• Tis 18 jan 15:23
  218058 visningar
  5762 svar
  +2
  Inlägg från LaviniaLetitia Visa alla inlägg
  5762
  218058

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Dessa propagandakanaler har alltid varit vänstervridna; de senaste decennierna har de även blivit vänsterliberala.

  Jag menar: på 1970-talet var det mycket fattiga barn i U-länder, fattiga ensamma mammor och deras barn i höghus, styvfamiljer, ensamma gamla människor (som ofta hamnat där för att de var så snåla), rika och snåla fabrikörer och fattiga fabriksarbetare, hippieliknande ungdomar som utövade fri kärlek...

  Från slutet på 1980-talet övergavs dock de fattiga svenskarna nästan helt, och det var inte längre synd om fabriksarbetare - en vit svensk manlig industriarbetare hade snarast blivit en fiende, och en vit svensk ingenjör i ännu större grad. Nu gick man över till att göra reklam för invandring, mångkultur, islam, homosexualitet, abort, alternativa familjer och könsöverskridande uttryck för hela slanten. Och detta blir hela tiden bara värre och värre. 

 • Tis 18 jan 15:24
  Padirac skrev 2022-01-15 17:03:13 följande:
  Alla grupper du räknar upp har etnonationalistiska och identitära inslag i olika grad.
  ...och det är ju inte dom dragen det är fel på, heller. 
 • Tis 18 jan 17:36
  +2
  klyban skrev 2022-01-18 15:46:44 följande:

  Du vet inte vad opartiskt betyder eller?
  Undrar då du skriver inget om det alls, dock nått ett kraftigt utfall mot olika människor du inte verkar gillar.


  Va? Jag trodde att det framgick. Det jag skrev är saker som SVT, SR o.s.v. ständigt gör reklam för. I sina egna program, och i program som de beställer ifrån olika produktionsbolag. Produktionsbolaget får då PK-instruktioner. T.ex. år 2012, då fick produktionsbolaget som skulle göra "Luciamorgon" instruktionen, att lucian måste vara mörkhyad. (Detta avslöjades senare.)

  Andra exempel är serien "Skärgårdsdoktorn", där man gör reklam för både abort (flickan som flyr till fastlandet och gör abort utan att berätta för sina föräldrar, beskrivs som "duktig", "ansvarsfull" och "mogen") och homosexualitet (en HIV-smittad patient som glorifieras), och serien "Rederiet", där man också gör reklam för homosexuella familjer.

  Det homosexuella paret är underbara föräldrar som älskar sina barn villkorslös och alltid sätter dem först, medan det heterosexuella paret som riskerar att få adoptera ett av de aktuella barnen i stället, presenteras som att pappan arbetar jämt och inte vet vad som händer i hemmet, medan kvinnan dricker och tar tabletter hela nätterna och sover hela dagarna, medan barnen härjar fritt och sätter eld på huset. Kan du tänka dig SVT ge order till ett produktionsbolag, om att en serie ska visa motsatt bild?

  I båda dom serierna (Skärgårdsdoktorn och Rederiet) förekommer det även illegala invandrare, och i båda serierna är det de ONDA personerna i serien som vill ringa polisen, medan de GODA personerna i serien hjälper invandrarna att hålla sig gömda. På så sätt trummas de vänsterliberala budskapen in, år efter år. 

  ...eller kan du själv komma på något exempel, där en serie som SVT har gjort eller beställt har trumperat ut kristna eller nationalistiska budskap? T.ex. att de GODA personerna i serien ser till att illegala invandrare blir utvisade, eller att den trevlige doktorn övertalar en kvinnlig patient att inte göra abort, utan i stället hjälper henne på olika sätt så att hon ska kunna ta hand om sitt barn? Eller tror du att produktionsbolaget som ska göra "Luciamorgon" någon gång de senaste 30 åren har fått specifika order, att välja ut en så blond, blåögd och ljushyad flicka som möjligt till årets TV-Lucia? 
 • Tis 18 jan 19:20
  klyban skrev 2022-01-18 18:15:32 följande:

  Där bekräftar du att du inte vet vad opartiskt innebär, och inte ens det allra minsta.

