• Mon 4 Nov 2019 20:28
    808431 visningar
    7824 svar
    7824
    808431

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2019-11-04 02:25:27 följande:
    Självklart och med utsikten från Sverige ser det än mindre homogent ut.

    Sveper den västerländska kulturens värderingar över hela klotet säger du? - efter att ha påpekat att det finns stora skillnader mellan västvärldens många länder.

    Det framgår faktiskt plågsamt tydligt att du inte har någon aning om vad du pratar om utan enbart levererar lösa antiteser för det jag skriver och knappt ens läser någonting...

    ...varför du läser mina texter så slarvigt. Fokuset ligger inte ens på att läsa klart meningar (det har hänt ofattbart många gånger att du missar hela bisatser eller läser frasdubbletter där det aldrig fanns några) utan fokuset ligger 110% på att hitta stoff som genererar lösa antiteser ur intet och med försvinnande lite kunskap i sakämnet som täckning.

    Jag har skrivit någorlunda uttömmande om idéhistorien som har relevans i sammanhanget och som påverkar innehållet i grupperna konservativa, nationalister och religösa här i Sverige. Det har handlat om Afrika med fokus på den nordliga delen av kontinenten och specifikt Syrien, om kurder, turkar samt med svagare kopplingar till Mellanöstern och Sydamerika.

    Om du inte håller med mig i de röda trådar jag knyter ihop sammanhanget med så förklarar du helt enkelt hur det egentligen ligger till och ser ut.

    Man begär inte mycket av någon som kritiserar i stort allt man skriver... att helt enkelt förklara hur det egentligen ligger till och ser ut. För det måste du ju ha koll på då, inte sant?

    Bara att ta på dig både hängslen och livrem och visa vad du kan. Du har ordet och jag kommer att läsa igenom ditt svar väldigt noggrant, som vanligt. Inte minst vill jag ju lära mig...

    ...lär mig.

    Och ja, jag har sett WVS-kartan och har känt till den länge.

    Frågan landar snarare i om du själv har förstått vad har sett när du tittar på den - nu när du ska förklara hur nära västerländska kulturer och övriga står varandra och hur västerländska värderingar har svept över klotet...

    ...med särskilt fokus på Afrika och den nordliga delen av kontinenten samt specifikt Syrien, på kurder, turkar samt någon notis om Mellanöstern och Sydamerika.

    Lycka till nu, som FDFMGA brukar säga. Här har du din karta:
    Den västerländska kulturen sveper över världen - men det betyder inte att alla lokala kulturer utplånas - det blandas och integrerar i befintliga kulturer. I hela världen finns Coca Cola, Donken, Jeans, empirisk vetenskap, klassisk musik spelas i alla världens länder osv osv,

    i den västerländska kulturen ryms många olika värderingar - men det som är gemensamt har ett starkt fotfäste i hela världen. Men det betyder inte att det inte finns andra värderingar - illiberala värderingar, odemokratiska värderingar, rasism, totalitära värderingar, hat..

    Men resten av jordens befolkning är del av den globala kulturen där teknik, vetenskap och västerländsk kultur, musik, kläder osv har en stor påverkan.Så gott som hela jorden lever nära det som är sprunget ur upplysningen. Med det inte sagt att den globala kulturen ersatt allt i de lokala kulturerna.

    Kulturen är inte bara värderingar, det är så mycket mer - så motsatsen du försöker påvisa håller jag inte med om.

    Också i grupperna konservativa, nationalister och religiösa finns den globala kulturen med teknik, vetenskap osv.. självklart finns de de som inte har uppfattningen att jorden är äldre än x tusen år, att  evolution är skälet till alla arter och livsformers existens och olikhet. Men likväl ringer de i mobiler, använder GPS, tittar på fotbolls-VM. beundrar Messi, dricker en coladryck, röker marlboro, använder facebook osv..
  • Tue 5 Nov 2019 07:05
    Digestive skrev 2019-11-05 02:53:48 följande:

    Du förstår väl att det här inte har någon som helst relevans? - i sammanhanget.

    Att syrianer, turkar, kurder et cetera uppskattar fotboll, röker Marlboro, hänger på Facebook eller tar en cola till pizzan...

    ...gör dem varken mer eller mindre konservativa, nationalistiska eller religiösa. Inte heller påverkar det hur deras kulturer kan placeras i utvecklingskedjan från den Upplysning som startade i västvärlden...

    ...eller vilket cigarettmärke menar du att man röker för att ha en socialkonstruktivistisk och likhetsfeministisk världsbild?

    Nu tror jag dock inte att du själv tror på det som du föreslår i sammanhanget - att exempelvis en syrier som sympatiserar med det näst populäraste partiet i landet, SSNP, skulle ha nämnvärt mycket gemensamt med gemene västerlänning, för att båda använder GPS - jag tror snarare att min analys träffade helt rätt, att du enbart kastar dig med tomma antiteser.

