Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2020-06-30 20:22:40 följande:
    Är det något mer som du inte anser du har med att göra så kan jag undvika att ta upp det också? Annars gällde ju diskussionen PS och om de är opartiska eller inte och det är slående ofta just SDare som anser att de inte är det. Av nämnda anledning.
    Ja, alla åsikter som jag inte ger uttryck för själv. Tack för att du frågar.
    Man behöver definitivt inte vara (sd):are för att se vänstervridningen hos PS. Det räcker bra med en allmänborgerlig inställning och för all del, förmåga att ta till sig siffror i svart på vitt.
  • Mentat
    nihka skrev 2020-07-01 22:23:20 följande:
    Och var har jag påstått att något av det jag skrev var DINA åsikter? När man diskuterar samhället kan man inte sålla bort allt den man pratar med inte själv tycker.

    Där föll den teorin. Jag både röstar borgerligt och har inga problem med att tolka statistik och ser att PS är bland det mest objektiva vi har i medieväg. Har man något att erinra så finns granskningsnämnden som kontrollorgan.
    Jo, men om jag minns rätt var det du som vägrade ta till dig siffrorna i svart på vitt om PS tendentiösa rapportering som jag presenterade för evigheter sedan.
    Peka gärna på ett inlägg du har skrivit som Jonas Sjöstedt skulle ha kraftiga invändningar mot, jag kan inte minnas att jag har sett något men det måste ju finnas massvis tycker man om du har en borgerlig grundsyn.
    Det är irrelevant att ständigt komma dragande med (sd) i en diskussion med mig då jag inte stöder dem och aldrig har gjort så.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-02 09:51:57 följande:
    #Letar febrilt efter ett inlägg du skrivit som SD och deras svans skulle ha kraftiga invändningar mot...#

    Peka gärna på ett av dessa inlägg själv
    Tack för att du hävdar att "borgerlig" och (v) står lika långt ifrån varandra som "borgerlig" och (sd) - vilket de bör göra för att analogin skall vara just en sådan.

    En sökning på "Mentat populister (sd)" för siten www.familjeliv.se gav 50 resultat. Jag tror inte att (sd) själva vill beteckna sig som populister utan snarare skulle ha kraftiga invändningar mot detta. Vill du nödvändigtvis ha något exakt inlägg så kan du ju göra om övningen nämnd ovan.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-02 11:27:36 följande:

     


    Nähä, när jag direkt på volley kan ge dig svar på tal så duger förstås inte det heller. Det är exakt det här som gjort att jag i olika omgångar har tröttnat på det här forumet - det handlar väldigt mycket om tjafs om personer och väldigt litet om sakfrågor. Varför bilbesiktningsexemplet redan var politiserat, exakt det jag vill slippa, skrev jag i det inlägget men just den delen hoppade du visst över.

    För all del, en sista gång innan jag ger upp totalt då: Vill du också förneka att siffrorna i inlägg #2086 står i samklang med bilden av public service som opartiskt? Enligt mig är de ett entydigt bevis på en ständig vänstervinkling, en som inte är flagrant nog att fällas av granskningsnämnden men som ändå finns där i t.ex. vilka nyheter man väljer att ta upp.
    De allra flesta med en borgerlig grundsyn ser det. De som stöder dagens regeringspartier ser det säkert inte då det bekräftar deras världsbild, men det är inte att vara opartisk.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-02 19:18:19 följande:
     Med tanke på vad du skriver som skäl i inlägg 2086 är det väl klart tveksamt om du själv kan anse dig vara opartisk i din bedömning av PS partiskhet

    Om du menar att PS är opartiskt och vänstervridet för att de flesta som arbetar där sympatiserar med de rödgröna och att de allra flesta med borgerlig grundsyn ser det så är det väl ganska uppenbart enligt samma resonemang att de där 'de allra flesta med borgerlig grundsyn' inte vill ha en opartisk PS utan vill ha en partisk PS med högervridning? 

    Eller missförstår jag dig? Menar du att det bara är personer med 'allmänborgerlig grundsyn' som kan vara låta bli att vara partiska, att vara opartiska? I så fall undrar jag hur det kommer sig att så är fallet?  Eller kan du gå med på att människor oavsett politisk grundsyn kan vara opartiska?
    Ja, du missförstår så grundligt och konsekvent att jag undrar om det är med flit? Public service har idag en allmän vänstervinkling. Det är kanske inte förvånande med tanke på journalistkårens sympatier men det hindrar inte att det bevisligen finns där.
    Jag skulle vilja komma bort från den här vänstervinklingen och ha ett opartiskt PS. Det är exakt det vi inte har idag. Allt tal om att jag skulle vilja politisera PS eller vilja ha en högervinkling är helt gripet ur luften
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-03 08:41:16 följande:
    Med tanke på de argument du använder så är det inte möjligt att 'de med allmänborgerlig grundsyn' som alla ser att PS är opartisk kan ha rätt. Du har ju själv sagt att det är just dessa som anser det vara fallet  - och pga att de som arbetar på PS har en rödgrön grundsyn blir PS vänstervinklat..

