Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Padirac skrev 2020-08-24 23:13:12 följande:
    Jag väntar på ditt svar - inte på vad du _tycker_ för det har du redan berättat, utan på varför du tycker det och vad du tycker skulle vara annorlunda för att du inte skulle tycka det.
    Jag har svarat. Att du inte är nöjd med ett svar som inte stödjer din agenda ändrar inte på den saken.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2020-08-26 10:24:53 följande:

    Hur man väljer ut vilka nyheter man vill lyfta fram.


    Troligen genom att titta på CNN. Det blir billigare och är enklare att använda nyheter från CNN än att bedriva egen journalistik.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-27 22:44:19 följande:
    Tyckande utan grund eller varken mer eller mindre än grundlöst tyckande
    Ingen som påstår att PS är opartisk har hittills kunnat visa att PS är opartisk.  Och där står vi nu.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-08-28 21:58:37 följande:
    Så vi står inte alls där du tror.  Vi står i ljuset av att de som hävdar att PS är partiskt/inte opartisk inte kan förklara vad de menar och på vilken grund de anser detta, att det inte kan förklara vad som skall bort och vad som skall läggas till för att opartiskhet som de säger sig sakna skall vara uppfylld.
    Det finns ett antal inlägg som visat att dina påståenden om att svensk public service är opartisk är osanna. Att du väljer att inte låtsas om den saken ändrar ingenting.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2020-09-02 17:23:45 följande:

    Den här opartiskkheten åt vänster är ju inte bara ett svenskt problem. Det är snarare något som kommer med den kultur som frodas bland journalister i västerlandet. Bland vänstern och de vänsterliberala.


    En undersökning från USA visade att mediekonsumtionen skilde sig mellan vänstern och högern. Det skillnaden gjorde det lönsammare att rikta sig till en mer vänsterorienterad publik. Resten är bara ren Darwinism, de som är lönsammast överlever.
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-09-02 17:37:37 följande:

    Det fanns en tid då den svenska högern stod upp för humanistiska värderingar och accepterade Rädda Barnens rätt att komma till tals i radio och TV men den tiden är förbi.


    Det är ingen som försökt hindra "Rädda Barnen" från att få komma till tals. Däremot finns det de som anser att källkritik inte bara bör tillämpas när någon har "fel" åsikter.
  • nattuw
    Padirac skrev 2020-09-03 14:51:11 följande:
    Det är inte vinkling, det är spegling av samhället, vilket är precis vad du själv skiver i detta inlägg.
    Vilket inte var vad jag skrev.

    Att sälja handlar inte om att spegla samhället utan om att hitta sin kundgrupp.  Etablerad media har hittat sin kundgrupp till vänster och det är därför föga förvånande att etablerad media anpassat (vinklat) sitt innehåll så att det skall passa vänstern.
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-09-03 16:41:40 följande:
    Ok nu har jag lyssnat på inlägget  Vad i inslaget är det som du anser borde ifrågasättas? Vad är det för frågor som SR borde ha ställt?
    Du påstod att "högern" ville stoppar "Rädda barnen". Jag förklarade att du missförstått vad de som var kritisk mot inslaget skrev. Själva inslaget har jag inte berört då det inte fanns nämnt i det inlägg som du skrev och som jag citerade.
  • nattuw
    nihka skrev 2020-09-03 23:54:10 följande:
    Aha. Och då gör annan media samma sak för sin kundgrupp åt höger. Så det existerar ingen nyhetsrapportering utan bara att sälja till olika kundgrupper.
    Media säljer bara en produkt som alla andra. De lever på att leverera det kunderna vill ha. Vill kunderna ha nyheter så levererar media nyheter. Vill kunderna ha skvaller så levererar media skvaller. Går det göra mer pengar på att vinkla nyheterna eller skvallret så vinklar media nyheterna eller skvallret.
  • nattuw
    KillBill skrev 2020-09-04 07:22:19 följande:
    du skriver själv att källkritik borde användas mer.
    Nej det skrev jag inte. Jag skrev "Däremot finns det de som anser att källkritik inte bara bör tillämpas när någon har "fel" åsikter.". Notera att jag inte berörde källkritikens frekvens.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?