  Och skärgårdsdoktorn är fiktion, visste du inte om det?
  Och göra reklam för sina egna sändningar
  Vi får hoppas ingen annan kan håller på med detta och gör reklam för sina framtida sändningar


  Det är du som inte fattar. Ja, klart att TV-serier är fiktion. Men de påverkar oss för det, våra åsikter och attityder. 

  Det går överhuvudtaget inte att förstå vad du menar. Och du svarar inte på mina frågor: om du kan tänka ut ett enda exempel på där en TV-serie som producerats för SVT har trumpetat ut ett nationalistiskt, kristet eller allmänt höger-budskap?

  Jag kan ta fler exempel. Det är t.ex. en känd sak, att när SVT köper in idéer till TV-serier för barn, så ändrar de i manus för att påverka barnet enligt de vänsterliberala riktlinjerna. Om mamman är hemmafru i en brittisk serie t.ex., så får hon ett yrke i den svenska produktionen, och man trycker hårt på att barnen går på dagis och har det bra där. I tecknade produktioner som man köper in, byter man till och med kön på karaktärerna, så att t.ex. fordon får flicknamn. Det är fullkomligt sjukt!
 • Tis 18 jan 19:30
  +1
  klyban skrev 2022-01-18 18:15:32 följande:

  Där bekräftar du att du inte vet vad opartiskt innebär, och inte ens det allra minsta.

  Och skärgårdsdoktorn är fiktion, visste du inte om det?
  Och göra reklam för sina egna sändningar
  Vi får hoppas ingen annan kan håller på med detta och gör reklam för sina framtida sändningar


  Jag försöker igen. Om SVT skulle vara "opartiskt" politiskt, så skulle det för varje program som visar duktiga homosexuella och dåliga heterosexuella föräldrar, komma ett program som visar dåliga homosexuella och duktiga heterosexuella föräldrar. P.g.a. att detta med homoäktenskap och -familjer, är politiska frågor där man kan tycka olika. 

  Och för varje program om en juste kille från Mellanöstern som räddar en flicka som håller på att bli våldtagen av ett gäng slicka, vita, rika grabbar från Handelshögskolan, ska det vara ett program om en svensk kille som räddar en flicka, som blivit lurad att gå på fest på ett asylboende (du kanske minns det som hände i Mariannelund?). Eftersom detta med invandring och invandrares brottslighet är politiska frågor, som man kan tycka olika om. 

  Och för varje program som visar en "duktig och ansvarsfull" flicka som gör abort, och berättar rakt in i kameran att "visst var det tråkigt, men det är en stor lättnad nu, jag var alldeles för ung, jag är så glad att jag har det gjort", så ska det vara ett program om en snäll präst som tar hand om förtvivlade gravida unga flickor, övertalar dem att inte göra aborten, och hjälper dem med lägenhe och kontakter med soc, så att de ska kunna ta hand om sitt barn när det kommer. Och på slutet ska flickan titta rakt in i kameran med sitt söta barn i famnen och säga "jag är så glad att kyrkoherden talade om för mig vad som är rätt och fel! TÄNK så hemskt om lilla Lina inte skulle finnas här nu, utan ha bränts som sopor på sjukhusets krematorium"! Eftersom abort är en politisk fråga som man kan tycka olika om.

  Fattade du nu varför SVT inte är opartiskt?
 • Tis 18 jan 20:05
  klyban skrev 2022-01-18 19:39:10 följande:

  Igen berättar du att du inte vet vad opartiskt är, att ett så enkelt ord är så svårt att förstå.


  SVT kan rapportera om precis vad som helst, bara man väljer att så och titta på frågan ifrån mer än ett håll, dvs det omvända i vad du gör där.
  Nazism, rasism och fascism, klarar inte av en opartisk granskning, det är därför dessa grupper hatar SVT/ och just pga de är opartiska.


  Och nyheter ifrån verkligheten för högerextrema är nått ni inte vill se, för det är sällan till fördel.
  Att återge verkligheten är inte partiskt.