    Och för att göra saken riktigt tydligt. Du förstår det här ämnet så hjälplöst att du inte ens har återkopplat till den värderingskarta som du själv har dragit in i debatten.

    Att kasta sig med tomma antiteser gör man av givna skäl - för att uppehålla, förvirra och förskjuta. Men du hade inte räknat med att springa in i någon som kan ämnet väl, som snart har 20 års (seriös) debattvana samt fler cylindrar än behövligt under motorhuven.

    Jag föreslår att du återgår till FDFMGA:s huvudsyssla som simpel provokatör, för intellektuellt och kunskapsmässigt kommer varken du eller vederbörande någonstans.

    Gör det, så att jag iallafall kan härdas av sådant och därmed växa som person - liksom slå hårdare och hårdare i debatten mot er sort. Någon godare funktion kan du inte fylla som debattör... inte när du sysslar med sådant här.

    Jag undrar om du har lika svårt som FDFMGA och KillBill för den typ av personlighetsutveckling som kultiverar hederlighet. Lät mig prova dig och med det godaste råd jag kan ge dig utifrån den här debatten:

    - Lär dig att skämmas när du stjäl andras tid.

    Låter det hårt? Låter det orättvist? Känner du dig påhoppad?

    Fråga i sådant fall dig själv om en hårt arbetande pappa till två tonåringar, som skriver det här inlägget närmare klockan tre på natten, inte minst, möjligtvis har värdefullare saker att göra med sin tid än att spendera den på dina fulkonster.

    Ärligt talat så tror jag inte att du vågar stirra i den spegeln tillräckligt länge för att det ska göra någon skillnad. Många klarar helt enkelt inte av att syna sitt mörker, sin sadism eller perversion. Men du kan alltid bevisa mig fel.

    Då all personutveckling börjar med ärlighet så tänker jag ställa en sista fråga av dubbelnatur: hur mycket av min tid hade du kunnat/tänkte du stjäla?

    Jag brukar kalla FDFMGA för gränslös. Men jag tvivlar på att varken du, KillBill eller vederbörande riktigt förstår djupet som finns bakom en sådan titel. Precis som en fisk inte förstår att den simmar...

    Prova inte mig mer. Det kommer sällan att sluta som du tror.


    Min poäng var att så gott som alla är påverkade och deltar i mycket av det som kom ur upplysningen. Jag uppfattade att du ville påstå att detta inte var fallet och nu att WVS kultural map skulle bevisa det.
  • Tue 5 Nov 2019 20:44
    Digestive skrev 2019-11-05 17:22:02 följande:
    Så jag får åter igen betala för ditt slarv? - för nionde gången om inte fler.

    Förstår du verkligen inte att du har synats? Någonstans har du säkert en känsla av att du själv slösar med din tid här och med en dalande karaktär på köpet...
    Det är helt OK om du inte vill fortsätta diskutera premisserna för sina argument. Det kan kanske kallas att ha synats om du så vill.

    Jag vet inte för vems skull du skriver här - det låter som att du har helt andra motivationsfaktorer än jag har.

    Jag skriver för att jag tycker det är intressant att gräva i premisser, länka till fakta om falska påståenden och så är jag mot SDsvansens propaganda.

    Jag fann det märkligt med påståenden om att andra människor på jorden inte skulle ha upplevt upplysningen 'på samma sätt som vi västerlänningar gjort' med tanke på hur
    * många olika skilda åsiktsströmningar som finns i västvärlden,
    * hur västvärlden påverkat nationsbildningar och regeringssätt,
    * hur västvärldens kultur finns över hela jordklotet
    * att upplysningstiden skulle ha påverkat enbart de efterlevande i västvärlden
    * att ingen av de människor som lever i resten av världen skulle ha upplevt upplysningstidens efterverkningar på samma sätt som de efterlevande i västvärlden

    Hur menar du att upplysningen skulle ha skapat så olika åsiktsströmningar som nazism, fascism, kommunism och allt däremellan men att upplysnings efterverkningar inte skulle ha påverkat tex japansk politik och kultur eller i stort sett vilken annan politik och kultur som helst på jorden.

    Men det var kanske inte så du menade - istället tog du mina frågor som något annat än en möjlighet att gräva vidare - så till den grad att du undslapp dig ett litet hot om jag förstod dig rätt.
    Digestive skrev 2019-11-03 07:39:32 följande:
    ...

    KD, SD och M? Du får nog sluta utgå från att människor från kulturer som inte har upplevt den västerländska Upplysningen - det vill säga på samma vis som västerlänningar har gjort - skulle utgöra nämnvärt progressiva grupper bara för att de röstar på S och i viss mån på V och MP (och även på andra partier såklart, men det berör inte min poäng angående progressivitet och konservatism). Och relativt för gemene svensk, eller då det svenska etablissemanget/rådande paradigm, så räknas större delen av Europa som konservativa. Det gäller även mellanting, angående relationen till den västerländska Upplysningen, som människor från Sydamerika.

