektivt.


     


    Jag har märkt detta att en del tror att bara för någon säger nått negativt om ett politisk förslag(Och objektivt), så skulle inte kritiken vara objektiv för den ger kritik till den som gett politiken.
    Som regeringsparti-er, så är detta vardagsmat och sker dagligen, men det är bara högerextrema som gråter när de blir ifrågasatta.
    Andra människor de går vidare och lär sig nått istället.


    Det är ingen tillfällighet att diktaturer hatar fripress, och detta är en attack emot den fria median och den objektiva median.


    Och det är högers hopp att de inte återger vad som sker i verkligheten, och det är därför de är emot SVT/SR då de är objektiva.


     


    Det mest roliga av allt, det är att ni aldrig berättar vad som är inte objektivt.
    Detta med Kuba och Raul som avgick och det inte stod han är diktator, och att detta skulle inte vara ett objektivt nyhetsinslag att Raul steg ned ifrån Presidentposten.
    När ni säger såna här saker, så berättar ni så klart och tydligt att ni är inte intresserad av någon objektivitet eller inte, bara att SVT ska bort så man kan härja fritt.


     


    Och det är rätt enkelt att inte få negativa saker på sig hela tiden, lägg förslag som funkar för samhället i sin helhet.


    Annars kommer objektiviteten och berättar vad effekten är av det politiska förslaget, och med SD innebär det att försämra för de flesta utan de allra rikaste och en hel del rasism.


     


    Det är därför man inte vill ha en objektivt granskande journalistik, för en sådan påpekar felen i en sådan politik.


     


    Det kan nog vara så enkelt att ni inte ens vet v ad objektivitet är, och med tanke på förslagen som kommit när det inte varit objektivt.


    I sändningstillståndet för SR/SVT står det ingenting om "objektivitet". Det har du hittat på själv.

    Vad som nämns är att de ska vara "opartiska". Det vet alla människor att de inte är.

    Det är bara det att eftersom SR/SVT:s lutning, är vänsterliberal, så är de som har den lutningen nöjda, och låtsas att inte märka den.


  • Anonym (Kaffedraken)
    klyban skrev 2021-04-26 16:55:53 följande:

    Objektiv och opartiskt är rätt liknande, vet inte vad du vill med semantiska lekar, undrar då inget ändrar sig i det jag skrev.


    Du pratar som du har en politiska agenda över att vara saklig med fakta, forskning med en röd tråd för uppnå konsensus.
    Jag har lärt mig på senare år att fakta och forskning är nått vänster, och istället ska vi inträda i en värld av konspirationer istället.


     


    Jag är ledsen, förslagen om vad som är objektivt eller inte, opartiskt eller inte, det är ingen som bevisas.
    Och varför bevisas det inte, jo, det är satans enkelt, men väljer att glömma bort saker och bara tar med det som stödjer ens tes.
    Sen när vi som lyfter blicken och försöker ta reda på hur saker och ting fungerar, så inser man hur satans objektiva de är på SVT/SR.


     


    Ja, jag vet att ni ser fri press som ett hot mot agendan, men det gör inte SVT/SR opartiska för det.
    Det komiska är att styrelsen är ett tvärsnitt av politiken och ingen har överhand.


    Jag vet varför ni hatar SVT/SR så, och det är för den objektiva granskningen.
    Kanske om inte SD hade haft så många kriminella , nazister och rasister som SD sen blivit tvingade att kasta ut, så kanske ni inte varit så upprörda nu.
    Men så blir det när man är sprunget ur ett nazistparti.


    Nej, i ett juridiskt dokument, som sändningstillståndet är, så är subjektiv/objektiv resp. partisk/opartisk definitivt inte samma sak.

    Fast varför ägna tid åt att förklara sådana ting för en som inget begriper Eller, alternativt, låtsas inget begripa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    klyban skrev 2021-04-27 11:43:52 följande:

    Kommer det ta lång tid innan man kommer med ett riktigt exempel och upprepade opartiskheten, för det verkar satans svårt och uppbringa.
    How come?


    svårt ATT upprepa heter det, din obildade fisk!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2021-04-27 19:08:22 följande:
    'Att' är ju faktiskt ett modernare sätt att  skriva talspråkets å/och..  den talade formen lever kvar i tal och dialektalt. 

    Det kan uppfattas lite obildat att prata 'skriftspråk'
    Nej, det ÄR obildat att skriva "och" där det ska vara "att".

    Att också "att" ofta artikuleras som "å" är en helt annan sak.

    Men de som inte kan skilja "och" och "att" åt, kan väl skriva "å" då, så skyltar de i varje fall inte med sin obildning.

    Likadant med dem som inte kan skilja mellan "de" och "dem", och istället skriver "dom" överallt.

    Just sossar, tenderar att vara obildade f.ö. Men ni tror att ni är jättebildade, för att ni kör med "rätt" värdegrund, d.v.s. tycker likadant som partiet,
  • Anonym (Kaffedraken)
    nihka skrev 2021-05-01 17:32:15 följande:
    Då är du sosse då som inleder meningar med konjunktioner samt avslutar meningar med kommatecken?

    Alla väljer väl ett parti som har en värdegrund som iaf någorlunda stämmer överens med den egna eller tänkte du att det var ovidkommande?  Vet du någon som väljer ett parti som tycker tvärtemot vad hen själv tycker?
    Ett tydligt drag bland obildade, att tro att det skulle vara obildat att inleda meningar med konjunktioner.

    Ett gammalt pedagogiskt knep. Det momentet fanns med i gamla folkskoleböcker, att barnen skulle lära sig att skriva svenska utan att alltid inleda meningar med konjunktioner. Med tiden vulgariserades det hela, så att obildade kom att tro att det var fel att inleda meningar med konjunktioner.


  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2021-05-01 17:37:54 följande:
    Det är visst obildat att välja ett parti som man sympatiserar med
    Inbitna sossar håller på S ungefär som folk i allmänhet håller på ett fotbollslag.

    Det spelar ingen roll vad de gör eller vad de säger, de är ändå "bäst".

    Och om partiet svänger helt om i en fråga, då var den inbitne sossen FÖR dem då, och FÖR dem sen. Sakfrågan spelar ingen roll.

    DET är obildat.


  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2021-05-02 12:43:02 följande:
    Det kanske är värdegrunden som är viktigare än sakpolitiska frågor.

    Detsamma verkar gälla för de inbitna brunskjortorna som röstar på SD.

    Den stora delen av väljarna har säkert en värdegrund som de följer, men sakpolitiska frågor spelar enligt undersökningar en större och större roll på senare tid.  Partilojalitet minskar.

    Undantaget är faktiskt SDs väljarskara som i större utsträckning än andra håller på fotbollslaget med brunt matchställ både hemma och borta.
    Men om värdegrunden 2010 säger att fri invandring och multikulturalism är jättebra,men 2020 säger att Sverige behöver en "stram invandringspolitik", vilken värdgrund är det då?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Padirac skrev 2021-05-02 13:10:48 följande:
    Vem pratar du om?
    Om S & M, d.v.s. sadomasochism.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?