   


  Det bästa av allt dock, inte ett enda exempel, mest bara ord på en rad.
  Hur kan opartiskt vara så svårt och förstå, det har inget med politik att göra ens.


  När det är påhittade personer i en TV-serie, så beskriver man ju inte världen "som den är". Utan som man önskar att tittarna ska tro att den är. Och SVT önskar ALLTID att tittarna ska börja hålla med S, V och Mp.

  De visar ALDRIG verkligheten ur ett Sd-perspektiv t.ex.. Ett Sd-perspektiv, skulle kunna vara, att en familj inte står ut längre i ett bostadsområde med stora invandrarfamiljer som lever rövare, så de flyttar ut på landet där det bara bor svenskar, och då blir barnen harmoniska och lyckliga. Kommer ALDRIG att visas i SVT. 

  Inte heller kommer man att visa en TV-serie om ett par barn som mår dåligt av att de måste gå på dagis och fritis. Men så kommer familjen på att mamma kan vara hemmamamma - och då blir barnen glada och lyckliga igen, när de får sova ut på morgonen, och baka bullar och pyssla med mamma, och på helgen kan familjen göra en massa skoj tillsammans, för att mamman och barnen har gjort undan allt hushålls- och trädgårdsarbete under veckan. Kommer SVT ALDRIG att visa. För då skulle Gudryn Schyman bli purken! 
 • Tis 18 jan 20:26
  +1
  klyban skrev 2022-01-18 20:22:06 följande:

  TV-serier är fiktion, visste du inte om det?


   


  Visar man nått ur ett SD-perspektiv och inte berättar mer, så är man som du säger SVT/SR inte längre opartiska.

  Men tack för du berättar att du har en politiskt agenda, för det berättar också att SVT/SR är ett hot mot den agendan.
  När man är opartisk tittar på man på samma sak ifrån olika vinklar , resultatet blir det som man ser ifrån de olika punkterna.
  Du verkar inte ens greppa de allra enklaste hörnstenarna av vad opartiskhet innebär.

  Så varför berättar du detta för oss om och om igen och att du inte vet vad opartiskt är och innebär?


   


  Vi alla vet varför ni är så rädda för SVT/SR opartiskhet, och det är för den politiska granskningen.
  Och en annan sak, ingen annan media i Sverige kommer ens nära att vara så opartiska som SVT/SR, så varför ska vi ta bort nått som är så opartiskt.
  Finner ingen som helst logik i detta, för vad skulle alternativet vara?


  Samnytt och avpixlat och andra EXTREM partiska medias?


  Ja, de är fiction, men de styr vår världsbild ändå. Vi lever oss in i dem, och vi tycker om vissa sympatiska karaktärer som spelas av snygga skådespelare. Och om den sympatiska och snygga karaktären t.ex. är en läkare, som säger att det är moget och duktigt och ansvarsfullt av unga kvinnor som blir gravida, att göra abort - och inte ett ord om något alternativ. Då måste vi vara mycket starka för att inte påverkas. 

  Du är så hjärntvättad att du inte ens märker längre att du blir hjärntvättad. Du har köpt deras världsbild rakt av. 
 • Tis 18 jan 23:51
  +2
  Padirac skrev 2022-01-18 23:36:13 följande:
  Du ska kanske kolla på lite äldre material, från den tiden då kvinnor var hemma med barnen och försörjdes av männen...   det är väl en period under 1900-talet som dina idoliserade bild av samhället möjligen fanns. Resten av tiden och för resten av världen ser det annorunda ut. Då industrialiseringen började fick både kvinnor och män slita hårt för att få det att gå ihop.

  Att du verkar saknar att misogyna, rasistiska och förlegade värderingar speglas i media betyder inte att PS är opartiskt, det är snarare så att du vill ha ett partiskt PS där olika värdeingar styr innehållet snarare än att PS förhåller sig till mänskliga rättigheter och det som kallas demokratiparagrafen.