    ...
    Digestive skrev 2019-11-03 22:25:43 följande:
    .....

    Hade övriga kulturer upplevt Upplysningen som västerlänningarna gjorde så hade det inte funnits några anmärkningsvärda kulturskillnader mellan västerlänningar och övriga kulturer. Tidsskillnader, kulturella bakgrunder, assimilera/assimileras med mera skiljer det som västerlänningar upplevde från det övriga kulturer kom att uppleva.

    Du får acceptera det självklara behovet av att specificera strömningen i fråga som den >>västerländska Upplysningen<< och inte enbart >>Upplysningen<< helt ospecificerat - för det senare kan lika väl handla om Upplysningen i Japan över 100 år senare och har ingenting med något att göra.

    De flesta platser på jorden har upplevt strömningar av Upplysningen men enbart västerlänningar har upplevt den västerländska Upplysningen.

    Vilka kulturer utöver den västerländska skulle du kunna påstå upplevde Upplysningen så som västerlänningar upplevde den? - alltså upplevde den västerländska Upplysningen.

    Grubblar jag själv på saken och svävar bort från den tekniska omöjligheten när man redan har specificerat det som >>den VÄSTERLÄNDSKA Upplysningen<< så landar det möjligtvis i Ryssland.

    ....
    Digestive skrev 2019-11-05 02:53:48 följande:
    ....

    Prova inte mig mer. Det kommer sällan att sluta som du tror.
  • Sat 9 Nov 2019 15:02
    auster skrev 2019-11-09 14:42:06 följande:

    Att misstankar inte går att bevisa betyder inte att de är avfärdade. Gärningsmannens IS-sympatier och att offret var judinna är i högsta grad relevant, men valdes bort för att mörka av vänstervridna SVT. 

    Det är inte enskilt misstag, utan en konsekvent agendajournalistik.   


    Teorin om att media, PS och regeringen mörkar är propaganda från extremhögern: SD och ännu brunare krafter tycker naturligtvis att allt som inte är politiserat av dem själva likt DDR, lag och rättvisa och orban kontrollerar och politiserar rapportering av fakta.
  • Sun 10 Nov 2019 23:07
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:02:50 följande:
    SVT anklagar M för regeringens skattesänkningar till höginkomsttagare. Kan det bli tydligare?
    har du en länk?
  • Sun 10 Nov 2019 23:20
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:10:04 följande:
    Självfallet
    inte?
  • Sun 10 Nov 2019 23:32
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:28:46 följande:
    SVT är så vänstervridet att V själva är nöjda med dem.
    Det var en ganska dålig länk som inte stödjer ditt tidigare påstående - iofs så är det stor gaggaism Solig
  • Mon 11 Nov 2019 00:02
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:40:05 följande:
    Du har inte efterfrågat någon länk, du undrade bara om jag hade en. Det har jag såklart.

    SVT är extremt vänstervridet. Det verkar otroligt svårt att få jobb på SVT om man är moderat. Hur kan det komma sig tror du?
    Jag tror det finns för lite pengar på SVT för att intressera en del personer  - men det är som du vet ingen kund som vill betala mer för journalistiken, så hur hänger det ihop enligt digDrömmer
  • Mon 11 Nov 2019 00:05
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:40:05 följande:
    Du har inte efterfrågat någon länk, du undrade bara om jag hade en. Det har jag såklart.

    SVT är extremt vänstervridet. Det verkar otroligt svårt att få jobb på SVT om man är moderat. Hur kan det komma sig tror du?
    Jadu,

    Det är inte det att jag misstror dig - jag tror du har länken i gaggaistisk mening.
  • Mon 11 Nov 2019 00:22
    ond bonde skrev 2019-11-11 00:04:30 följande:
    Det hänger inte ihop. Så enkelt är det.


    Kärnan i gaggaismen
    ond bonde skrev 2019-11-10 23:40:05 följande:
    Du har inte efterfrågat någon länk, du undrade bara om jag hade en. Det har jag såklart.

    SVT är extremt vänstervridet. Det verkar otroligt svårt att få jobb på SVT om man är moderat. Hur kan det komma sig tror du?
    Padirac skrev 2019-11-11 00:02:22 följande:
    Jag tror det finns för lite pengar på SVT för att intressera en del personer  - men det är som du vet ingen kund som vill betala mer för journalistiken, så hur hänger det ihop enligt digDrömmer
    ond bonde skrev 2019-11-11 00:04:30 följande:
    Det hänger inte ihop. Så enkelt är det.



Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?