Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2016-07-18 14:27:57 följande:
    Niklas Svensson är känd för att dreva mot enskilda människor på Twitter och det exempel som du länkar till är inget undantag. I stället för att retweeta ett inlägg så väljer Niklas att klistra in en bild av ett tweet vilket försvårar för den han kritiserar att bemöta kritiken och försvårar för de som läser Niklas tweet att se kontexten till det kritiserade inlägget. Det är faktiskt Niklas som förtjänar mest kritik (och det får han också i den tråd som du länkar till).
    Snyggt försök till de-railing.


  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-07-18 14:29:57 följande:
    Angående folk som piper när de blir retweetade på offentliga Twitter, kanske ska skaffa en låst dagbok o gömma på loftet. Problem solved!
    Hon journalisten läste sin twitter när det kom till allmän kännedom vad hon skriver om manshat, manshat, manshat.

    På sätt och vis OK ändå.

    Att den typen av hat får så liten spridning som möjligt.

    Samtidigt ett demokratiproblem om journalister på "oberoende" Public Service öppet torgför sådana åsikter.
  • Flash Gordon

    "Oberoende" public service har återigen problem med att komma på vad som redan är känt, och inte. Som i fallet med den tyska ambassadens förnekande:
    https://twitter.com/avPublicService/status/755227536083259393

    När media världen runt i övrigt kontaterat att terrordådet på ett tåg i Tyskland handlade om en afghansk man som ropade "allah akbhar" så skriver public service istället om en "pojke" och att "inget har framkomit kring ev motiv".

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-19 11:50:27 följande:
    Det är väl du som ägnar dig åt derailing genom att koppla ett tweet från en privatperson på Twitter till en diskussion om public service. Det var ju helt OT.
    Taktiken: försök vänd frågan  om journalisten vid SR som uttrycker manshat till något annat.

    Det nappar inte.


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-19 12:36:17 följande:
    Inlägget kommer från en person som inte längre är anställd på SR ( det skriver du själv i ditt inlägg). Personen twittrar dessutom privat.

    Det är nog ditt flöte som är problemet..
    Tråden handlar om public service.

    Journalisten ifråga visar upp ett utmärkt exempel (ett i mängden vid det här laget) på vilka värderingar och åsikter som finns hos de anställda där. Om än hon nu har sagt upp sig och börjat studera.

    Kritiken är givetvis riktad mot public service som institution.

    Det handlar om dess förmåga att samla på sig extrem-vänster-åsikter.

    .
    Jag önskar att vi kunde ha en motsvarande tråd där de belades med extrem-höger-åsikter i exempel efter exempel. Så vi kunde få tro att public service var så oberoende som de har i uppgift att vara.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-19 15:06:45 följande:
    Redan innan du publicerade detta inlägg hade SR publicerat nyheten i sin helhet. Har du problem med att SR faktagranskar innan publicering?

    sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programi...
    Det intressant är att notera skillnaderna mellan vad "oberoende" public service i Sverige meddelar och hur motsvarande media i andra länder rapporterar.

    Vad är det svensken behöver skyddas ifrån?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-19 15:30:05 följande:
    Du skriver ju själv att journalisten inte jobbar på SR, vad är då kopplingen till SR? 
    Det visar hur SR drar till sig denna typ av vänster-extrema åsikter.

    Det blir ännu ett exempel i mängden på public service problem med den "politiska balansen".
  • Flash Gordon

    "Oberoende" SR gör det igen.

    I dagens Studio Ett sitter ett gäng SR-journalister och pratar om republikanernas konvent.

    Självklart är samtalet anti-Trump.

    Det som förvånade var istället hur usla de visade sig vara på engelska. Flera gånger om klarade de inte av att göra en korrekt översättning från de engelska intervjuerna till svenska. Som av en slump råkade dessutom samtliga felöversättningar vara till Trumps nackdel.

    "He changes his position on the issues", sa en missnöjd republikan, som dessutom gjorde en stor grej av att Trump är liberal i förhållande till det republikanska partiet.

    Biten om att Trump ses som liberal utlämnades helt i översättningen och det om att han ändrar ståndpunkt blev till "Han ljuger!"

    Och så vidare.

    .
    "Oberonde public service."

  • Flash Gordon

    I detta nu visar "oberoende" SVT upp sig i sitt esse.

    Angående attentatet i München så finns det obekräftade vittnesuppgifter (CNN rapporterar detta) på att han skrek "allah akbar" innan han började skjuta ihjäl barn på Mc Donalds.

    Andra obekräftade uppgifter menar att han någon gång under dådet har skrikit "jävla utlänningar"(*) eller liknande.

    .
    En av dessa bägge obekräftade uppgifter sprider SVT och bygger sedan vidare på detta med teorier om gärningsmannens motiv.

    Gissa vilken.

    .

    (*) = förmodligen avses videon där han filmats på ett parkeringsdäck och börjar käfta med folk i ett hus mittemot. Det är dessa personer i huset som kallar gärningsmannen för "Jävla turk" osv varpå han replikerar med att han minsann visst är tysk för han är född i Tyskland.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-07-22 22:21:52 följande:
    Nu har jag lyssnat på inslaget och förstår inte vad du menar. Liberalen Per T Ohlsson anses vara en kännare av amerikansk inrikespolitik och han kommer till tals i programmet. Sedan är ju själva vinkeln på reportaget att rapportera om vad som skedde på republikanernas konvent och att rapportera om hur Donald Trump lyckades. Sett till detta så tycker jag att rapporteringen var balanserad.

    En fråga, anser du att public service inte bör få rapportera om internationella händelser ur ett svenskt perspektiv utan alltid måste förhålla sig helt neutrala? Hur ser du i så fall på nyhetsrapporteringen kring Nordkoreas ledare Kim Jong-un? Ska den också vara neutral?
    Jag förväntar mig att ett opartiskt media klara av att översätta korrekt från engelska till svenska och inte hittar på egna översättningar som ger en sämre bild av den det handlar om, i detta fall Trump.

    Och detta även om det gäller Kim Jong Un i Nordkorea.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?