  Här finns i alla fall ett program om nazistisk litteratur och poesi, något som kanske faller dig i smaken 

  sverigesradio.se/avsnitt/om-nazistlitteratur
  Snedtänkt i mångdubbel bemärkelse. Litteraturvetaren Bibi Jonsson orienterar oss bland nationell lyrik, Blut und Boden, antisemitism och Stortysklandsvurm. Lindholmare och furugårdare marscherar förbi. Namn som nämns: Magda Bergquist von Mirbach, Annie Åkerhielm och Vera Oredsson.

  Du hör väl redan på introduktionen, att det där inte är någon opartisk genomgång av nazistisk litteratur? De talar ju om för oss att vi ska tycka illa om den, att det absolut inte kan finnas något vettigt att hämta där. Undrar när de ska göra ett likadant program om kommunistisk litteratur från Stalin-tiden? Med idel nedvärderande formuleringar. Det kommer aldrig att ske! 

 • Ons 19 jan 12:58
  Padirac skrev 2022-01-19 00:29:14 följande:
  Om barnprogram från andra sidan järnridån - jag har inte lyssnat på det ännu, men du kanske kan ge din syn på programmet och hur de behandlar ämnet för programmet

  sverigesradio.se/avsnitt/1484273

   
  Lite intressant, och länken i ditt förra inlägg också. Får se om jag får tid!
 • Sön 23 jan 19:03
  +1
  klyban skrev 2022-01-22 13:05:41 följande:

  Men att ha en monolog och om nått som inte liknar att det ens snuddat att inte vara opartiskt, och så fatalt långt ifrån också.
  Och den större frågan om inte SVT/SR är opartiskt, vad är opartiskt media i Sverige?
  Den frågan vill de inte svara på Skrattande

  Hur kan en opartisk och fri media vara så farligt för dom, har dom nått och dölja?


  Trycker den där visa endast rätt ofta ibland, och som du sade, det var rätt illa på vissa användare och hur långt ifrån de är nått som sker i verkligheten.
  Dock det allra mest komiska är dock att inte en enda anmälan till granskningsnämnd har skett på dessa nyheter som inte skulle vara opartiska.
  Sånt är extremt talande.


   


  Hur SD ska någonsin styra ett land, och när de aldrig pratar om faktiskt sakpolitik, den saken förstår alla det går inte.
  Därför skickade kristensson dom på kurs Skrattande
  Men dom kommer ändå ge sig på demokratin och annat som tex offentlighetsprincipen och annat.
  Och detta med SVT/SR är också nått de är rädda för och den opartiska granskningen av politiken, komiskt nog är bra mer icke SD granskade där och tagna.
  Men i fascism så gäller ju bara regler för sina politiska motståndare, medans man själva vill göra som de vill utan tanke på lagar och annat som styr.
  Dom säger även "Sverige för svenskarna", men skulle inte tveka sälja ut Sverige alls och i att behålla sin makt.


   


  Undrar om flashy kanske nästa gång hittar nått som inte, är opartiskt, men erfarenheten säger annat.
  Undra om flashy är själv medveten hur långt ifrån det varit upp tills nu.


  Men du fattar ju inte. Att något inte blivit dömt i Granskningsnämden betyder inget, för där är dom också delar av samma - partiska - system. Jag ger dig ett sista exempel på vad som skulle vara opartiskt:

  Tänk dig en TV-serie där två lika populära karaktärer diskuterar med varandra. Den ena är vänster, och menar att alla resurser i ett land borde fördelas lika, oavsett vem som har arbetat mycket, lite eller inte alls. Den andra är höger, och menar att dom som arbetar är värda sin lön, att dom som är entrepenörer och företagare har rätt att behålla sina kulor och bli megarika, och att dom som inte arbetar alls av någon anledning ska ha en nätt och jämt skälig levnadsstandard, men aldrig något extra. 

  Och så skulle dessa karaktärer få diskutera detta förutsättningslöst, med lika smarta argument, och utan några pekpinnar till tittaren om vem som har rätt och vem som har fel. DET är opartiskt! (Och kommer aldrig att ske i SVT.)
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?
Logga in
Bli medlem