Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2020-08-03 22:02:31 följande:
    Vad menar du saknas i PS för att du ska anse PS vara opartiskt?
    Opartiskhet.
  • nattuw

    Henrik Jönsson om medias verklighetsbild.

    Enligt texten som beskriver videon visade en norsk undersökning att svenska journalister ofta drar åt vänster. Videon tar enligt beskrivningen upp frågan om det påverkar journalistiken.



  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-08 13:48:07 följande:
    Nja, det där är HJs verkligehtsbild.
    Precis. Och och dina inlägg speglar din verklighetsbild.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-10 19:53:10 följande:
    Så vad menar du saknas eller ska tas bort för att PS ska vara opartiskt?

    Detta har ingen hittils kunnat ge ett svar på annat än att de vill att PS ska kunna användas för att basunera ut sina politiska åsikter oemotsagda.
    Lika lite som det går förklara begreppet sekularism för en representant för Herrens motståndsarmé lika lite går det förklara begreppet opartiskhet för en representant för den socialdemokratiska kampgruppen.
  • nattuw
    nihka skrev 2020-08-08 16:41:10 följande:
    "Släppa fram". Så du menar att PS inte sänder vad exempelvis Trump säger?Eller är det inte nog konservativt för dig?
    Med din logik skulle en dokumentär som visar ett tal av Hitler släppa fram nazistiska tankar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-15 21:41:32 följande:
    Då går det säkert bra att förklara för mig -eller gåtr det inte pga din partiskhet Så vad menar du saknas eller ska tas bort för att PS ska vara opartiskt?

    Detta har ingen hittils kunnat ge ett svar på annat än att de vill att PS ska kunna användas för att basunera ut sina politiska åsikter oemotsagda.
    Då du bara ser familjeliv som en arena att sprida dina politiska åsikter och avfärdar alla som skulle vilja se en mer opartisk public service med uttrycka av typen "vill att PS ska kunna användas för att basunera ut sina politiska åsikter oemotsagda" så är det inte mycket som talar för ännu en förklaring skulle göra någon skillnad.
  • nattuw
    nihka skrev 2020-08-16 07:51:35 följande:
    Lika lite går det att förklara för dig att PS finns oberoende av vilket parti som sitter i regeringsställning och har inget med något enskilt politiskt parti att göra.
    Att SVT finns är det ingen som har bestridit. Det frågan gäller är hur politiskt neutral den skattefinansierade televisionen är.
  • nattuw
    nihka skrev 2020-08-16 07:47:45 följande:
    Ja, hur annars skulle det gå till? Skulle man bleepa ut allt nazistiskt, eller hur hade du tänkt dig? Obestämd
    Den intressanta frågan blir då om jag kan anmäla SVT för hets mot folkgrupp om de visar en bild av en heilande Hitler.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-17 08:33:50 följande:
    Det är märkligt att ingen hittils kunnat presenter vad de menar med opartiskt och komma med en lista på vad som  saknas eller ska tas bort för att PS ska vara opartiskt?
    Nå då kan väl du bli den första. Förklara hur du kommit fram till att Svensk Public Service är opartiskt och att alla som har en annan åsikt än dig har fel.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-20 22:03:47 följande:
    Det finns fler undersökningar som länkats av de som påstår att PS är partiska i tråden som bevis för att PS är partiskt - alla undersökningar säger att PS är opartiskt.

    Så då återstår för de som påstår att PS är partiska att kunnat presenter vad de menar med opartiskt och komma med en lista på vad som  saknas eller ska tas bort för att PS ska vara opartiskt? 

    Svaret uteblir - liksom ditt svar uteblev denna gång. 

    Jag tror att det inte finns någon som kan eller vill eller vågar säga vad som saknas eller ska tas bort för att PS ska vara opartiskt? 

    Jag väntar på ditt svar - inte p åvad du _tycker_ för det har du redan berättat, utan på varför du tycker det och vad du tycker skulle vara annorlunda för att du inte skulle tycka det.
    Påståendet att  Svensk Public Service är opartisk är ett binärt påstående. Det är antingen sant eller så är det falskt. Vilket gör att det räcker med ett enda motbevis för att påståendet "Svensk Public Service är opartisk" skall vara ogiltigt. En fällning i granskningsnämnden för partiskhet räcker för att visa att påståendet "Svensk Public Service är opartiskt" inte är sant.

    Så har eller har inte granskningsnämnden någon gång fällt Svensk Public Service för opartiskhet?

    Nu var trådens rubrik inte "Är Svensk Public Service opartisk" utan "Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska? ". Vid en första anblick kan skillnaden synas vara obetydlig men det finns en viktig skillnad. Trådstarten frågar inte efter fakta utan efter hur du som mediekonsument upplever Svensk Public Service.

    De som upplever Svensk Public Service som opartisk anser att de som har en avvikande åsikt bara vill sprida högerpropaganda eller jobbar åt en underrättelsetjänst från någon skurkstat som inte har en vänsterregering. Vilket ger en fingervisning om att de som anser att Svensk Public Service är opartisk lutar åt vänster.

    De som inte är lika övertygad om Svensk Public Service opartiskhet anser att Svensk Public Service är vänstervriden.

    Sen finns det antagligen en grupp i mitten som struntar i vilket så länge de visar "Allsång på skansen" och "Morden i midsomer"

    Så kan vi dra någon slutsats av att de som är nöjd tycks ligga längre till vänster och de som inte är lika nöjd oftare tycks ligga till höger?
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?