    Om nu inte 'de med allmänborgerlig grundsyn' skulle vara skapta på ett annat sätt än andra människor - vilket jag inte vill gå med på som varande sant - så kan det argument du backar upp din åsikte med inte vara sann.
    De allra flesta har troligen inte gjort den lilla övning jag redovisade i inlägg #2086 utan tror väl på att PS är opartiskt därför att de själva påstår det. Det behöver inte vara konstigare än så. De flesta människor är inte särskilt politiskt intresserade och tänker inte på hur SR/SVT väljer ut nyheter.
    Man kan tycka det ena eller det andra men det jag gjorde var att jag tog fram siffror på vänstervinklingen. Jag känner inte till någon annan som har gjort det.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-03 13:22:11 följande:
    Med samma resonemang som du anför som belägg kan vi sluta oss till att du är högervinklad och partisk, ej neutral. 

    Hur många gånger har du skrivit vänstervinklad och hur många gånger har du skrivit högervinklad. Vad tyder det på?

    Just saying

    Ditt argument håller inte för att bevisa det du vill bevisa.

    Du måste hitta ett annat argument för det du vill påstå
    Ja, jag skriver vänstervinklad betydligt oftare än jag skriver högervinklad. Helt rätt, det visar att jag står till höger. Helt analogt visar alltså statistiken att PS står till vänster.

    Q.e.d. Tack för det!
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-03 18:12:54 följande:
    Just det - och eftersom PS enligt dig inte kan vara neutralt eftersom de rapporterar högervridet oftare än vänstervridet så kan du alltså inte vara neutral HELLER

    Med detta hävdar jag igen att du inte vill ha en opartisk PS - vill du kanske istället att alla vinklingar ska presenteras partiskt i samma omfattning så att summan blir opartisk - dvs att PS politiseras så att fredsälskare och krigsivrare får driva sina teser osv osv..

    Q.E:D - jag tackar just _dig_ för det fina upplägget
    Fast det är ju absolut INTE vad jag har påstått, tvärtom! PS rapporterar med en tydlig vänstervridning och ett objektivt uttryck för det är den oerhörda slagsidan mot att använda pejorativa uttryck för högern snarare än för vänstern.

    Att du påstår motsatsen är antingen rent pinsamt eller så vill du helt enkelt inte acceptera att siffrorna just är objektiva och har inte med vare sig mitt eller ditt tyckande att göra.

    För all del, du är inte den första som vägrar att acceptera siffror i svart på vitt. Jag har fått fram mitt budskap till eventuella övriga läsare av tråden.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-07-04 11:06:55 följande:
    Det här är märkligare och märkligare - menar du nu att rappartering och extremism inte är mer än pejorativa uttryck.

    Eller märkligare. Nej. Det du skriver nu stärker min uppfattning om att du inte kan vara objektiv, opartisk i din bedömning.

    Om jag förstår dig rätt menar du att eftersom PS under längre tid - enligt dina egna mångåriga observationer -  rapoorterat mer om högerextremism än vänsterextremism.

    Du menar vidare att det förekommer lika mycket extremism på påde vänster och högersidan inom politiken, därför är PS opartiska och har slagsida åt vänster eftersom de inte rapporterar lika mycket om båda sidorna

    Nu kommer det också fram att du menar att en del av det som PS rapporterar om högerextremism inte skulle vara extremism alls utan att det är ett pejorativa uttryck om något som (av dig) kan anses vara mainstream och inte alls extremt.

    Detta väcker nya frågor, vilka exempel har du på detta med pejorativa uttryck? 

    det andra och viktigaste i argumenten... eftersom du själv anger dig ha slagsida åt höger  - vilket kan bekräftas av att det finns en enorm slagsida i dina inlägg om västervinkling - så ifrågasätter jag i enlighet med de arguemnt du själv använder om du kan vara opartisk.

    Jag ifrågasätter inte siffrorna du presenterar - det jag gör är ifrågasätta din förmåga att förstå det du bygger ditt argument på.

    Om det argument du anvädender kan användas av just dig. Det finns ingenting som visar på att du skulle ha förmågan att göra en opartisk bedömning.

    Om den typ av argument du försöker använda är giltigt så gör du dina egna slusatser ogiltiga,

    Jag menar att ditt argument är falskt, du kan inte använda siffrorna på det sättet. Det blir nonsens av detta. Du begriper inte att du faller på eget grepp med detta argument. Du måste hitta ett annat argument.

    fast jag undrar verkligen över det där med pejorativa uttryck..
    Du kan knappast förneka att "extremism" och "populism" är nedvärderande uttryck. Som framgick av mitt inlägg har jag inte alls begärt att de skall rapportera lika mycket men att en slagsida på 100:1 är oerhört mycket. Jag börjar bli rätt trött på att behöva påpeka att jag inte alls har uttryckt det du påstår att jag säger.

    Jag har inte påstått att jag skulle vara opartisk. PS gör det däremot men lever inte upp till det, vilket siffrorna visar. Du vill inte erkänna det, vilket inte direkt förvånar mig då du väl(?) stöder dagens regering men det är ändå rätt talande att man kan förneka det siffrorna visar. Antingen står PS själva så långt till vänster att betydligt fler rörelser framstår som extrema till höger för dem eller så vill de bara i oerhört hög grad uppmärksamma högerpopulism och inte ta upp vänsterpopulism och då är de inte heller opartiska utan står till vänster.
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-09-03 14:51:11 följande:
    All klagan över vänstervinkling och opartiskhet är inget annat en en klagosång för att samhället som helhet inte befinner sig i Polens, Ungerns eller en auktoritär eller en libertariansk samhällsutveckling.
    Grundläggande fel! Det räcker bra med att vara allmänborgerlig väljare för att se SR/SVT:s vänstervridning. Allt handlar inte om (sd).
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?